Börsipäev 7. märts - bin Laden taas sihikul - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 7. märts - bin Laden taas sihikul

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Oodatult alustasid Euroopa turud miinuses, mis tähendas näiteks Saksa DAX indeksile 7 aasta põhja. Lõpuks ometi on ka suured investeerimipangad oma meeleolu Nokia suhtes muutma asunud JPMorgan teatas täna Nokia reitingu tõstmisest "outperform" peale, samas jäeti muutumatuks Ericssoni ja Alcateli reitingud. Kommentaariks mainiti, et mobiilide keskmise müügihinna langus on 12 eurose aktsiahinna puhul juba sisse arvestatud. Nokia 11. märtsi kvartali vahearuande üheks oodatumaks numbriks ongi ASP ehk mobiili keskmine hind, mida kardetakse nõrgenenud dollari tõttu kukkunud olevat.
  • USAs on pilt enne avanemist päris kole - lisaks ebakindluse suurenemisele enne Blixi raportit, tuli ka tööjõuturu raport kesine - töökohtade arv vähenes suurima kiirusega viimase 1.5 aasta jooksul (oodati tõusu 20K, tegelikult toimus vähenemine 308K, üsna suur vahe).

    Futuurid on selgelt miinuses (Nasdaq -15 punkti, S&P -11 punkti), seega on S&P 500 avanemas allapool 820 punkti taset, mille murdmist pidasin tõenäoliseks (vaata eilset graafikut).

    Siin graafikul näha viimase 15 aasta töökohtade arvu muutus:

  • Mis edasi? S&P 500 jaoks on nüüd 820 juba muutunud laeks e. vastuapanutasemeks, selle murdmine ilmselt paras pähkel. Selle aasta põhi on 806 punkti, seega meil on uus vahemik - 806-820.

    Kell 1700 hakkab kõnelema ÜRO inspektorite juht Iraagis Hans Blix, eks ole näha kummas suunas Rootisi vanahärra turgu virutab.
  • Hämmastav ... jälle ringleb kuulujutt bin Ladeni tabamisest Pakistanis (kostub kohati ka Iraani versiooni) ja turg jällegi kosub. Ei suudeta ikka nendest eelnevates kuulujutu-rallidest õppida.

    S&P 500 on jõudmas ülalmainintud 820 punkti juurde, kahtlen kas ta praegu suudab seda murda.
  • Siiski-siiski, tuli uudis, et CIA jälitab ühte karavani Pakistanis, kus olevat ka bin Laden ja liiguvad teated bin Ladeni poegade tabamisest, turg kihutas selle peale nüüd võimsalt üles (Dow tõusis 2 minutiga 60 punkti). Minu arust hea müügikoht.

    10:14 ET More on bin Laden :ABC News reports that the CIA and Pakistani Army are electronically tracking a large caravan of people which could include Usama bin Laden through the rugged mountain area of Pakistan between the borders with Iran and Afghanistan; U.S. officials say they are not 100% sure that bin Laden is in the caravan, but they have a high degree of probability that he is and have closed off the area to all other traffic.
  • Tundub, et kaks bin Ladeni peoga on siiski kätte saadud - Saad ja Hamza bin Laden.

    Jim Cramer tuli selle peale hea võrdlusega lagedale - kui kõik bin Ladeni pojad kätte saadaks, võiks Dow 1000 punkti rallida!

    See iroonia näitab päris hästi, et bin Ladeni poegade tabamine ei muuda suurt midagi ning turg ongi tippudest ära vajunud.

    Tähelepanu läheb jällegi Iraagile, Blix esitab praegu oma raportit.
  • Paras hullumaja! Tuleb tunnistada, et selline kiirelt lendav turg on siiski parem kui viimaste kuude vaikus-vaikus-vaikus. Tegelikult oli ikkagi tähtsad tänased payroll numbrid ja mitte bin Ladeni perekonnasaaga, see peaks päeva lõpuks ka numbrites kajastuma.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon