KONE - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

KONE

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ma tutvustaks Teile Konet, mida ma pean üheks parimaks investeeringuks Skandinaavias. Samal arvamusel on ka Seppo Saario.

    Kone EBITDA tõusis 340M euroni (256M aasta tagasi), puhaskasum kasvas 11% 157M euroni. EPS oli 2.54 EURi, mis teeb P/E suhteks hetkel 11,22. 2002. aasta eest maksti dividende 1.5 eurot aktsia kohta, mis tähendab arvestatavat dividenditootlust. Ettevõte rahavoog oli tugev.

    2002. aasta tippsündmuseks oli Parteki ost. Sellega kaasnes küll nii võla kui firmaväärtuse suurenemine, kuid praegu müüakse non-core ärisid, et suurendada cash flowd ja vähendada gearingut. Firmaväärtust peetakse üldiselt negatiivseks, kuna tegemist on ju sisuliselt puhta õhuga bilansis, kuid selge on see, et head ettevõtet pole võimalik omandada raamatupidamusliku väärtusega. Teiseks juhiks ma tähelepanu sellele, et sisuliselt teenib firma goodwilli amortisatsiooni jagu rohkem kasumit ning kui firmaväärtus saab maha kantud, siis võib seda ka kasuminumbris märgata.

    Kokkuvõttes soovitan Konet osta ja ootan huviga vastuargumente!
  • Siiamaani on Kone (KONBS) müünud Parteki osasid €350M eest ja usutakse, et paremate palade müük on alles ees. Kokku maksis Kone Parteki eest €1,6Mrd. Konel on €1,2Mrd võlga.
    Üheks Kone tugevuseks (võrreldes teiste metallifirmadega) loetakse see, et liftiärist (KEE) hooldus on 60% käibest, kui tavaliselt on see umbes 30%.

    Ja Kone tutvustus siin.

    Kone ühe aasta graafik:

  • Natuke naljakas on lugeda, et Alvar soovitab KONE-t ja Saario toetab Alvari arvamust. Peaks kah Buffeti listist mõne aktsia valima, saaks kõva meest mängida ja öelda, et isegi Warren järgib minu soovitust :)
  • tundub et KONEl läheb tõesti hästi.. neljap sattusin väga ebamäärastel põhjustel second-hand poodi kus kõik kaup oli 1 kroon, aga KONE t-särk lausa kümnekas... Tundub et firmal on väärtus.
  • Kone kauaaegne juhatuse esimees (alates 1987.a.) ja suuraktsionär (36% aktsiatest ja 74% hääle6igusest) Pekka Herlin (s.1932) on surnud. Pekka Herlin omas Holding Manutas ja Security Trading firmade kaudu Kone aktsiad, mis nüüd siirduvad tema pojale, praegusele firma tegevjuhile Antti Herlinile (CEO).
    Kone hetkel +1,05%

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon