Börsipäev 3-4. märts - Kuhu jäi sõda? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3-4. märts - Kuhu jäi sõda?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • hommikut,

    Kõigepealt palju õnne lugejatele, sest vähemalt praegu tundub, et gangsterite ülemvõim jääb seekord meie kenas väikeses vabariigis olemata.

    Maailmas juhtunust:

    Ameeriklased ning pakistani luure said nädalavahetusel Isamabadis kätte Osama bin Ladeni väidetava parema käe Khalid Shaikh Mohammedi, kes oli väidetavalt 911 üks peamisi initsiaatoreid. CNN tänahommikune juhtlugu "Al Qaeda suspect grilled" annab ilmselt mõista, mis saab mehest edasi.

    Türgi parlament hääletas laupäeva öösel USA sõjaliste jõudude riiki lubamise vastu, kuid väidetavalt toimub täna-homme uus hääletus. Raske oleks uskuda Türgi jätkuvasse vastasseisu ameeriklastega.

    Turud:

    "Esimene aken" on kohe-kohe läbi saamas ning spekulatsioonid teemal, et sõda algab nädalavahetusel on liiva jooksnud. Kui vaadata eelmist nädalat, siis neljapäev tõi endaga kaasa ralli ning ka reedel algas kohe pärast avanemist kiire ülesliikumine.

    Mis selle ülesliikumise taga oli?

    Ühelt poolt võiks väita, et 0.4% võrra täpsustatud Q4 majanduskasv ning Inteli (INTC) "penniralli" Salomoni analüütiku Dan Nilesi sulest, kui mees mõne sendi võrra firma Q1 prognoose tõstis. Kogenumad turuosalised ütleksid aga, et turud ei tohiks sellise jama peale üldse tõusta. Ja kui tõusevad, siis on tegemist lühikeseks müüdava ralliga.

    Samas aga ei saa me unustada, et sellest nädalavahetusest oodati sõda. Kui ma vaatan, mida tegid eelmisel nädalal mitmed kogenumad ning aktiivsemad turuosalised, siis oli märgata palju lühikeste positsioonide sulgemist. Ühesõnaga on põhjust arvata, et neljap-reede action oli hoopis short covering ralli. Ning see ei anna mulle tegelikult erilist põhjust positiivsuseks selle nädala suhtes.

    Kui lähtuda nn. "aknateooriast", siis venib sõja algus nüüd veel päris mitu nädalat ning ka see ei ole just positiivne katalüsaator. Osama bin Ladeni käsilase tabamine on küll pos uudis, kuid kui kauaks see suudab seda turgu üleval veel hoida?

    Tehniline pilt:

    Nasdaq100 (QQQ) graafik näeb välja küllalt bullish, kuid mulle tundub, et me vajame mingit kindlat katalüsaatorit, et allatrendi kanalist välja murda. Selleks katalüsaatoriks on kõige suurema tõenäosusega sõda, kuid vähemalt lähema nädala-paari-kolme jooksul ei tundu see teoks saavat.

    Esimene vastupanu QQQ jaoks on juba päris lähedal @ 25.50ish.


    Veel, internetiaktsiad rallivad jälle. Yahoo! Inc (YHOO) on selles osas esirinnas, kuid vaadake korra veidi pikemaajalist graafikut. Aktsia on jõudnud olulise vastupanuni, kust on alla tuldud juba päris mitu korda.

    Hetkel, mil turg tundub pigem üleostetuna (overbought) on Yahoo üks aktsia, milles pikk ei tahaks mingil juhul olla.


    sB

     

     

  • Aga millised tegurid toetaksid põrke jätkumist?

    1) US Politics trend: down (Türgi; "Iraagi koostöö" ÜROga ja sõjaopositsiooni uued strateegiad)
    2) Macro und Micro trend: down? (kaubandusdefitsiit rekordiline > nt. AHO probleemid imaginaararvudega raamatupidamises > püsikulude vähenemine...)
    Äärmuslikult tuleks nagu välja loogika, et on vaja säästa kuna pole kuhugi investeerida.
    3) Tehniline trend näitab http://www.schaeffersresearch.com järgi tugevalt alla CBOE Equity Put/Calli suhtarvu toel, kuigi võib omada kaudseid vihjeid tõusule. Samas tõdetakse seal, et kui mõni oluline majandusnäitaja peaks sel nädalal allapoole ootusi tulema, kiirustatakse müüma.
  • Tere kõigile,

    Olen minagi saabunud Alpidest tagasi maa peale, seal valitses terve nädala päike, seega kodumaine kliima on üsna harjumatult jahe. Siiski panin eile õhtul palitu selga ja käpikud kätte ning täitsin kodanikukohust - käisin valimas :)

    Turg meenutab veidi Mehhiko seebiseriaali - oled nädala eemal ja ei jää suurt millestki ilma - turg on täpselt samas kohas tagasi kus ta oli enne minu ärasõitu. Volatiilsus on veidi kukkunud, seega hirm on vähenud. Kuid kas see on puhkus enne langust või puhkus enne tõusu?

    Kuigi tänane päev algas positiivselt, arvan siiski, et nädala pärast näeme ehk madalamaid tasemeid. S&P 500 jaoks on endiselt üleval hirmuäratav 870 punkti tase, selle murdmist enne korralikku korrektsiooni ei näe.
  • Veebruari ISM indeks tuli alla ootuste - 50.5 (oodati 52.0 taset), turg tegi selle peale kerge liikumise allapoole. Kuid tuletame meelde, et kui jaanuaris tuli see number hea, siis turg rallis uudise peale. Seega ilmselt võib nõrk ISM turgu veelgi tänasel päeval kukutada.

    S&P 500 on jõudnud üsna lähedale eelmisele tipule veebruaris (853 punkti). Selle ületamisel mindaks ilmselt 870 punkti taset proovima, kuid esmases järjekorras on 853 vaja ületada.
  • Liiguvad kuulujutud, et USA luurelennuk on jäänud vahele Põhja-Korea sõjalennukitele, sündmus olevad toimunud rahvusvaheliste vete kohal.

    Turgu sellised jutud muidugi hirmutavad ja indeksid on päeva põhjade juures.
  • kristjan.lepik,
    Oleks üks rumalavõitu küsimus, millele kiiruga vastust ei leidnud. Mainid, et ISM-i indeksit oodati 52.0 tasemele ehk kust tuleb veendumus, et ootused olid just täpselt sellised? Kas ISM avaldab mingil ajal ise järgmise kuu prognoosi või arvutatakse see kuidagi turu hetketasemega seoses välja?
  • Laurime, enamasti on see erinevate analüütikute ootuste keskmine.
  • Uus päev jälle käes, alustuseks kerge miinus.

    Juba jaanuaris oli käive turul lahja, veebruaris läks veel lahjemaks ja märtsi esimene kauplemispäev oli lahja mis lahja. Selle põhjuseks on turuosaliste ebakindlus - praegu pole väga eelist ei tõusule ega langusele mängimises, seega palju turuosalised jälgivad mängu kõrvalt.

    Seega väga paljud on ootamas lahendust. Arvangi, et enne turul käive ei taastu kui selgus saabub. Ja siis ilmselt liikumised väga kiired ja tugevad. Praegusel hetkel siiski suunda sellele liikumisele raske ennustada, seega väga suure jõuga langusele või tõusule mängimine on väga riskantne.

    Katsume ellu jääda!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon