Börsipäev 6. märts - jaemüüjate müügitulemused - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 6. märts - jaemüüjate müügitulemused

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikut,

    Futuurid on praktiliselt unchanged aga see saab ilmselt muutuma, sest täna hommikul on oodata veebruari müüginumbreid paljudelt jaemüüjatelt.

    Enamus numbreid tulevad ilmselt halvad tänu Ameerikat kimbutanud lumetormidele (+ teadagi mis-kes), mis häirisid äri nii palju, et mitmed jaemüüjad olid sunnitud oma prognoose korrigeerima.

    Siiski kehtib turgudel kurikuulus buy the rumour, sell the news printsiip, mis lubab meil arvata, et enamus halbu uudiseid sellest sektorist on juba aktsiahindades sees. Järelikult tuleb meil hoopis valmis olla võimalikuks põrkeks.

    Yours truly lemmikuks hetkel on Office Depot (ODP), mis mõne aja eest kuulus ka näidisportfelli.

    Aktsia on jällegi jõudmas $10-11 vahele, kust ollakse juba päris mitmeid kordi põrganud. Usku lisab veel ka see, et kahe-kolme viimase päeva jooksul on firma kaks peamist konkurenti OfficeMax (OMX) ning Staples (SPLS) oma kasumiprognoose tõstnud.

    Samas on ODP puhul tegemist oluliselt odavama firmaga, kui seda on konkurendid. Kas põrkame?

    sB

  • Euroopa keskpank lõikas intresse 0.25 bp., kuid eriti sooja vastuvõttu see ei leidnud. Ilmselt põhjuseks ka see, et FEDi intressikärped USAs pole majandusele soovitud hoogu andnud.

    USAs tuli töötu abiraha taotlejate arv oodatust kõrgem - 430K, oodati 405K. Ka kaupluste jaemüüginumbrid on üsna nigelad. Seetõttu ka futuurid miinusesse vajunud.

    Siin graafik töötu abiraha taoteljate arvust viimase aasta jooksul, näeme et 430K on päris kõrge tase.

     

  • Kiire lühiajaline graafik enne börsi avanemist - S&P 500 on viimased 2 päeva kaubelnud üsna kitsas vahemikus: 820-830 punkti, peatselt peaks ta sellest välja murdma ja siis ilmselt kiireneks liikumine murdmise suunas.

    Tasub märkida, et eile sulgeti täpselt selle taseme all. Ma arvan, et 65% tõenäosusega on see murdumine allapoole.

     

  • S&P 500 (SPX) kukkuski avanedes kiirelt allapoole ja langes pea täpselt 820 punktini, siis põrkas selle taseme pealt ja praegu jõudis 829.56 punktini, ehk koridori teise otsa.

    Arvan, et siit pöörab alla ja murrab ka 820 taseme, igatahes üsna ilus koridor kauplemiseks.
  • Good Morning, Vietnam!

    Elliot Wave teoreetikud näevad täna pöördepunkti allapoole, aga nende lained on paras umbluu olnud alati. Tänase hommikuralli põhiline põhjus on kuulujutt, et Osama bin Laden saadi Iraanist kätte. Osama on vist küll püstitamas kuulujutu-rallide rekordit.
  • CNBC teatab, et USA võimud lükkavad ümber teate bin Ladeni tabamisest ja turg ongi ära vajunud SPX juba 822.
  • Järsku oskab puertorico nimetada mõnd paremat finantsturgude analüüsimise meetodit kui Elliotti umbluu lained. Elliotti teooriasse tuleb siiski suhtuda kui töövahendisse, mitte kui absoluutse tõe allikasse.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon