Börsipäev 2. aprill - lähenetakse Bagdadile - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 2. aprill - lähenetakse Bagdadile

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Euroopas on täna ilus roheline algus ja plussis avanenud suuremad indeksid jätkavad ka tasapisi ülespoole ronimist.

    Pärast veebruarikuu raamatupidamisskandaali ka LHV klientide huvi pälvinud Ahold (AHO) lõpetas eile pärast nädalast langust USAs 2,1% plussis, täna hommikul Amsterdamis kaupleb aktsia juba 5,67% plussis.

    Tallinna börsil jätkab Suprema Hansapanga aktsia kokkuostu: kõik esimese tunni jooksul tehtud tehingud on tehtud tema poolt ja ostuäärel, aktsia hind eilsest 0,5% kõrgemal.
  • naftafutuurid kukkusid järsult, kui tuli uudis, et USA väed alustasid uut maarynnakut, parasjagu peetakse lahingut Iraagi nelja Republican Guard (eliit) diviisiga. USA futuurid protsendijagu plussis.
  • Enamus Mandri-Euroopa kindlustusfirmasid liigub alati vastava maa indeksi suhtes ligi 3% vahega trendi suunas. Täna on Euroopas tõus ja kindlustussektor on suurimate gainers`ite seas, languse korral siis jälle ollakse top losers.Paljud neist on kaubeldavad ka USAs ja seega LHV klientidelegi kättesaadavad, likviiduse tagamiseks piisavat käivet omavad NYSEl siiski vaid mõned: Axa (AXA) - täna Pariisis +5,87%, käive USAs ca 600 000 aktsiat päevasAegon (AEG) - täna Amsterdamis +5,40%, käive USAs ca 800 000 aktsiat päevas 
  • OECD peaökonomisti Jean-Phillippe Cotisi sõnul kasvab eurotsooni skt käesoleval aastal ainutl 0,9% (varem ennustati 1,8% kasvu). Cotis sõnul, peab EKP langetama baasintressi 2,50 pealt vähemalt 1/4 võrra, et üleval hoida tarbija usaldus ja ostujõud.
  • Tere hommikut ka minu poolt,

    Tänane hommik leiab futuurid (SP, Naz) ligemale 1.5% plusspoolel, nafta hinna ligemale 4% miinuses ning dollari 1% euro vastu tugevamana.

    Põhjused?

    1. Saddam ei ilmunud oma "presskonverentsile" eile. See lubab uskuda, et tegelane on hinge heitnud.

    2. Liitlaste väed on ümber piiranud Kerbala ning Iraagi Republican Guard on väidetavalt kaotuste osaliseks saanud. Naljakas lugu on see, et peajõud on ikka veel 110 km kaugusel Bagdadist. (sama koht, kus oldi eelmisel nädalal). USA sõjaväeline juhtkonna kommentaar täna hommikul oli: "We will approach Baghdad". (räägitakse sellest, et USA eelväed on 30-50km kaugusel Iraagi pealinnast)

    3. Karud hakkasid ennast eile ning üleeile natuke liiga mugavalt juba tundma.


    Nasdaq 100 (QQQ) on kahel viimasel päeval leidnud toetuse graafikul märgitud taseme juurest. Pullid peaksid stopid panema veidi allapoole nende kahe päeva madalamaid tasemeid. (mitte päris low peale, sest siis viiakse turg korraks sinna, võetakse teie stopid välja ning liigutakse üles tagasi). Lisaks sellele on endisest toetusest saanud vastupanu, mis edasise tõusu korral tuleb murda. Kui praegune toetus peaks murduma on üpris tõenäoline, et liigutakse täitma õhuvahet (gap) täitma. (teooria selle kohta, et kõik õhuvahed täidetakse).

    Dow Jones (DIA) püüdis eile rünnata vastupanu 81.10-81.60 vahel, kuid seekord edutult. Kui asjad pöörduvad langusele, siis minnakse tõenäoliselt täitma õhuvahet 76 dollari kandis.

    PHLX GOLD AND SILVER INDEX (XAU) flirtis hetke vastupanuga ning tuli seejärel eile alla. Kui kuld ja väärismetallid kukuvad on see pos. indikaator ülejäänud turu jaoks.

    Ameritrade (AMTD) graafik on väga ilus. Konsolideerumine pärast järsku tõusu viib reeglina trendi jätkumisele. Eilse päeva viimaseid tehinguid veel päris vastupanu murdumiseks ei loeks, kuid üpris lähedal ollakse.

    Central Garden & Pet (CENT) nühib ikka veel toetuse juures seda läbimata. Eile sulgus päris vastupanu all.

    Amazon (AMZN) sai eile hommikul CFSB analüütikutelt daungreidi ning see viis aktsia langusesse. AMZN on viimaste nädalate jooksul ka varem daungreide saanud, kuid need raputas aktsia maha reeglina juba eelturul. Niisiis, seekord oli veidi erinev. Esimene toetus asub 24.5 dollari kandis ning STOP peaks asuma veidi ülalpool 26 dollari taset (juhul kui juba praegu ollakse lühikesed). Raske oleks usukuda, et pärast seda verd ja higi, mida karud on pidanud valama tuleks AMZN nii kergelt alla.

    Yahoo (YHOO) sai eile sarnaselt Amazoniga daungreidi Salomoni analüütikutelt. See viis aktsia langusesse, kuid toetus pidrudas languse 22.5 dollari juures. Nooltega graafikul olen ära märkinud võimaliku stsenaariumi - põrge tagasi õhuvahe juurde (gap) ning seejärel alla.


    sB

  • Turg USAs alustab võimsas plussis, Nasdaqi futuurid isegi üle 2% üleval. Põhjuseks kuulujutt, et Saddam on surnud ja ka tõsijutt USA vägede edusammudest teel Bagdadi poole.

    Siiski on see selge märk praeguse turu närvilisusest ja ka sellest, et ostjad on stardivalmis. See võib turgu lühiajaliselt viia taas märtsi tippude juurde - S&P 500 890 punkti ja Nasdaq 1350 punkti. Nende murdmist pean siiski raskeks. Peamiseks põhjuseks on pullide rohkus ja vähene hirm turul (volatiilsus on madal).

    Siin on näha karude ja pullide jaotumise graafik, on näha, et tõus märtsis tõstis ka jõudsalt pullide arvu:

    Täna eelturul sai taas daungreidi Yahoo (juba kolmas kahe päeva jooksul), aktsia on siiski koos turuga kerges plussis (+1%). Igatahes on näha, et Internetisektori valuatsioonid ei tundu ainult meile liiga kõrged.

  • päris kena päev
    kas ´lhv-st ka lühikese kommentaari saaks
  • Paistab, et AMZN-i shordid pigistatakse välja. Stopped out, no money! Nüüd on aeg katma hakata. Kristjan soovitas katta 26.3 peal. Aga mis edasi? Aktsia on ju endiselt ülehinnatud ja peaks igasuguse loogika kohaselt jõudma oma põhjendatud tasemele, mis oleks vast 10-15$. Mis tasemelt võiks uuesti shortida? Igaljuhul hoian aktsial silma peal ja kusagil 28$ pealt olen valmis shortima.
  • to alvar
    sul mingi konfidentsiaalne meiliaadress on?
    et kontoinfot vahetada tulevikus?
    kui on siis avalda ära et siis hiljem suhelda kui deal'i tulemus on selge

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon