Börsipäev 19 - 21. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19 - 21. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • ETL tehingud börsil äratavad tähelepanu. Kas tegu on tehnilise apsuga börsisüsteemis?
  • manipuleerimine, et ostjaid turule kutsuda? võibolla õnnestubki ja ehk mõni väikeinvestorgi suudab kasu lõigata?
  • 13 täpselt ühesugust tehingut ühel ja samal ajal sekundi täpsusega - tõesti naljakas!
  • Peale seda kui bärsisüsteem 15 min viitajaga on, on kogu tehingute peegeldumine minumeelest väga hägusaks läinud. Meile seletati küll, et edaspidi on paindlik ja läbipaistev aga nehh. Eks ta ole, tehingud ja noteeringud on tihti nii sogased et eiviitisgi enam jannata.
  • kas kellelgi oleks viitsimist panna siia üles mõned lahesõja aegsed graafikud
  • kas keegi, kel on juurdepääs börsisüsteemi otse, viitsiks tänaseid ETL tehinguid kommenteerida?
  • Tegu on sellega, et börsisüsteem lubab ja võimaldab nn. varjatud kogusega ordereid üles panna: tahan näiteks müüa 20 000, aga tellimusraamatus näidatakse 1000 ja kui sobitub, siis automaatselt tuleb uus ports asemele. Kui nüüd mõlemad pooled panevad sellised orderid üles ja need hakkavad automaatselt sobituma süsteemis, siis tekibki olukord "100 tehingut sekundis".
  • Kes saavad panna ülesse varajatud kogusega ordereid? Mina küll internetipangas sellist valikut ei näe, et saaksin seda sisestada. Kas siin võib olla mingit laadi osade investorite diskrimineerimisega või osade investorite eelistamist teistele? Ehk eesmärk teenida nende investorite arvelt, kellele on vähem lubatud.
  • Põhimõtteliselt saavad seda teha kõik kauplejad kokkuleppel maakleriga.

    Börsi reglemendis samad asjad kirjas siin

    Alo Vallikivi on selle kohta kirjutanud siin
  • Tere hommikust,

    Futuurid, mis olid alles mõne tunni eest veel pool protsenti miinuses on ennast sama palju plussi vedanud. Põhjuseks uudised selle kohta, et ameeriklased on hakanud rünnaku alguseks positsioonidele liikuma.

    Nafta hind on ka viimaste tundide jooksul veidi toibuma hakanud, mis on üpris oodatav. Ka lahesõja algushetkedel tegi nafta hind hetkeks kiire liikumise üles, kui selgus, et nafta puurtornidele hakatakse tuld otsa panema.

    Eilne päev kujunes oodatult suht non-eventiks, pakkumata midagi karudele või pullidele. Nõudlust oli palju, mille tõetuseks on keskpäeval ühe suure  Goldmani kliendi poolt müüdud mitmesaja mln dollari suurune blokk Nasdaqi futuure, mis väidatavalt kadus märkamatult.

    Siiski võib seda eilset pausi võtta positiivse nähtusena, sest see annab ennast lühikeseks müünud turuosalistele lootust ning kes teab, äkki tõmbab veel mõned veel müümagi. Ja neid lühikeseksmüüjaid on meil ka vaja, et edasi ülespoole liikuda.

    Lisaks sellele ei armasta paljud turuosalised turgu "jälitada" ehk breakoute osta, vaid ootavad just taolisi hingetõmbehetki, et oma ostud sooritada.

    Täna võib olla hea hetk sõjarallist osasaamiseks.

    Mis puutub Oracle (ORCL) veidi negatiivsematesse uudistesse, siis praegusel turul on neid vist targem ignoreerida. Sama lugu, mis Applied Materialsiga (AMAT) eile.


    Graafikud:


    Nasdaq 100 (QQQ) - Esimene tõsisem vastupanu asub $27.5 kandis. Selle murdmine ilmselt aktiveerib päris mitmesuguseid tundeid. Ennast lühikeseks müünud turuosalised tahavad katta ning teised jälle proovida "fade the rally" taktikat.


    Corning (GLW) - meie lühike positsioon sellel tõusval turul. Eilsel järelturul andis GLW välja pressiteate selle kohta, et nende LCD klaasi äri käibe kasvutempo 2003. aastal vastab prognoosidele (20-40%). See pressiteade tuli välja täpselt nädal pärast seda kui firma kinnitas oma 2003. aasta prognoose.

    Ilmselgelt on tegemist firma juhtkonna sooviga manipuleerida aktsiahinnaga. Kuigi turg on kõvasti üles liikunud, siis GLW aktsia pole pärast prognoosidekinnitust sellega kaasa enam läinud. Kui ei lähe, siis peab natuke aitama. Järelturul tulnud uudise peale mingit ostusurvet ei tulnud ning ka täna hommikul pole tehinguid tehtud. Tundub, et turg näeb juhtkonna strateegiat läbi. Stop ikka viimase "high" peale @ $6ish.


    Office Depot (ODP) käitus enam-vähem oodatult. Avanes küll kõrgelt, kuid kukkus alla. $11-12 vahel ostaks. Huvitav, kas turg lubab veel.

    Amazon (AMZN) sai Salomoni käest daungreidi. Põhjuseks valuatsioon. Aga vaadates AMZNi charti on sinna kirjutatud suurte tähtedega "SHORTS - DO NOT TOUCH". Breakout on ilus, sest lühikeseks müünud turuosalised on sunnitud ennast katma. Salomoni daungreid on aktsia hinna viinud eelturul alla vaid 1.5%. Ka see on selge märk tugevusest.

    Ameritrade (AMTD) on internetimaakler, mis on keskendudnud just aktiivsetele kauplejatele ning tänu sellele võidab turu aktiivsuse tõusust isegi kiiremini kui E*trade (ET). Just sellel põhjusel mitmed fondijuhid ostavad ET asemel praegu AMTD aktsiaid.

    Tehnilise pildi poole pealt (nädalate graafik) on aktsia sealt $3-3.5 peale juba mitmeid kordi põrganud ning iga kord on tõus olnud ligemale 100%. Hetkel on vastupanutasemeks $4.75 ning täpselt sinna aktsia ka pidama jäi.


    sB

     

  • Cisco Systems (CSCO) teatas, et ostab tagasi $5 mld dollari eest oma aktsiaid. Kahtlemata pos. katalüsaator kogu turu jaoks.

    sB
  • Turul liigub kuulujutt selle kohta, et USA luure on kätte saanud Iraagi peaministri asetäitja Tareq Aziz'i.

    sB
  • hullud päevad (tegelikult siis minutid) Amazonis:

    In another hilarious example of pricing goofs, Amazon.co.uk was taken down for almost 50 minutes today after it was found a string of pricing errors were running riot throughout the site. The most prolific examples were the HP iPAQs pocket PCs which normally retail for around £200.

    Office workers and bosses in the city of london were buying quantities of around 50 or 60 at a time.

    Stuart Clary, a 26 year-old media worker placed an order for 12 of the more expensive computers, one for each of the members in his office.

    "I wish I'd done more," he said, after saying he'd bought products worth more than £6,000 for less than £300.

    Amazon.co.uk was unavailable for comment when contacted by neowin, it is however likely that as has happened in the past amazon will be forced to honor the purchases as a contract of sale legally exists between the 2 parties involved in the transaction.
  • Vihjasin 31. augustile mitte juhuslikult - ka öösel vastu 1.septembrit algas ilutulestik 63 ja pool aastat tagasi.
  • Velikij!
    Kui Sa nii teadlik oled, siis palun informeeri uuest "Molotov-Ribbentropi" paktist ning tänapäeva Chamberlinest, kes peale Müncheni lepingut teatas Londoni lennuväljal "Me võitsime rahu! Sõda ei tule!"
  • waw kus Wel alles pikeeris kõrgustest...!
  • Ei saa need londoni amazonlased miskeid ipaqe:

    The company said that its terms of use strictly state that no contract for sale has been formed until customers receive an e-mail stating that their order has shipped, meaning it has no obligation to hand out Hewlett-Packard iPaqs at rock-bottom prices. "We will be canceling orders made for the HP iPaq Pocket PCs at the incorrect price this morning," the company said in a statement. (http://news.com.com/2100-1019-993246.html?tag=fd_top)
  • keegi võiks kohtusse kaevata amazoni. tarbijate petmise eest.
  • keegi võiks kohtusse kaevata amazoni. tarbijate petmise eest.
  • Fit, ära sa seda looda, et keegi amazoni kohtusse EI kaeba. Eks selliseid asju ole vist ennegi juhtunud, kas keegi oskab öelda, mis lahenduseks on olnud? Ning tegelikult peaks ju amazon oma kasutamistingimustega ikkagi selliseid võimalikke kahjusid vältima ning tegema seda ka vettpidavalt.
  • http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/browse/-/508088/104-7040784-2105519
  • raearu,

    Minu analoogia tänase päeva ja 31.augusti vahel võib olla ka sügavalt ekslik, juhul kui USA otsustab täna öösel Iraaki mitte rünnata. Nii et vara on rääkida kindlas kõneviisis, aga tõenäosus on igatahes suur.

    Mis puutub aga viimase aja Molotov-Ribbentropi pakti, siis seda teemat peaks eraldi foorumis käsitlema. Pole mõtet keskenduda ühele konkreetsele börsipäevale. Agressori mahitamine on toimunud 64 aastat tagasi ja toimub ka praegu. Hitlerlik Saksamaa ja Stalinlik Venemaa sülitasid tolleaegsele Rahvasteliidule, sama toimub praegu ÜRO-ga. Ei ole midagi uut siin päikese all, nii kurb kui see ka poleks.

    Aga vastavad diskussiooni võiks kolida tagasi näiteks foorumisse "Sõda".

    P.S. mulle sõja lähenemine isiklikult meeldib, portu on plussi roninud :-)
  • Sky News'i kohaselt USA ja UK lennukid juba ründavad Iraagi artillerit... MOD on seda kinnitanud ka...
  • offtopic, aga siiski: huvitav, kas seoses George Walker Bushi võimuletulekuga on sarjale "Walker - Texas Ranger" hakkatud rohkem re-rune tegema (et alateadvust mõjutada)? Või on Chuck Norrise tegelaskuju hoopis George Walkerile pähe löönud (olen Texasest, käin ringi ja tambin kõik mutta etc)...? Palju neid Walkereid seal Texases üldse on? irw
  • k6ige uuem lennukikandja mis alles 2009 vette lykatakse hakkab kandma bushi nime..
    t6si, bush seniori..
  • Tere hommikust,

    Eilne päev algas väikese kukkmisega, kuid päeva keskel tulid suured ostjad mängu ning surusid turud jälle üles. SPY ning DIA lõpetasid päeva plussis ning QQQ lõpetas pisikese miinusega.

    Eilse päeva liikumine kirjeldab päris hästi tegelikkust, sest algav sõda mõjutab kõige enam just tarbimisega seotud ettevõtteid (jaemüüjad, konglomeraadid, finants). Nagu juba varem mitu korda toonitatud ei too see tagasi nõudlust tehnoloogia järele.

    Tech aktsiad liiguvad kogu turuga kaasa, kuid kokkuvõttes ei pruugi nende tootlus olla sama hea, kui nö. traditsiooniliste ettevõtete oma.

    Dollar tõusis teiste valuutade vastu, kuld ja nafta kukkusid - tingimused olid praktiliselt ideaalsed turu tõusuks algava sõja eelõhtul.


    Täna hommikul saame CNN'i vaheldusel uudiseid sellest, et Iraak on saatnud mõned raketid Kuveidi suunas. Futuurid kauplevad närviliselt kõikudes + 0.5% ning -0.5% vahemikus.

    Dollar on euro vastu veidi nõrgenenud, kuid nafta hind on jälle 2% miinuspoolel.

    CNBC's võib kuulata mitmete kauplejate arvamusi ning tundub, et praegusel hetkel on pessimismi ralli edasise jätkumise suhtes rohkem kui optimisimi.

    Nüüd vihjatakse sellele, et keegi ei tea, kuidas sõda Iraagi vastu kulgeb ning kui üldsuse ette tuuakse esimesed uudised allakukkunud lennukitest või surma saanud ameerika sõduritest, hakkavad turud kukkuma. Keegi otseselt lühikeseks müüma ei kutsu, kuid vihjatakse, et ees võivad olla väga volatiilsed ajad.

    See on aga just see, mida kavalamad pullid kuulda tahavad - veidi negatiivsust. Veidi lisa lühikesi positsioone. Võibolla täna pakutakse häid aktsiaid veel odavalt müüa.

    Suuri uudiseid firmade tasandil praktiliselt ei ole. Ainult Cisco Systems (CSCO) on teatanud, et 8.30 kandis antakse välja pressiteade millegi väga olulised kohta.


    Pooljuhid (SMH) on teelahkmel. Usun, et kui need suudavad murda trendi, suudab seda ka ülejäänud turg:

    Office Depot (ODP) on moodustamas "pea-ja-õlad" mustrit ning turu üldise tugevuse korral $11-12 vahel ostmine tundub mõttekana. Esimene vastupanu $13-14 vahel. Praeguste hindade juures peaks stop olema @ 11.25ish. Ühesõnaga riskime 50 senti, et teenida $1.5-2.

    Ameritrade (AMTD) proovis eile hammast trendijoone kallal, kuid edu see (veel) ei toonud.  Toetus asub $4.30-4.75 vahel ning tõus peaks viima $5.5 kanti. Kui osta $4.5 kandist, peaks stop olema $4.25 juures.  Sellega riskime 25 senti, et teenida $1.

    Corning (GLW) - stop oli @ 6ish. Firma juhtkonna haip omas piisavat mõju, et aktsia hind veidi tõusu viia. Sulgesime positsiooni (tegemist oli kliendi positsiooniga, mis oli võetud $5.7 kandist).

  • Mis see Cisco (CSCO) suur uudis võiks olla?

    - Kasumihoiatus on väga ebatõenäoline
    - Firmaost. Väga tõenäoline. Aga kes?

    JDS Uniphase (JDSU) on üks võimalik kandidaat, mida on spekuleeritud juba kaua.

    sB
  • 08:33 ET CSCO Cisco Systems acquires Linksys (14.22) -- Update

    Tegemist ei ole noteeritud firmaga, kuid lähimaks konkurendiks on ilmselt Extreme Networks (EXTR).

    sB
  • Usun, et suur ja jarsk tous on tulemas.
    Nimelt kahtlevad paljud eksperdid, et "Saddami lindil" on oige Saddam. Ekspertiis muidugi veel kaib, kuid usun, et kui toestatakse ara, et see on vale-Saddam (ka mina usun seda varianti), siis on tosist alust arvata, et oistes runnakutes vois Saddam juba hukkuda voi vigastatud saada.
    Seda usuvad ameeriklased kull, et kui mitte Saddam, siis kindlasti paljud juhtivtegelased said oistes pommitamistes viga.

    Kokkuvote: kui tuleb uudis, et lindil on vale-Saddam, voib turg jarsult tousta. Selleni, kuniks tehakse kindlaks oiste runnakute tulemuslikkus, laheb ilmselt veel natuke aega (maa pealt peab ohvrid kindlaks tegema), aga mina olen juba positiivsete uudiste ootuses...
    Arge maha magage:)
  • MSNBC reports that Saddam wounded last night.

    sB
  • USA merevägi alustas kahuri-ning kopteritulega. Turud on selle peale plussi roninud.

    sB
  • CNBC pealt näitab otsepilti Bagdadist. Päris tõsine rünnak.

    QQQ hakkab varsti protsendi jagu plussi jõudma.

    sB
  • Tere hommikust,

    Tänane hommik leiab futuurid (SP, Naz) protsendi jagu plussis. Sõjategevus Iraagis kulgeb oodatust isegi kergemini ning liigub kuulujutt selle kohta, et Husseini üks poegadest on surnud. Nafta on paar protsenti all ning dollar euro vastu veidi tugevam.

    Turud on 7 päeva ülespoole roninud ning kuuldavasti on paljud ennast lühikeseks müünud karud ahastuse äärel ning valmis kapituleeruma.

    Need, kes on siiani turul ostupoolel olnud peavad valima:

    1. Kas proovida natuke müüa, sest mitte kunagi ei tea, mis võib juhtuda nädalavahetuse jooksul. Äkki Iraagi sõjaväelisel juhtkonnal on veel mõni kaart varrukas?

    2. Eeldada, et sõda kulgeb ka edaspidi sama edukalt ning hiljemalt pühap. õhtuks ollakse Bagdadis. Sellel juhul saab aktsiate eest esmaspäeval veelgi kõrgemat hinda.

    Ilmselt on tark läheneda aktsiatele üksikult, müües neid, mis vastupanu juures ning osta/hoida neid, millel on ülesliikumiseks veel ruumi.

    S&P 500 (SPY) on kaks päeva sulgunud enam vähem samas kohas, kuid ruumi ülesliikumiseks on veel küllaga. Esimene suurem vastupanu on $90 kandis. Toetus asub $87 juures.


    Ameritrade (AMTD) liikus eile suurte hüpetega üles ning sulgus pealpool $5 taset. Enne seda pakkus aktsia suurepärase võimaluse $4.5 kandis sisenemiseks. Täna tasub juba silm peal hoida, et $5.5 juurde jõudmisel vähemalt osa positsioonist maha müüa.

    Barnes & Noble (BKS) on tuttav neile, kes lugesid esmaspäevast Äripäeva. Aktsia oli eile pärast tulemuste avaldamist väga tugev, kuid enne ostmist tahaks väikest korrektsiooni. Esimene vastupanu $20 kandis.

     

     

  • CNNi teatel on esimene ameerika sõdur lahingus surma saanud.

    sB
  • USA väed kohtasid Nassiriya lähedal Iraagi vägede vastupanu, mis takistas nende edasiliikumist.

    turud keerasid kohe suuna alla
  • ÄP: Lähima 24 tunni jooksul võib 20 000 meheline Türgi armee Põhja-Iraaki tungida. Türgi juhtkonna sellistest plaanidest said kurdid teada oma allikatelt Ankaras.

    Kui Türgi väed tungivad Iraagi Kurdistani, viib see uuele sõjale juba alanud sõja raamides, märgib Sky TV.

    Turud liiguvad nüüd päeva madalaimate tasemete juures,

    sB
  • Ameritrade (AMTD) hoidjad peaksid valmistuma kasumivõtmiseks. Esimene vastupanu on lähedal.

    sB
  • Barnes & Noble (BKS) ei jätnud ka ostjatele erilist mõtlemisaega.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon