Börsipäev 11-12. märts- Nokia vahekokkuvõte - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11-12. märts- Nokia vahekokkuvõte

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tund enne Nokia vahearuannet on Euroopa turud endiselt depressioonis, Nokia aktsia on liikunud suhteliselt väikese käibe juures vahemikus 11.38-11.59 eurot. USA futuurid viitavad turu avanemisele kerges plussis.
  • Nokia esialgsed prognoosid
    kasum 1. kvartal 0.15-0.17 (varasem 0.15-0.19 per aktsia)
  • Nokia kasumi vähenemise taga probleemid Nokia Networksis, käive oodatust väiksem ja nulli asemel oodatakse nüüd kahjumit.
  • Nokia mobiiltelefonide müük seevastu vastab prognoosidele ning endiselt jäädakse 0-9% kasvuprognoosi juurde. Samuti leitakse, et Nokia turuosa jätkab tõusutrendis.
    Nokia Networks esimese kvartali müük tuleb aastatagusest 15-20% väiksem, põhjuseks opreaatorite vähenevad tehnoloogiakulutused ning 3G võrkude investeeringute peatamised.

    Aktsia hind kukkunud 10.75 euro tasemele, oluliseks peetakse 10.52 euo toetustaset.
  • ericsson (ericb) -11% nokia networksi kehvade tulevikuväljavaadete peale

    15:00 nokia conference call, ootaks natuke rohkem infot, nt mobiilidest ja dollari m6just täpsemalt jne
  • Nokia aktsia reaktsiooni kokkuvõte: EPS-i alandamine sisuliselt kasumihoiatus, samas see seotud Nokia Networksiga ning peamine mure, et mobiilide osas müük nõrk, vajub ära. Aktsia hind kukkus kiirelt alla 11 euro taset, kuid varasem põhi 10.52 jäi võtmata. Hetkel päeva madalaim hind 10.55 ja suund võetud taas aktsia kosumisele, hetkel hind 10.9.
  • Nokia Networksi kvartaliaruanne tuleb positiivne seoses Mobilcom 220M Euro võlaga, mille maksmiseks on France Telecomiga 03.03.2003 sõlmitud leping.
  • Tere kõigile,

    Turg paistab avanevat pea nullis, Nokia tulemused olid praegust nõudlust arvestades tavalised, kuid ma ise ootasin veidi paremat. Mobiilidega (mis on siiski põhiäri) on kõik korras, kuid võrkude nõudlus on nii vilets, et seal sektoris ei lähe kellegil hästi.

    Mõned päevad tagasi juhtisin tähelepanu S&P 500 kaupemisele koridoris 820-830 punkti, indeks pendeldaski seal vahel mitu korda, kuid siiski murti allapoole 820 läbi. Seega uus koridor on laiem, 806-830 punkti. Edasine liikumine sõltubki sellest, kummale poole läbi murtakse. Ma näen endiselt suuremat tõenäosust alla liikumiseks, sellisel juhul on järgmine toetus oktoobri põhjade juures, mis on ca. 770 punkti.

    Kui põrgatakse üles, siis ilmselt järgmine vastupanu 850. Täna hommikul on USAs futuurid nullis, seega edasine liikumine on näha börsi avanedes.

  • USA-s pole sellist ülereageeringut NOK-a tulemuste suhtes, kuidas kommenteerite ?
  • USAs avanes Nokia vähem miinuses, kuna Nokia hakkas juba Euroopas tõusma. Kui Euroopas oleks Nokia edasi kukkunud, oleks ka USAs suur miinus. Põhimõtteliselt on Nokia turul väga tugeva positsiooniga (seda eriti mobiiltelefonide suhtes) ja seetõttu pean antud taset heaks ostukohaks.
  • NOK tõusiski põhjast kohe 0.5 USD tagasi ning eilsega võrreldes isegi plussis...
  • USA research`i põhjal:
    mobiilide müügi osas oodatakse aasta lõikes kasvu, mida kirjeldatakse sõnaga "healthy"
    mobiilide käive kasvab 0-9% prognoosi alumises osas
    ASP seega oluliselt ei lange, see oli suurim küsimärk ja sellele oli seega vahearuande vastus selgelt positiivne
    Võrkude langus on küll negatiivne kuid Nokiale see probleeme ei valmista, samas on Ericssoni olukord sellevõrra raskem


    Seetõttu Nokia plussis, Ericsson rängas miinuses.
  • Ja S&P puhul juhtuski suurema tõenäosusega võimalus - 806 murti ja peaaegu oleks läinud ka 800, vaid 0.5 punkti jäi puudu. Tehniliselt on pilt turul väga vilets, ainus lohutus on jätkuvalt väike käive.

    Sellistel languspäevadel tavaliselt ka volatiilsus tõuseb, kuid täna oli volatiilsus nullis - tugevat hirmu turul endiselt pole, seega on minu meelest vara ostma hakata.
  • helsingi reutersis vehkis keegi idioot pommiga, mida teeb täna turg...?
  • unise peaga kuulsin hommikul valesti-- möll toimus siiski pekingis
  • BBC ja AFX väidavad, et Osama saadi Pakistanis kätte
  • Bloombergi sõnul on CIA väite ymber lykanud.

    futuurid 948 ->960ish
  • TA järgi peaks nokia tänane sulgumine 13.20usd/11.95eur tasemest kõrgemal tähendama 2002 detsembris alguse saanud langustrendi murdmist?
    Kauplemine käibki selle taseme ümber kogu päeva Helsingis, loodame, et USA investorid annavad tõusule pisut hoogu juurde, :)
  • Tere hommikut ka minu poolt,

    Suuri uudiseid turul ei ole. Hetkelise elevuse tekitas kuulujutt bin Ladeni tabamisest, kuid mõni minut hiljem osutus see valeks. Futuurid tegid väikese ralli ning kukkusid praktiliselt samasse kohta tagasi, kust olid alustanud.

    Nokia (NOK) sai haibi osaliseks Wall Street Journalis (WSJ) ning JDS Uniphase (JDSU) juht kinnitas oma 2003. aasta prognoose kasumissejõudmiseks.

    Office Depot (ODP), mille tõin välja mõni päev tagasi on oma kukkumis jätkanud, sulgudes eile @ 10.38, kukkudes läbi augusti ning oktoobri põhjadest. Järgmine võimalik toetus @ 10ish, kuid enamus kauplejaid peaksid aktsiast praegu juba väljas olema, sest stopid, stopid, stopid..

    Just sellised raske kukkumise ajad nagu praegu näitavad, kui oluline on kaotused õigeaegselt ära lõigata.


    Corning (GLW) kinnitas 10. märtsi õhtul 2003. aasta prognoose, kuid see ei aidanud aktsial tõusta. Trendijoon ootas koos müüjatega kindlalt vastas. Eile õhtul kinnitas oma prognoose konkurent JDSU, kuid ilmselt ka see ei paku piisavalt jõudu, et trendijoont murda.

    Lisaks sellele said konkurendid Nortel (NT) ja Lucent (LU) Wachovia analüütikutelt daungreidid ning hinnasihid poole madalamal aktsiate praegustest hindadest.

    sB

  • Futuurid on enne börsipäeva erakordselt närvilised -

    15.00 teisipäevast oli edasi kandunud negatiivne nägemus ja Nasdaqi futuuurid -11 punkti (948.00)

    15.30 tuleb uudis BBC-lt, et Osama on kätte saadud, kogu miinus kustutati ja futuurid kauplesid 960 juures

    16.20 CIA kinnitas, et Osama kohta pole mingit infot ja futuurid taas vajusid, hetkel Nasdaq - 5 punkti ja S&P 500 futuurid - 3 punkti.

    Seega väga lühikese ajaga võitsid ja kaotasid indeksid üle 1% - närvilisus on suur.

    Kuid eilne tehniline toon oli väga vilets, S&P murdis 806 punkti taseme ja täna paistab murdvat ka 800, seega edasi ilmselt minnakse oktoobri põhjade juurde - 770 punkti.
  • Täna avaldati jälle Investor's Intelligence numbrid e. karude ja pullide osakaal turul. Pullide osakaal on 39.8 (eelmine nädal 41.6) ja karude osakaal 37.5 (eelmine 38.2).

    Seega nii pullide kui karude osakaal on vähenenud ja järelikult suurenenud on nende osakaal, kes on ebakindlad. Praeguse turu juures oleks vajalik suurem karude osakaal.

    Minu käest on mitmeid kordi küsitud - kuidas seda näitajat kasutada? Alustuseks - kui optimism on turul liiga kõrge (s.t. pulle liiga palju), siis enamasti suurt tõusu ka ei tule, kui karusid on liiga palju (hirm kõrge ja pessimism valitsemas) on turud sageli pööranud suuna mitmeks kuuks ülespoole. Põhiline loogika on selles, et tuleb käituda teisiti kui massid.

    Lisan ka ühe graafiku:

    Võtke indeksi graafik kõrvale ja ilusasti on näha, et suured põrked on tulnud siis kui karusid on rohkem kui pulle, seetõttu on minumeelest ka praegu vara pikaajalisi positsioone soetada, kuid samuti arvan, et lähinädalatel võib selleks võimalus avaneda (volatiilsus, hirm ja karude hulk peaks tõusma).

    Püsige lainel.

  • IBM on murdmas toetustaset 74 USD juures, allpool seda taset sulgemine toob ilmselt edasise languse. Vaatame graafikut:

    Punktid joonisel:

    a) Näha on see sama toetustaseme murdmine 74-75 USD juures;

    b) MACD kiirem joon on murdmas agelasemat allapoole - negatiivne märk;

    c) aktsia on vajunud läbi nii 50- kui 200-päeva libisevast keskmisest, mitu korda on üritatud murda 50-päeva libisevat, kuid üsna edutult - märk nõrkusest;

    d) on balance volume (OBV) mis mõõdab aktsiahinna ja käibe seost, näitab et raha on aktsiast pigem välja minemas (kuna langeb).

    Seega kokkuvõttes ei midagi ilusat ja minu meelest hea short.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon