Börsipäev 28.märts - millal lõppeb sõda?
Log in or create an account to leave a comment
-
Euroopas on olnud tänane börsipäev punases - investorid on ebakindlad, kuna sõda Iraagiga paistab kujunevat pikemaks kui esialgselt oodatud. Ka USA futuurid on kerges miinuses (ca. 0.5%).
Vaatame nüüd ühte veidi pikemat graafikut - Nasdaq ja kolme aastane periood. Nagu näha on 2000.a. sügisel toimunud EMA bearish crossover (EMA(50) vajus läbi EMA(200)) ja pärast seda pole tagasi suutnud üle EMA(200) murda ei EMA(50) ega ka Nasdaqi indeks. Seega on antud tase väga tugev lagi.
Zoomime nüüd graafikul viimaste liikumiste juurde (Nasdaq, 3 kuud):
Graafikul on ülemine joon taas EMA(200) ja nagu näha ei suudetud seda ka viimase ralli käigus murda. Seega langustrend on endiselt jõus ja seetõttu olen ka mina pigem negatiivse nägemusega.
Üldiselt on üsna sarnane ka S&P 500 viimaste aastate graafik, seega ei kehti see ainult tehnoloogiasektori kohta. Lisaks on praegu algamas kasumihoiatuste hooaeg, seega võib üsna koledaid uudiseid tulla ka ettevõtetelt.
Püsigem lainel. -
Tulid makorandmed - USA kodanike sissetulekud (personal income) tuli veidi üle ootuste : +0.3% (oodati +0.2%) ja samuti ka kodanike kulutused (personal spending) 0.0% (oodati -0.1%).
Kuna näitajad olid nii oodatu lähedal, siis turg praktiliselt ei reageerinud. -
Tere hommikut ka minu poolt,
Tänane hommik leiab futuurid (SP, NAz, Dow) poole protsendi jagu miinuses. Liiguvad uudised selle kohta, et Iraaki saadetakse veel USA vägesid, mis peaksid sinna saabuma alles 5 nädala pärast. See tekitab küsimuse, et kui kaua see sõda siis veel kestab?
Siiski peaks nentima, et viimaste päevade pessimismi juures on turud üllatavalt hästi püsinud.
My bet is: Tegemist on a) ennast lühikeseks müünud turuosaliste katmisega b) window dressing. Viimane saab selle kuuga läbi ning see muudab mu turu suhtes mõneti ettevaatlikuks.
Graafikud:
Nasdaq 100 (QQQ) päevane graafik on hetkel paras sigrimigri, kuid päevasisene (20 päeva, 30 min intervall) graafik räägib selgemat keelt. Trendijoon murti eile ning hind püüdis veel korra trendijoone peale tagasi murda, kuid asjata. Lisaks sellele on moodustumas teatas "Head-and-shoulders" muster, mis ka ei tõota pullidele head. Kaelajoone murdmine oleks võtmeks.
Veidi aja pärast veel graafikuid..
sB
-
Dow Jones (DIA) avanes eile allpool toetust, kuid suutis tagasi ronida selle peale, sulgudes täpselt trendijoonel. Vaatame, mis saab edasi.
Ma tahaksin täna veidi rääkida kullast. Palju on räägitud uuest algavast pulliturust kullas, mis võib kesta aastaid. Viimastel kuudel pole kullaaktsiatel eriti hästi läinud ning seda kujutab ilmekalt PHLX GOLD AND SILVER indeksi (XAU) liikumine allapoole. Kulda võib mõnes mõttes praegu võtta indikaatorina sõja jaoks, sest praegu tundub, et kulda/kullaaktsiaid hakatakse ostma siis, kui turuosalistele tundub, et asjad hakkavad Iraagis nihu minema.
Vaatleme seda veidi lähemalt:
XAU hakkas kukkuma jaanuari lõpust ning on nüüd jõudnud toetuse juurde 62 kandis. kui sealt põrgatakse on tee avatud kasvõi endiste tippude juurde.Vaatame aga kullaindeksi liikumist veidi pikemas plaanis. Veebruaris alanud kukkumine murdis eelmise aasta keskelt tulnud trendijoone, mis on üpris karuseks märgiks. Veelgi karusemaks teeb pildi fakt, et indeks üritas edutult trendijoonele tagasi murda. See muudab eelmisel graafikul kujutatud toetuse pigem peatuspaigaks suurema languse ees.
Aga vaatame asjale veel pikemast perspektiivist. 2000. aasta oktoobrist alguse saanud trendijoon asub hetkel 60 kandis ehk vaid kaks punkti allpool praegusi tasemeid. Julgen uskuda, et seal ka praegune langus peatub. Kui kuld ja hõbe hakkavad jälle tõusma, siis tekitab see turuosalistes kohe küsimuse teiste aktsiate suhtes.
veidi aja pärast veel graafikuid...
sB -
Barnes & Noble (BKS) on pakkunud hea ostukoha iga kord kui on trendijoonele tagasi tulnud (noolekesed graafikul). Seekord enam trendijoonelt ostma ei lähe, vaid ainult vastupanu @ 19.50 purunemisel.
Ameritrade (AMTD) peatus kenasti trendijoone juures.
Nvidia (NVDA) peatus täpselt trendijoonel. Mind teeb veidi murelikuks fakt, et analüütikud olid eile väga optimistlikud, kuid aktsia sellele ei reageerinud..Office Depot (ODP) puhul pole midagi muutunud. Juba pikemat aega.
-
LHV enimkaubeldud aktsia WEL on jõudnud tasemeni, kust seda võiks ostma hakata. Lühiajaliselt muidugi. Pikaajaliselt ei näe ma sellel ettevõttel mingit suurt tulevikku, pigem pankroti (omakapital on miinuses ja cashi nii vähe, et vaevu hing sees püsib). Praeguselt tasemelt vähemalt lühikeseks küll ei julgeks minna.
Diskleimer: ärge minu soovitusi väga tõsiselt võtke, kuna olen selle aktsiaga kõvasti tappa saanud. -
Rääkides aktsiatest, mida tasub pikaajaliselt omada, siis ma soovitaks Skandinaaviast Konet. Ettevõtte fundamentaal on tugev ja arenguruumi paistab olema, maksab ka korralikke dividende. Viimastel päevadel on aktsia langenud, mis põhjusel? Äkki Rene teab! Kui Kone 27 euro tasemeni kukuks, siis oleks kindel BUY. Kuid pikaajaliselt pole just kõige olulisem kas ostad aktsiat 27 või 29 pealt.
Diskleimer: selle aktsiaga on mul päris hästi läinud, niiet võite soovitusi arvesse võtta. -
keegi targematest võiks prognoosida,millal AMZN oma tõusu lõpetab?
täna juba väike miinusküll ,aga... -
Väga suur osa kauplejatest on AMZNis lühikesed ja need positsioonid vajavad katmist, mistõttu hind tõuseb. Paljud on shortinud madalamatelt tasemetelt ja nüüd lähevad stop-lossid käiku. Ma usun, et AMZN lõpetab tõusu siis, kui lühikeste positsioonide osakaal väheneb.
Muideks kutsun kõiki chatti! -
Amazon tundub ikkagi fundamentaalselt kallis, kuid head shortimiskohta pole aktsias tükk aega olnud - momentum tõukab aktsiat aina kõrgemale.
Allpool on toodud Amazoni put/call suhtarv. See näitab, et puttide osakaal (e. langusele mängijate osakaal) on viimasel kuul hoopis tunduvalt vähenenud. Seega tõus aktsias on mitmed karud ära hirmutanud (mis on soodsam pinnas languseks).
Short interesti see graafik siiski ei näita, kuid ilmselt on ka see veidi vähenenud. Languseks peaks tõesti karude osakaal olema väiksem.
-
Kas keegi oskab öelda, miks GERN niimoodi rallib?
-
GERN hakkas t6usma 18. märtsil, kui tuli uudis selle kohta, et nende poolt arendatav vähi ravimise tehnoloogia (telomerase inhibitors) oli saanud soodsa ylevaate Cancer Gene Therapy ajakirjas.
Praegune t6us on selle jätk, ma arvan.
sB -
Nasdaq 100 kaelajoon, millest hommikul rääkisin on nyydseks katki.
sB -
kuidas selle ameeriklaste kellakeeramisega lood olid
nad tegid seda vist mingi nädal hiljem, kui ma õieti mäletan -
Igasuguste kellade ja nende keeramise alal on alati abiks www.timeanddate.com ja sealt võib ka lugeda, et meerikamaal keeratakse kella 6. aprill (http://www.timeanddate.com/time/dstevents.html).
-
NB! Kuna Ameerika liigub järgmine nädal veidi teises ajas, siis on ka börsid meie aja järgi tunni edasi nihkunud - börsid on USAs avatud vahemikus 17.30-24.00.