Börsipäev 27 - 28. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27 - 28. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Viimased päevad on ilmselt pettumuse valmistanud võrdselt nii karudele kui pullidele.

    Sõja võimalus tundus pärast Saddami keeldumist suuremana kui kunagi varem. Eile teatas Türgi, et kutsub tagasi oma suursaadiku Iraagis.

    the Turkish Foreign Minister said the decision was taken so as "not to leave the embassy exposed to the risk of uncontrolled acts".

    Samas kaitsetööstuse aktsiad kukkusid eile keskpäevaks 52 nädala mdalamatele tasemetele, mis põhimõtteliselt käib sõja peatse alguse loogikale vastu. Samal ajal Oil Service Index (OSX) tõusis päeva kõrgeimale tasemele. Mis toimub?

    Käesolevaga aga jään kindlaks antud stsenaariumile

    Ja üks graafik tänases juhtloos kirjeldatud Sun Micro (SUNW) kohta:




    sB

  • USA börsipäeva algas taas väikese käibega. Kuhupoole suund võetakse on ebaselge. Suuremad institustionaalsed investorid hoiavad turust eemale, väiksemad tegijad on võtnud motoks ela üks päev korraga.

    Iraagiga seotud uus kriis on tõstatanud küsimuse, milline reaktsioon tekiks peale ameeriklaste invasiooni. Ajaloole toetudes, peaks toimuma ralli, kuid kui seda arvavad liiga paljud on toimuv risti vatsupidine. Seega kõik ootavad ja varitsevad momenti.
  • Bush: Desarmeerige!

    Saddam: ei!

    Turud kukuvad.

    Bush: OK, kohe saate sõda!

    Saddam: ok ok..kohe desarmeerime ennast

    Turud tõusevad veidi

    Blix: nad pole desarmeerinud.

    Turud kukuvad.

    Bush: Desarmeerige!

    Saddam: ei!

    Turud kukuvad veel.

    Bush: SÕDA!

    Saddam: juba keerme lõhkepäid rakettide otsast ära..juba keerame..

    Turud tõusevad

    Blix: midagi pole keeratud!

    Turud kukuvad.


    Umbes nii on action viimased kuud välja näinud. Mõne päeva eest nõudis Saddam rakettide hävitamise asemel teledebatti Bushiga ja eile tuli uudis selle kohta, et rakette ikkagi hakatakse hävitama. Selle vahele jõudis veel piiksuda Blix, et desarmeerimist pole toimunud.

    Saddam ostab venitamisega aega, kuna ta arvab, et see on tema poolel. Tegelikult ei ole see tõsi, kuid aktsiaturge see ei huvita. Iga kord, kui Saddam on lubadusi andnud (ja turud selle peale tõusnud) on see olnud lühikeseks müügi võimalus.

    Ja ei ole mingit põhjust arvata, et see kord kuidagi erinev oleks.

    Ja veel,

    Turgude tõus iraagi venitamistaktika peale vihjab sellel, et paljud turuosalised ootavad hoopis rahumeelset lahendust. Ja see on ka põhjuseks, miks me tõenäoliselt saame hoopis ralli kui tuleb sõda.

    Rahumeelne lahendus ei võtaks ära ju seda "geopoliitilist riski", mida iraak endast kujutab. Lisaks sellele näeksid Bush ja Blair väga naeruväärsed välja, kui nad saba jalgevahel peaksid lahelt lahkuma.

    Ma siiski usun, et sõda tuleb. Küsimus on hoopis millal. Nasdaq100 tracking aktsia QQQ graafik näitab selgelt alltrendi kanalit, kuid käive on vähenev. Ja ma usun, et tehnilise analüüsi austajad tunnevad ära ka ühe päris pullilise hinnamustri. (millise?)

    Äkki meie in-house TA spets Arko Kadajane kommenteerib?

    Arko?

  • Mina arvan ka, et tegelikult reageeritakse turul ikka väga veidralt. No minu arust ei olnud 27.02 rallil küll erilist põhja. Nii see on juba mitu kuud olnud, väike ralli iga natukese aja tagant. Kui tänased USA SKP andmed toetavad, siis on ehk põhjuks suuna otsimiseks. Seni jääb turu suurimaks tegijaks ikkagi Hussein.
  • Väidetavalt olevat saabuv nädalavahetus soodne aeg Iraagi ründamiseks kuna kuu on faasis, kus öösiti puudub kuuvalgus, viimane asjaolu mõjutab oluliselt öiste kõrbeoperatsioone teostamist.
  • kuuvalgus ja mundris mehed!

    6hh,
    milline romantika..
    (6hkab lumivalgeke)
  • Kommentaar on siin: https://www.lhv.ee/news/index.cfm?id=947493

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon