Börsipäev 17. märts - Sõja alguseni loetud tunnid? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 17. märts - Sõja alguseni loetud tunnid?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikut,

    Täna hommikul palus George W. Bush, et relvainspetorid lahkuksid Iraagist ning lähemate tundide jooksul on oodata Ameerika poolt sõja kuulutamist Saddam Husseinile ning tema vägedele.

    Kogenumad turuosalised arvavad, et sõjani võib olla jäänud 24-36 tundi.

    Mida see tähendab?

    Kui te usute kiiresse ning tõhusasse lahendusse, siis nüüd võib olla aeg osta. Sõda ei paranda probleeme tehnoloogianõudluses ega seda, mis toimub paljude ettevõtete raamatupidamises. Siiski loob see pos. sentimenti, mis kõigi karude kiuste võib meid välja tuua sellest 3 aastat kestnud allaliikumisest.

    Futuurid on hetkel negatiivsed ning ka esimene reaktsioon ei pruugi olla kõige soodsam. Siiski, hoidke silmad/kõrvad lahti ning olge valmis ostma.


    sB
  • Londoni toorainebörsil IPE on katkestatud kauplemine, sest sõjavastased meeleavaldajad on tunginud börsimajja.
  • Ja veel,

    Kui sõda algab, siis ilmselt ei kehti enam see "veel üks päev üles ja siis langus" stsenaarium. 91. aastal rallis turg 15% ning suur osa aktsiad veel enamgi.

    sB
  • see ei puutu küll tänase börsipäeva alla aga ei saa imestamata jätta, kui loll on võimalik olla... halvata oma enda riigi institutsioonide töö despootliku diktatuuri kaitseks kusagil teises maailmajaos?
  • Oh, ma peaaegu et armastan Ameerikat:)
    Sojavastased on kas turul luhikesed voi diktatuuriarmastajad, minule igatahes Ameerika kaitumine ja tanane ralli turul meeldivad:)

  • QQQ-d on nüüd päris korralikult rallitanud. Bush'i esinemist oodatakse täna õhul kell 8 (ET) ehk 03:00 meie aja järgi ning sealt see sõjakuulutus peaks ilmselt tulema.

    sB
  • hull ralli, aga hästi vaikselt prooviks sB-ga vaielda - ma ei usu selle ralli jätkusuutlikkusse
  • on vist aeg reaalne raha mängu panna
  • loetud päevad, mitte loetud tunnid - ja ilmselt ka sõja võiduni. Kuna Iraak on niigi desarmeeritud, jääb Husseinil astuda hambuni relvastatud ameeriklaste vastu üksnes mädade tomatitega. Väga igav ja ebavõrdne, õnneks lühike sõda tuleb.
  • Ei ole kindel,et lühike sõda tuleb. Pigem ootan ootamatut ja väga ebameeldivat.
    Mida teeb loom kui ta nurka surutakse...!
    Näiteks rott hüppab põrandalt 2,5 kõrgusele ja ründab....omad kogemused ja mitte meeldivad.
  • Nii, et mõtleks juba millega lühikeseks minna!
  • 91. aastal oli majandus hoopis teises seisus. pigem on sõjaootus see, mis takistab turgudel langemast. tuleb sõda, siis kaob seegi takistus.
  • Türgi laseb USA väed oma baasidesse...
  • Aga KUI Iraagil on siiski midagi tagataskus varuks...?Praegune on küll kergendushüpe aga kui sõda peaks üle paari päeva kestma siis peaks see pikkadele punane tuli olema.
  • Hoolimata kõigest on plaanis ikkagi veel plaanis suuremaid sõjavastaseid aktsioone. 21. märtsil on ametühingutel plaanis sõjavastane streik. Jutt käib ametühingutest, mis asuvad väljaspool Eestit, Eesti ametühingud on niikuinii mõistetamatud ja ebapopulaarsed. Kevade alguseni on jäänud vähem kui nädal, mida teeb börss kui rahateenijad streigivad?


  • Hoolimata kõigest on plaanis ikkagi veel plaanis suuremaid sõjavastaseid aktsioone. 21. märtsil on ametühingutel plaanis sõjavastane streik. Jutt käib ametühingutest, mis asuvad väljaspool Eestit, Eesti ametühingud on niikuinii mõistetamatud ja ebapopulaarsed. Kevade alguseni on jäänud vähem kui nädal, mida teeb börss kui rahateenijad streigivad?


  • Kinks,
    mis on streigi eesmark?
    Kannate jalle loosungeid EI SOJALE, AMEERIKA ON PAHA, jne?

    Ja turgu ametiuhingute sojavastane streik kindlasti ei mojuta, selles void kindel olla.

    Ei midagi personaalset Sinu vastu, aga mind hakkavad juba ara tuutama need protestiaktsioonid. Selle asemel, et lippudega lehvitada, pakkuge parem konstruktiivne ja TOOTAV lahendus Iraagi desarmeerimiseks. Voi on Saddam teie - sojavastaste protestantide - uus iidol ja Iraaki polegi vaja desarmeerida, Saddam ju ei kasutaks iial uhtegi relva?

    Kas ikka ei joua kohale, et alati ei ole soda paha, praegusel juhul on soda ainus asi, mis uhte jultunud diktaatorit korrale kutsub. Igasugustele URO missioonidele on ta aastaid vilistanud, kuidas on see kull sojavastastele markamatuks jaanud? Ja unustatud tunduvad olevat ka Saddami runnakud Iraani ja Kuveiti ning massihavitusrelvade kasutamine oma rahva peal - miks muidu on loodud Saddamist suutu kannataja oreool?

    Enne kui marssima minna, paluks koigil osalejatel ikka moelda, mille nimel uritus toimub, mida saavutada tahetakse ja missugused on kaasnevad, otsesed ja kaudsed tagajarjed.

    Kui neile kusimustele on enese jaoks vastus saadud ja ikka kasi loosungite jargi sirutub, siis...kerget jalga ja kuraasikat haalt!
  • kinks, kuidas see streik peab mõjuma? bush vaatab et mingid sellid ütlevad, et enne labidat kätte ei võta kui sõjaplaanid ära unustatud? et bushil hakkab hirm ja ütleb sõduritele, et mehed mis me jamame tulge koju tagasi?
  • Väärtpaberite hinnatõus ja languse murdmine on väga spekulatiivne. Päris pikka aega on maailma turud olnud peaaegu et korreleeruvad USA turgude liikumisega. Samas on Euroopa kahestumas ja osa neist on rangelt USA meetodite vastu. Kas vastassuunaline mõtlemine ei peaks kuidagi mõjutama ka turgusid erisuundades arenema. Praeguseks on sõja tulemused täiesti ennustamatud ning millised võivad olla tagajärjed. Milline on poliitika pärast Iraagi jõuga desarmeerimist, kuidas suhtub Euroopa USA'sse, millised oleks võimalikud sanktsioonid, millised vastuolud jms. Kaua ülejäänud maailma investorid ja spekulandid USA turgusid matkivad?
  • Kaua, pakun Aimar, päris kaua. Sõda ja poliitika käivad käsikäes, kuid rahal pole rahvust ja teda riikidevaheliste vastuolude ideoloogiline pool eriti ei huvita.
  • Velikij, kontreerin.
    Siemens ja DaimlerChrysler juba on jäetud välja USA valitsuse tellimuste saajate hulgast ning kindlasti on selles nimekirjas ka prantsuse firmasid.
  • Spunk, loodan, et oled meessoost, sel juhul on sõda sulle ainult abiks. Sa võid ju alati ennast pakkuda vabatahtlikuna Iraaki desarmeerima minna - saad näidata konkreetsete tegudega oma mehelikkust.

    Kui Sinu elu hinnaga leiab USA sõjatööstus endale väljundi ning USA saab maailmale näidata, et ega saksamaa pole ainuke, kes sõda alustada oskab, siis on Sinu elu õige asja eest antud, kas pole?

    Ning kui ürituse pehme tulemus on, et USA kontrollib ainukesena naftaturge ja raskem tulemus on see, et niinimetatud "desarmeerimine" kandub üle euraasia toimivaks täitsa asjalikuks sõjaks, siis Spunk saad Sa vahelduseks arvutimängudele ka reaalselt näha, kuidas need asjad käivad.

    Kui on olemas võimalus kaklust ära hoida läbirääkimiste teel, siis normaalne inimene ei tõtta nina veriseks lööma. Ja oma mehelikkuse tõestamiseks pole see samuti parim moodus - matchod pole juba ammu moes.
  • Pushil on lihtsalt hammas verel, sest mis isal tegemata jäi, see kivi nüüd tema südamel. Ma arvan, et tegu on kindlasti ka põhimõtte realiseerimisega. Kui sellist asja just hullumeelsuseks ei peeta.
  • Õigust räägid, kinks!
    Praegu tundub, et oma kõikuva mehelikkuse parim tõestusviis on karjuda hurraa sõjaõhutajatele, ise hoolega võitjate selja taha pugedes. Kurb muidugi, et tegu on kogu meie väikeses riigis maad võtva mõtlemisvõimetu hüsteeriaga. Kardan ainult, et sind, spunk ei võetakski vist vabatahtlikuks, kuidas sul sõjaväelise ettevalmistuse ja kogemusega on?

  • raearu, tegelikult sa ei kontreeri, vaid valgustad asja teisest küljest. Nimelt see, et mõned USA valitsuse tellimused vähenevad, on sümboolne, loogiline ja paratamatu. Kuid jutt käis ikkagi investoritest ja spekulantidest, kel ei tohiks olla kohta riigi tellimuste esitamisel.
  • Eesti jaoks on probleem selles, et NATO toetamine hakkab iseendale vastu töötama - toetades USAt saame endi idapiiri taha suuremas koguses relvastust.
    Sest kuna Venemaa jaoks on risk suurenenud (sest Venemaale ei ole teada, milliste rahvusvaheliste regulatsioonide järgi yks või teine riik käitub või ei käitu), siis selliste riskide maandamiseks on vaja tõsta kaitsevõimet.
    Mida kinnitab ka nende viimane seisukoht desarmeerimise osas.
    Keegi ei viitsi yle kahe-kolme käigu ette mõelda, et näha, mis juhtuma võib hakata.
  • Ja Eesti geopoliitilise stabiilsuse jaoks, mis on meile lõppeks olulisem???

    raearu, Schröderi avaldus on ikka üsna kindlameelne, paar pisitellimust ei koti:

    „Minu küsimus oli ja on: kas oht, mis Iraagi diktaatori pool tuleb, õigustab sõda, mis viib surma tuhanded süütud mehed, naised ja lapsed?“ küsis Schröder teisipäeval TVs üle kantud läkituses, vahendas Reuters. „Minu vastus oli ja on „ei“.“
  • Igal riigil on võõrandamatu õigus pidada võimul oma rahvale ja teistele ohtlikku türanni a la Hitler!
    Kuna Päevaleht tsenseeris selle avalduse "lubamatute sõnade kasutamise"? tõttu, siis olen leplik ka antud avalduse kustutamise puhul antud foorumist. IRW.
  • kinks & kanna piiter,

    Mitte midagi midagi isiklikku, kuid teie postituste puht fundamentaalne (mõttekus, ideede jõud ja praktilisus) analüüs soovitab lühikeseks müüki. Tehniline analüüs aga näitab 100 (IQ nimelt) all tugevat vastupanu..irw..ja sektoriaalne nõrka visiooni.

    No shiting men but take a short @100 IQ to yourself :)
  • raearu, on sul selle avalduse originaal? pikem ja tsenseerimata nagu South Park? ehk avalikustad?
  • Velikij!
    Sellise ühelauselise avalduse saatsin Päevalehe artikli "Bushi ultimaatum.... " foorumisse ning vastus oli, et lubamatute sõnade kasutamise tõttu seda foorumisse ei salvestata. Neil on vist soft-tsensor, mis pole programmeeritud lugema sõna "türann"! topelt IRW!
  • Hei, Kinks ja Peeter Kand,

    Rahunege, sobrad. Klaas suhkruvett ehk?
    Ja arge muutuge isiklikuks.

    Ma esitasin oma postituses moningad kusimused - kui tahate argumenteeritult vaidelda, siis katsuge koigepealt kusimustele vastata, esitage omapoolseid argumente ja lahendusi, aga arge tulge ajama juttu a la arvutimangud, koikuv mehelikkus ja matchondus. See on labane ja madal, olete nous? Niimoodi teevad ainult...kes? Jatan sellegi kusimuse teile vastata.

    Muide, juhtusin lugema siin foorumites kirja pandud demagoogia-loengut. Paris huvitav oli, ehk loeb ka autor (kelleks puht juhuslikult sattus olema v. a. Kinks - suured tanud Sulle selle eest!) uuesti oma postituse labi ... ja vastab siis minu viimasele kusimusele: kui Sinu vastus minu eelmisele kirjutisele ei olnud uks suur Demagoogia, siis mis see oli? Palun vota oma veel trukivarvi jargi lohnav konspekt ja uuri seda natuke, eks!

    Edu ja joudu sojavastaste raskes toos!
    Ma motlen seda tosiselt...kuigi millegiparast tuleb muie huulile:)

  • sõja vastu võib ju protestida aga see on sama kasulik kui nööpnõela heina kuhjast otsida. Minu arvates on Bush maailmale juba 100 protseniliselt selgeks teinud, et sõda tuleb. Seda ei peata ei Prantsusmaa, Saksamaa ega ka miljon või isegi rohkem sõja vastast protestijat. Seega harjuge mõttega, et läheb madinaks - see on karm reaalsus.
  • miquell, 100% nõus. Eesti võib kobiseda palju tahab, keegi isegi ei kuule teda. Aga eks foorumite mõte olegi erinevate arvamuste vaba vahetus.

    Näiteks mina olen väga solvunud eesti valitsuse otsuse üle koguneda kriisiistungile sõja alguse puhul. Needsamad poliitikud, kes seal istungil toole soendavad ja sisuliselt maksumaksja raha raiskavad seelaadse lolluse peale (soovis mängida kah-tõsiseltvõetavat-riiki) võiksid oma energia kulutada millegi praktilisema, ntx uue valitsuse loomisele.
  • mehi paneb m6tlema tavaliselt ainult v6imalus oma keradest ilma jääda..
  • Riq!
    Selline provotseeriv väide tekitab küsimuse - mille eest Sulle palka makstakse, kas hüppamise eest?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon