Nädalavahetusel hakkab SÕDA - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Nädalavahetusel hakkab SÕDA

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas nüüd uskuda seda artiklit või mitte. Asi paistab olevat suht tõsine. Meeleolu kõikidel turugudel ka täiesti positiivne. Selline kahtlane õhkkond, nagu alati.

    http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/article.php?id=5219377
  • Tore, ostsingi paar päeva tagasi putte.
    Ainult et Saddam andis ivake järele ja sentiment võttis rohelise pöörde.
  • Ei ootaks seda enne teatud showd ÜROs.
  • Showd jõuab hiljem ka teha. Veel üks võimalus oleks mingi lavastatud provokatsioon: rakett Iraagist tulistatuna kellegi poole, mingi saatkonna/inspektorite/naabrite vms ründamine jne.
  • Õige, Master - Saddam lubaski ju nädalavahetusel oma rakette "hävitada" :-)

    Kui provokatsiooni ei tule, siis on ikkagi showd vaja - see ei anna küll luba, kuid säästab teiste raevust.
  • Kahtlane,kas jäädakse järgmist "akent" ootama.Kujutan ette,et sõdurpoistel on praegu purakas sees,kuu aega niisama positsioonidel passida ei mõjuks nende võitlusvaimule hästi.
  • Iraak venitab selle nädalavahetuse rakette hävitades ja nii edasi mingitel teistel pöhjustel siis tuleb suur kõrbetormike. Seega sõda ei tule mitte niipea.
    Kui sõda tuleb siis mitte "välksõda" vaid pikk ja kurnav ning ettearvamatute tagajärgedega.
    Hitler tegi ka Venemaale "välksõja"...aga mis sellest välja tuli!
    Ameriklased on uńustanud selle mis Vietnamis juhtus. Mindi sinna ju ka kiiret sõda pidama.
  • Vietnamiga ei saa seda võrrelda... Geograafia oli ikka totaalselt teine ja USAl puudus kogemus sellises dzunglis võitlemisel...

    Kõrbes on aga teine asi... Kord on juba võidetud, väed on harjunud selle maastikuga, looduslikke takistusi pole jne...

    Ise pakun, et kui sõda tuleb siis tuleb see kiire.... asi algab lauspommitamisega ja seejärel sõidavad maaväed lihstalt Bagdadini väja... suurt vastupanu ei kohata...
  • Usal puudub ka kogemus kõrbes võitlemiseks. Vietnami sõja alguses olid ju ka kogemused võsas võitlemiseks nimelt japside vastu ja mõnedes teistes väiksemates konfliktides.
    Loll kes hiljem põhjusi ei leia,et kehvasti läks. Küll on ilm süüdi jne.
    Elame näeme.....kui katku ei tule!
  • Ärge unustage, et Iraak kavatseb viia lahingud linnadesse. Tänavalahing asustatud piirkonnas ei ole võrreldav kõrbe pommidega ülekülvamisega. Ja lõpetuseks Türgi ei ole siiani andnud luba USA väekontingendi sissetoomiseks. Sellel nädalavahetusel sõda ei tule. Pikk jutt s...t jutt, kui sõda tuleb, siis pikk ja kaotusterohke.
  • Vietnami sõda ei kaotanud mitte armee vaid poliitikud.

    terv
    Kris.
  • Ei läinud jah. Ja vist ei lähe kah. Ja parem ongi. Kukub rahulikult edasi.
  • Nonii, sõjaks ei läinudki - nagu arvata. Oodatult tegi Iraak mõned rahvusvaheliselt illegaalsed raketid kahjutuks. Seega oleks sõda olnud suht alusetu ja põjendamatu. USA oma küünilisusest log et peab seda Saddami manipualtsioonideks. Samas on minu arust SÕJA oht mõneks ajaks möödas, kui märtsi jooksul rünnakuid Iraagile ei tule ja USA ikka veel plaanitseb, siis on USA end ära nämmutanud ja on üks kehvemaid sõjastrateegikuid ajaloos.

    Lisaks Khalid Sheik Mohammedi arreteerimisele, peaks aktsiaturgudele see sündmuste jada samuti mõneks ajaks rahulolu tooma ning et keskenduda saab majandustulemustele.

    Aga verd pole veel nähtud...

  • Selle sõja eesmärk ei tohiks olla lihtsalt Iraagi pommitamine pommitamise pärast, vaid ikkagi küsimus on Iraagi desarmeerumises ja noh mis seal salata Husseini kukutamises. Aga noh USA-l jookseb muidugi suu vett nafta järele aga see ei ole nüüd küll mingi argument sõja pidamiseks vähemalt ÜRO jaoks ja ka inimlikus mõttes.
    Ehh, naljakas on küll vaadata, et Iraak ei hakkand enne liigutama kui k**i püksis, just nüüd kui sõda pidi algama tõi välja oma keelatud relvad(see on muidgi murdosa tegelikust arsenalist), et neid ÜRO silme ees hävitada.

    Tegelikult jätab halva maigu ka investorite suhtumine, et noh millal siis sõda algab, saaks juba raha teenida. Ja ei tea kas selle pika nämmutamise peale üldse turg sõja alustades tõuseb. Lõppude lõpuks on ikka nii, et kes teeb õige otsuse õigel ajal see võidab ja seda jälle pärast maha ei mängi. Kes teeb vale otsuse kaotab ikkagi.

    Võib ju ka seeline variant olla, et USA saadab mõned pommid Iraaki. mis peale Iraak ei tahagi eriti sõda pidada vaid kasutab venitamis taktikat ja hakkab vaikselt oma relvi hävitama(näiliselt) ning ÜRO on sõja vastu ja vaibub lõpuks ka see sõda ära ja turud on ikka longus ning jätkavad oma rada.

    See on lihtsalt minu isilkik mõttelend praegusel hetkel. ;-)
  • Iraagi nafta on Prantslaste käpa all... seepärast need konnasööjad selle sõja vastu ongi.

    USA ei lähe ilma sõjata sealt minema... liiga suured kulutused on vägede sinnatirimiseks juba tehtud...
  • Tsitaat Thomas Hodges, Ameerika Ühendriikide Saatkonna kultuuri- ja pressiatašeelt:

    Praegusel ajal tarnib Iraak ligikaudu kolm protsenti maailma naftaturust. Kui USA peamiseks huviks oleks saada Iraagist odavamat naftat, oleks küllaltki lihtne sõlmida selle saamiseks Iraagiga tehing. On tõsi, et USA on olnud suurim Iraagi nafta ostja Oil for Food programmis.

    Me ei saa ennustada, palju läheb maksma Iraagi konflikt, kuid see saab olema miljardeid dollareid. Nii palju maksab USA vägede positsioonidele asetamine - isegi kui ei tehta ühtegi lasku. Siiski kahvatuvad sõja puhkedes need hiiglaslikud rahalised kulutused inimkaotuste ees.

    Mitte ükski ameeriklane, kes on kunagi kohtunud võitluses hukkunud USA sõjaväelaste perekonnaliikmetega, pole nõus kellegi lesestumisega odavama nafta nimel.

    Pikemalt võib lugeda siit http://www.usemb.ee/aripaev_est.php3

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon