Rallipäev 18. märts - 48 h - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Rallipäev 18. märts - 48 h

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eelturg on plussis, turg tahab jälle rallida.

    Küsiks arvamust ühe aktsia kohta, nimelt WEL. See aktsia on hirmsal kombel rallinud, kuigi ettevõte on sisuliselt pankrotis. Ka täna on aktsia eelturul plussis ja kaupleb juba 1.6 ringis. Kas varsti on õige aeg WELi shortida?
  • Tere hommikut,

    Viimased kolm aastat on meile õpetanud, et "fade the rallies" ehk müüge lühikeseks kõik sellised järsud tõusud, mille tunnistajateks me oleme viimaste päevade jooksul olnud.

    Seekord aga tabas ralli mitmeid ennast liigselt lühikeseks müünud fonde ning turuosalisi üpris valusalt. Nüüd ei jää neil midagi muud üle kui katta. Aga katmine on raske, sest turule on ilmunud ka tõelised ostjad, kes mängivad selle peale, et iga tunniga lähenev sõda elavdab ka üldist tarbimist. Lõks.

    Need lühikesed tõusid täna hommikul üles lootuses, et äkki täna saaks veel katta, kuid avastasid hirmuga, et nafta hind on ligemale 7% maailmaturul öö jooksul kukkunud.

    Kogenumad turuosalised teavad veel rääkida, et kuna kuld ei suutnud eile
    rallida, siis näitab see "smart money" usku kiiresse sõtta.

    Applied Materials (AMAT) teatas, et laseb lahti 14% oma töötajatest ning aktsia on pärast kiiret allapoole reaktsiooni tagasi üleval.

    Mis saab täna?

    Sellelt päevalt ei julge suurt rallit oodata. Pigem stabiliseerumist ning isegi väike kukkumine ei ole välistatud (kuigi ebatõenäoline).

    Hoidke AMAT oma screenil, sest pärast eile õhtuseid uudiseid on see ilmselt parimaks indikaatoriks turu üldise tervise kohta.

    Veidi aja pärast mõned graafikud...

    stay tuned,

    sB

  • Saddam võiks kyll Boots and Cootsiga (WEL) raha teha - paneb nafta põlema - aktsia tõuseb - ei pane - ei tõuse :)
  • Nagu varem oodatud, sai tõusu katalüsaatoriks sõda. Kui tuleme täna veidi alla, siis $26ish tase võiks pakkuda veidi toetust. Muidu väga bullish.

    Corning (GLW)lõpetas päeva väikseses miinuses samal ajal kui kogu turg tegi selle aasta võimsaimat tõusu. Ka konkurendid (JDSU, NT, LU) tõusid, mis välistab sektoripõhise nõrkuse teesi.

    Selles valguses ei maksa oma lühikest positsiooni veel kinni panna, kuid stop peaks olema $6 kandis, mis on praegu hästi vastupanuna toiminud.


    Office Depot (ODP) on põhjast ilusti põrganud ning eile sulgus enam vähem alltrendi kujutava joone all.

    Hea meelega ootaks ära ühe reaktsiooni allapoole, mis võiks moodustada aktsiale kõigile hästi teada tagurpidi "pea-ja-õlad" mustri (puuduva "õla"). See tõmbaks piisavalt huvilisi mängu, viies aktsia hinna $13-14 kanti.

    sB


     

  • Ma ka juba mõtlesin, et striimer ei tööta, aga tundub, et ongi ettevaatlikum algus päeval;)
  • Mäletate, kui mõne kuu eest Hispaania rannikul naftatanker uppuma hakkas ja naftat merre kallas?

    Clean Harbours (CLHB) to the rescue..

    Firma tegeleb naftalekete likvideerimisega.


    Põhimõtteliselt sama play, mis Alvari Boots & Coots (WEL). CHLB liikus pärast katastroofi algust veel edasi. Huvitav, kas ka WEL? WEL'i konkurendid on veel RES ja SPN.


    sB

  • Saabus uudis selle kohta, et prantslased on nõus Iraaki ründama juhul, kui see kasutab USA (ja liitlaste) vastu keemiarelva.


    sB
  • Prantsuse sarkasm või on nad muidu põrunud?
  • Pranslased kardavad hiljem lihtsalt lolliks jääda!
  • Chiraci-Shröderi tandem kuulutas boikoti Austriaga suhtlemisele, kui Vabaduse partei valitsusse pääses ning mille peale Saddami sõber Jörg Haider nimetas Chiraci mini-Napoleoniks. Võibolla sellepärast Chirac otsustaski uuesti Saddamiga sõpruse üles soendada, et Haider end temast paremaks ei saaks pidada. Pärast unustati boikott vaikselt ära.
    Konstruktiivset mõttetegevust on Chiraci ettevõtmistes võimatu tuvastada, küll aga hirmunud tõmblemist ootava korruptsioonisüüdistuse ees peale ametiaja lõppu.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon