Watergate Eesti moodi - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Watergate Eesti moodi

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Teema taas poliitiline, aga valimised olulised majanduskeskkonna kujundamisel.

    Nimelt siis on Keskerakond suutnud maailma taas üllatada ja seekord isiklike kirjade saatmisega. Probleemiks see, et kus andmed võetud ja kas andmete kogumine seaduslik. Igatahes Keskerakonna kontorist võeti uurimiseks üht koma teist kaasa.

  • Minule on küll mitmelt poolt hoopis Siimu kirjad tulnud.
  • Tegelikult ka Res Publica maile saatnud, klassifitseerub samasse valdkonda.
  • Mnjah, ka mina sain täna hommikul kirja Edgarilt. Abikaas ka. See värk mulle ei meeldi. Respu on siiani isikliku mailboxi risustamisega piirdunud, nüüd siis ka postkast löögi alla sattunud...
  • Mul oli täna postkastis reformi Savi kiri.
  • Kas Te viisakate inimestena ikka vastu kirjutasite!?! :)
  • Reform näiteks sai aadresse inimestelt kes osalesid nende küsitluses kus ka mingi reis välja loositi.Tulemuseks sütitav kiri postkastis kuid see pauk läks õhku-oleksin kirja autori valinud nagunii :)
  • Andmetöötlus algab Rahvastikuregistrist, kus kogu Eesti inimkapital + "külalised" üksikasjalikult kirjas. Samas pakutakse teenuseid era- ja juriidilistele isikutele ning loomulikult ka avalikule sektorile. Teenuste all mõeldakse siis erinevate andmebaasipäringute vastuste müüki. Selleks aga, et saada soovitud päringut peab olema põhjendatud taotlus ning juriidiliste isikute puhul põhikirjas kajastatud tegevus, mis eeldaks siis vastavaid andmeid.

    Samas on igal inimesel õigus oma ja lähisugulaste ning piisava põhjenduse korral ka teiste isikute järele päringuid teostada läbi ametniku. huvitava seigana on veel välja toodud võimalus, kus saab teada, et kes on just sinu kohta päringuid teostanud ning iga päringu puhul on kirjas ka päringu põhjus.

    Samas kui tunned, et päringute võimalust sinu suhtes tuleks piirata siis on sul õigus ka kehtestada oma andmetele juurdepääsupiirang: "Juurdepääsupiirangud saab kehtestada isik ise või pädev uurimist teostav organ. Juurdepääsu sulgemiseks tuleb esitada Rahvastikuregistri elukohajärgsele (omavalitsuse) töötlejale avaldus ja koopia isikutõendava dokumendi isikuandmetega lehest."

    Ajaleheveergudelt lugedes käisid andmekaitseinspektorid juba KE'l külas ning võtsid kaasa andmebaasid. Samas uuritakse ka seda, et kes on milliseid päringuid teostanud rahvastikuregistris, et võimalikud infolekitajad tuvastada - elame näeme.

    Seda juttu, et neti.ee vahendusel leidsime netist andmed, võib KE infojuht Sepa Evelina rääkida küll ainult tädi Maalile oma kodukohas...
  • Krt, mul jäi Savisaare ristsõna lahendamata. Äkki oleks arvuti võitnud :-)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon