Börsipäev 10. märts - Nasdaqi sünnipäev - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. märts - Nasdaqi sünnipäev

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuigi Euroopalt oodati positiivset avanemist, on mõningase kauplemise järel indeksid miinuses. Deutsche Telekomi positiivne neljas kvartal ei suutnud varjata kogu aasta megakahjumit ning investorid asusid aktsiat müüma, -2.5% ning märk ka Saksa DAX indeksil küljes.

    Teade, et mobiilide müük kasvas 2002 aastal 6% oli turul juba varem teada ning suuremat reaktsiooni kaasa ei toonud. Nokia tõusu taga USA kõrgem sulgemishind.
  • Kõik sõltub sellest, kuidas erinevaid signaale tõlgendada ja mida võtta primaarseks, milline on selektsioon. 6% on ainult üks number, mulle meeldib hoopis rohkem näiteks see fakt, et sama allika sõnul ulatus mobiiltelefonide müügimaht 2002. aasta IV kvartalis 123 mln ühikuni, kasvades aastaga 14%.
    14 on juba tunduvalt suurem kui 6.
    Ja kuigi suur osa tulust tuli tugevast jõuluhooajast Dow Jonesi väitel, annab see minu meelest selge indikatsiooni sinnapoole, et eratarbimise trend on kasvav ja see on mobiilimüügi põhiline suunaja.

    Kõik polegi nii kole...veel!
  • Soome mobiiltelefonide müük jaan.2002 oli üle 200% võrreldes jaan.2001 ja veeb.2002 oli üle 180% võrreldes veeb.2001. Võibolla on need numbrid mingi imelik vääratus, aga eks homne päev näita, kas Nokia aktsia hind on õiges piirkonnas või on tehnilise analüüsi koleda pildi tõttu alahinnatud. Kui NOK nüüd trendi ei murra, siis järgmine hinnatase on 10.6EUR kandis.
  • Tere hommikust,

    Futuurid on on kõik ligemale 1% jagu miinuses, mis lubab meile järjekordset allapoole avanemist.

    Pomm-uudiseid pärast väidetavat bin Ladeni kahe poja tabamist ei ole, mis võib meile põhimõtteliselt kaasa tuua väikese ralli. Sellele aitavad kaasa positiivsed sõna Gartneri analüütikutelt Nokia (NOK) teemal ning Qualcommi (QCOM) positiivsed sõnad CDMA nõudluse kohta Hiinas.

    Aga raske oleks uskuda, et see ralli eriti järkusuutlikuks võiks kujuneda. Kauaks seda täpselt jätkuda võib on raske öelda, kuid nädalavahetuse chit-chati põhjal tean paljud kauplejad vaatavad praegu peamise vastupanuna 20-päevast liikuvat keskmist, mis on nii mõnigi kord varem sellena toiminud. Lisaks sellele on meil päris mitu tõsist allatrendile osutavat trendijoont, mis tuleb murda enne kui tõusule saaks mängima hakata.


    Vaadates aktsiaid, tundub nii mulle kui LHV kauplemisruumis istuvale USA turgude maaklerile Kristjan Lepikule Corningu (GLW) tõus üpris mõistetamatuna.

    Firma juhid ning analüütikud usuvad, et firma jõuab kasumisse 2004. aastal, kuid ka siis kaupleb aktsia P/E suhte juures, mis on veidi alla 40.

    Kui võrrelda GLW tõusu viimasest põhjast konkurentide JDSU, LU ning NT omaga, siis ületab see mõnel juhul neid kordades.

    Ka GLW graafik näeb välja tegelikult üpris karune. Kes nimetab tehnilise mustri?

     

    sB

  • Muuseas, kelle või mille sünnipäev on täna?

    ( Vihje: vanus 3 aastat )
  • Võibolla on täna LHV sünnipäev?
  • Vana karu jah. LHV 4. sünnipäev oli vist paari nädala eest.

    sB
  • Today marks the 3 year anniversary since the peak in the NASDAQ (March 10,
    2000)

    ja Bettie graafikul oli rising wedge :)
  • Rene21, täpselt nii.

    Nasdaqi tipuks jäi 5132 punkti, kusjuures viimased kahe nädalaga enne tippu tõusis indeks üle 700 punkti, üsna meeletu tõus. Parem ei taha ennustadagi millal jälle Nasdaq võiks 5000 juures olla ...

    Mõned hinnad sellel päeval:

    Cisco $70
    Sun $47
    Worldcom $47
    Lucent $68

    ja lõppu paar markantsemat B2B näidet:
    Ariba $152 (praegu $2.70)
    Commerce one $1378 (praegu $1.42)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon