Börsipäev 31. märts - Algus tumepunane - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 31. märts - Algus tumepunane

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikut ka minu poolt,

    Tänane hommik leiab futuurid päris sügavas miinuses pärast seda kui 4 USA sõdurit said laupäeval surma iraagi enesetapjapommitaja rünnakus. Nüüdseks on liitlaste väed kaotanud Iraagis 45 (US) + 24 (SB) sõdurit + 17 on kadunud.

    Liitlaste väed asuvad ikka veel 110 km kaugusel Bagdadist ning kuulujutud selle kohta, et lahingutegevuses peetakse 4-6 p. paus lükati nädalavahetusel sõjaväe juhtide poolt ümber.

    Dollar on euro vastu protsendi jagu miinuses ning nafta hind on praktiliselt muutumatu.

    Ma ei saa öelda, et ma oleksin hetkel turgude suhtes lühiajalises plaanis eriti positiivselt meelestatud. Põhjused:

    1. Sõda venib.

    2. Window dressing periood, kus fondid oma positsiooni ilustavad saab tänasega läbi. See tähendab, et enam ei osteta aktsiaid vaid selleks, et oma positsioone kvartali lõpus investoritele kenadena näidata.

    3. Hoiatuste hooaeg hakkab selle nädalaga. Kuna sõda pole võiduka lõpuni jõudnud hoiavad paljud firmad ikka veel oma investeeringuid "jääs". Lisaks sellele ei tunne ennast eriti kindlalt ka tarbijad, mis tähendab, et kaupu ostetakse vähem. Kuna keegi ei tea, millal sõda läbi saab, siis ei julgeta investoritele ka suurt midagi positiivset öelda. Jne. jne.

    4. Kuld on hakkas reedel jälle pead tõstma. (vt. 28. mar börsipäeva). Kuna paljud turuosalised vaatavad kulda kui contra-indikaatorit turgude suhtes, siis selle (kulla, kullaaktsiate) ülesliikumine ei tähenda head ülejäänud sektoritele.


    Samas suures osas lühikeseks olemine ei oleks ka praegu eriti tark, kuna mõni ootamatu hea uudis Iraagist võib pildi jällegi väga kiiresti vastupidiseks pöörata. Ma usun ikka veel 91. aasta stsenaariumisse, kus sõda tõi turud põhjast välja. Küsimus on aga selles, mis juhtub vahepeal.

    Graafikud:

    Nasdaq 100 (QQQ) kukkus (20 päeva graafik, 30 min intervall) läbi trendijoone ning testis seda pärast veelkord edutult - kahtlemata karune märk.

    Vaadates graafikut veidi lähemalt võib märgata, et reedel murdus ka üks teine oluline tase, mida jällegi testiti edutult. Mõnes mõttes meenutab see "Pea-ja-õlad" mustrit, mille kaelajoon nüüdseks katki on.

    PHLX GOLD AND SILVER INDEX (XAU) hakkas liikuma reedel, tehes läbi päris tõsise tõusu. Esimene tõsisem vastupanu asub 67-68 pt. kandis.


    Office Depot (ODP) on nädala aega mitte midagi teinud. Reedel kukkus aktsia täpselt 11.75 (meie toetus/STOP) peale, kuid põrkas sealt. ODP on selles suhtes huvitav aktsia, et omab exposure´i nii tavatarbijatele kui ka firmadele (1/3, 2/3). Kontorivahendeid vajavad ju kõik. Firma omab suurepärast põrkevõimet, kuna marginaalid võivad nõudluse taastudes läbi teha päris kenda tõusu. Puudu on hetkel vaid katalüsaator.

    Barnes & Noble (BKS) lühiajalise tehinguna peaks praeguseks ennast ammendanud olema. Trend murtud.

    Ameritrade (AMTD) liikus reedel vastupidiselt üldisele turule ning sulgus päeva kõrgeimate tasemete juures. Eriti ilus oli järjest kasvav käive, mis liikumist kinnitas. Toetus/STOP 4.90 juures. Hinnasiht eelmise tipu kandis @ 5.3-5.4.


    Nvidia (NVDA) oli aktsia, mille suhtes avaldasin kartust juba reede hommikul. Neljapäev oli kaasa toonud palju positiivseid kommentaare analüütikutelt, kuid aktsia ei olnud neile enam reageerinud. See oli esimeseks ohu märgiks. Teiseks ohumärgiks oli loomulikult trendi murdumine. Ajutine toetus asub @ 13.40ish.

    Central Garden & Pet (CENT) andis kasumihoiatuse mõne päeva eest ning kukkus üpris rängalt. Firma tegeleb aiandus-ning lemmiklooma tarvetega ning konkureerib selliste tegijatega nagu PETM ning PETC. Antud hoiatus murdis tõusutrendi suure käibega.


    Kui vaatame graafikut veidi lähemalt, siis näeme, et hind püüdis trendijoonele tagasi murda, kuid müüjad olid ees, lükates hinna alla tagasi. Toetus asub veidi peal pool 21 dollari taset. Julgemad võivad proovida juba nüüd lühikeseks müüa (stop @ 22ish), kuid muidu oleks võtmeks toetuse murdumine suure käibe juures, mis avaks tee 18-19 juurde.


     

    sB

  • Maailma suurim jaemüüja Wal-Mart (WMT) teatas, et Märtsi tulemused tulevad prognooside alumises servas. Kui suur W räägib, siis turud kuulavad.


    sB
  • Tervist ka minu poolt,

    turg on üsna tugevas miinuses avanemas, futuurid koguni pea 2% miinuses. Põhjus sama mis eelmisel esmaspäeval - nädalavahetus süvendas veelgi nägemust, et sõda venib.

    Ning üha rohkem hakkab turgu mõjutama põhjus mille tõin välja eelmisel nädalal - warnings season - periood kus ettevõtted hakkavad andma kasumihoiatusi ja praegune globaalpolitiline ebakindlus teeb prognooside täitmise väga raskeks.

    Lisaks murdis S&P 500 viimaste nädalate toetuse 860 punkti ja see on nüüd laeks mis tuleb murda. Graafikul on näha futuuride liikumine täna hommikul.

  • GERN´il puudub lühikeseks mineku võimalus...miks!?
  • Nüüd saab GERN´iga lühikeseks minna...aga ettevaatust....tundub, et rühib veel uljalt ülesse ..miks ja mitte vähe.MIKS? Uudist nagu ei leia...
  • To adz:
    tead s kas VPHM on kuidagi GERN´iga seotud.. rühib nagu smas vaimus sinna kus GERN´gi

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon