Börsipäev 14. märts - Mis juhtus? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 14. märts - Mis juhtus?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust,

    Kolmapäeva lõuna paiku hakkasid turud rallitama ning neljapäev tõi kaasa ka juba massiivse käibe. Mis juhtus?

    1. Dollar hakkas kolmapäeva öösel vastu neljapäeva (1-2 vahel meie aja järgi) äkitselt tugevnema. Otsest põhjust ei oska siiani välja tuua.

    2. Kuld ja kullaaktsiad on sattunud löögi alla. Viimaste nädalate jooksul pressis muud ei kuulnduki enam kui kommentaare selle kohta, kui kindel investeering kuld ning kullaaktsiad on. Ja see on alati kindlaks ohumärgiks, sest ajakirjandus on tihti viimane, kes asjade tegelikust käigust teada saab. "Buy the rumour..sell the fact"

    3. Nafta hind hakkas järsult kukkuma kolmapäeval, kukkudes läbi oluliste tehniliste tasemete. Mis selle põhjuseks? Ühelt poolt ilmselt lähenev sõda, teiselt poolt Saudi Araabia lubadus pumbata nii palju naftat kui vaja, juhul kui Iraagis mingid probleemid peaksid tekkima.

    4. Pessimism. Warren Buffett hirmutas investoreid eelmisel nädalal oma kommentaaride seoses firmade raamatupidamistavadega. Lisaks sellele vihjas ta, et Ameerikas on üks suur kindlustusfirma praktiliselt pankrotis. Kuna kindlustusfirmad on väga suured turuosalised, siis tekitas see lisa pessimismi.

    Kas need on piisavad põhjused, et osta? Ilmselt mitte. Kui, siis ainult lühiajaliseks spekuleerimiseks. Kas need on piisavad põhjused, et lühikesi positsioone kärpida?

    Kahtlemata sattusid mitmed turuosalised dollari liikumisest ning kolmapäeval alanud põrkest paanikasse ning asusid positsioone katma. Kuid oh häda, turud on hetkel nii õhukesed, et iga suurem ostja liigutab turgu märkimisväärselt.

    Mind ei lakka iialgi hämmastamast seee, kuidas tehniline analüüs mõnikord tõesti töötab. Turg põrkas oma liikumises täpselt vastu trendijoont, keeldudes sealt edasi minemast.

    Mis edasi saab?

    Ma ei ootaks tänaselt päevalt liiga palju. Pärast nii suurt ülesliikumist ootaks rahunemist ning pärast seda veel ühte proovi ülespoole surumiseks. See teine proov on see, kust tulevad sisse kogenumad müüjad ning hinnad sõidavad jällegi lõunasse.

    Seda muidugi juhul, kui ei tule mõnda tõeliselt suurt ja olulist uudist. Olen siiani veendunud, et edukas sõda on ainuke katalüsaator, mis turud siit tõepoolest üles viib. Ainult millal.

    sB


     

  • Re: Dollar hakkas kolmapäeva öösel vastu neljapäeva (1-2 vahel meie aja järgi) äkitselt tugevnema. Otsest põhjust ei oska siiani välja tuua.

    Turul läks liikvele kuulujutt, et CIA on jõudnud Saddami kindralitega kokkuleppele, et sõda tuleb kiire ja lühike. Kahjuks ei oska rohkem kommenteerida, sest nii lakooniline see kuulujutt oligi.
  • Jah, see kuulujutt Iraagi kõrgete sõjaväeametnike kohta ringleb juba mõnda aega, kuid väga palju neist kuulujuttudest on ka õhku täis.

    Praegu kihutas turg taas kiirelt üles, president Bush pidas kõnet, kus Iraagi asemel rääkis hoopis sellest, et tema loodab Iisraeli ja Palestiina rahuprotsessile. Ilmselt Bush loodab selle kaudu lepitust islamiriikidega ja toetust ÜROlt.

    Kuigi seal midagi uut polnud, rallis S&P 500 10 minutiga 10 punkti, üsna meeletu - karud on nii ära hirmutatud, et turg liigub väga kiirelt üles - kedagi pole müümas.
  • UBS Warburg tõstis täna hommikul Corningu (GLW) reitingut, hoia pealt tõsteti reiting osta peale, ja hinnasiht $5.60 pealt  $7 peale, mitte just kuigi palju turuhinnast kõrgemal. Üheks põhjuseks toodi ka lootust, et fiiberoptikale peaks nõudlus kasvama. Kahtlen selles, ka Corningu enda juhid ei usu, et kasv sealt tuleks. Aktsia avanes selle peale 5% plussis, kuid edasi pole suutnud tõusta.  

    Allpool ka graafik:

     

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon