Üks mees laevas, laev põhjas - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Üks mees laevas, laev põhjas

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nii palju olen juba näinud seda, et kui kogu ettevõtte juhtimine on ühe mehe kätesse usaldatud, siis ei lase mustade tegude ilmsikstulek end kaua oodata. Inimene üksi on nii ekslik, et tundub kahjulik usaldada suurte ressursside juhtimine kellelegi väga ainuisikuliselt. Isiklikult teeb muret pisut näiteks Eesti ettevõtetest Kalevi ümber toimuv keskerakondlik tegevusviis. Concordias oli samamoodi kõik ühele mehele jäetud. Preatoni lahkus pahandustega. Minu meelest on nende börsiettevõtete puhul üks konkreetne riskifaktor sõltuvus ühest isikust. Apananski kudus samuti üksi oma võrku.
  • Bergmann... nende yhine nimetaja on siis see, et nad ei julge/taha teisi inimesi usaldada ja/v]i kasumit jagada :))
  • Küsimus pole enamasti kasumi jagamises. Pigem eksimuste ja jamade varjamiseks lisariskide võtmises. Nick Leason ja meie Viiol.
  • moarhia vs demokratia - eetika puudumise vastu saab ainule ebaeffektiivsusega
  • Tundub, et Eesti ettevõtete paljudele muret tegev liikumine välisfirmade kontrolli alla võib sellise puuduliku juhtimisega seotud olla. Üldse tundub, et Eesti juhtidel on kombeks pink hästi lühike hoida - ühe mehe pikkune. Juhtimisteooriad väidavad, et see ei ole lõpuks õige, sest keegi ei ole täiuslik ja kõigist teistest alati targem. :)
  • mulle meeldib üha rohkem ja rohkem usa juhtimismudel: board, kuhu kuuluvad executive ja non-executive directorid. ja üritused toimuvad vähemalt kord kvartalis. see tagab päris piisava kontrolli. kusjuures, usa-s on juhtimishierarhia tunduvalt pikem kui meil eestis. paneb mõtlema.

    mio: arvan et tegemist pole mitte ühe mehe oskamatusega, vaid üksinda tekib lihtsalt kiusatus...

    concordial ilmselt puudus nõukogu ja susi ei mäletagi, millal ja kellele ta viimati midagi ette kandis. et private ülikoolidel on rohkem nagu rahateenimise eesmärk (aga peaks olema sotsiaalne), tuleks haridussüsteemi enam reguleerida-- teatud ulatuses varadest deponeerida pangas (10-20%) [või pledgeda]. iga rahandusasjatundja teab, mida tähendab sellise reservfondi loomine ettevõtte likviidsuse säilitamisele, eeldades normaalset rentaablust.

    kas keegi teab mis firma aruannet võiks seoses concordiaga lugeda?
  • to: soren
    see on Concordia Rahvusvahelise Ülikooli Varahaldus OÜ, mille osakapital on 40000 ja aktiva koosneb enamuses muudest nõuetest ja immateriaalsest aktivast. lugeda ei ole sealt midagi.
  • nii.

    1. puhas käibekapital (netwc) on -9,76 mio kr, hirmus, tegemist on juba anti-likviidsusega
    2. bilansist on väljas 5,4 mio ulatuses (pikaajalisi) kohustusi, mida audiitor on ka märkinud. kui selle oleks bilanssi kirjutanud, oleks ettevõtte omakapitali miinuses. samas istub kohustuse vastu vara ilusasti üleval...
    3. üle-eelmise aasta tulemus 1K kasumit ja eelmise aasta bilansiline tulemus 4K kasumit näitab sellise bilansimahu juures selgelt, et tegemist on loomingulise raamatupidamisega
    4. pangakontodel on väga-väga vähe raha: viitab ka sellele
    5. huvitav mis on firmaväärtuse all? vt. p. 8
    6. 0,5 mio ametiraha nali on juba laialt levinud, kulumit ei ole, aga hea et selle väärtus ei kasva
    7. huvitav, mis pank neile laenu andis (5,4 mio)? tagatiseks kommertspant + eraisikute käendused + veel 3 not. panti harjumaal
    8. mis on concordia rahvusvahelise ülikooli kinnisvara oü, mille kohta andmeid ei leia ja kas seda juhivad ka susid? arvatavasti.
    9. kas 2 mio on juba osanike poolt sisse makstud? ilmselt mitte.

    etc etc

    welcome to estonia

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon