Börsipäev 3. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Euroopa turud on lõpetamas teist kauplemistundi rohelises.

    Suurimad tõusjad on jällegi pärit kindlustus- ja pangandussektorist, top gainers suurettevõtete seas on: Aegon +4,56% ja ING +4,41% Hollandis,

    Axa +4,34% Pariisis,

    Swiss Re +5,34% Zurichis,

    Prudential +6,4% Londonis

    Munich Re +5,67 ja Allianz +3,14% Saksamaal

    Paljukannatanud Deutche Telekom on liikunud +3,34% pärast nende tegevjuhi kinnitusi, et aasta on alanud hästi.

    Nafta hind on -1,90% languses ja taas lähedal käesoleva aasta madalaimale tasemele 24.00 USD barrel, mis fikseeriti 21. märtsil.

    Täna toimub Euroopa Keskpanga istung, kus muuhulgas arutlusel ka eurotsooni intressimäärade alandamine. Üldiselt eeldatakse intressimäärade muutmata jätmist - see võiks siiski kõne alla tulla tulevikus, eriti juhul kui Iraagi sõda peaks hakkama venima.

    Ahold (AHO) teatas plaanist müüa kõik oma Lõuna-Ameerika allüksused: aktsia Amsterdamis 4,03% plussis.

    Tallinna Börsil on sarnaselt eilsele Eesti Telekomi ostunoteeringut turuosaliste vahelises konkurentsis tasapisi tõstetud, mis viitab ostuhuvi jätkumisele: aktsia on 1,2% plussis ja ründamas 90 krooni taset, viimati maksis aktsia üle 90 krooni 13. jaanuaril 2003.

  • Eesti Telekomiga on veidrad lood küll, tegin mõned graafikud. Tõus on niivõrd järsk ja purustatud on mitu vastupanutaset. Kaua see kesta võiks? 20 ja 50 päeva liikumise keskmine on andnud tubli signaali. Samas on pikaajaliselt graafikult näha, et kaubeldakse üsna vastupanutaseme lähedal. Kas on võimalik, et lühiajaliselt minnakse langusesse?




    Täpsemalt graafikult on näha, et 90 kr tase murdmine võiks anda jõudu edasisele liikumisele.


  • Tõusul ei paista lõppu tulevat ja eeldan, et see võib olla müügi koht. Kui tänane ralli 90 kr tasemele viib mõtted selle järkusuutlikusele. Lühike korrektsioon oleks ju loogiline.
  • Vaadates praeguseid intressitasemeid ja nende liikumise trendi meil ja mujal maailmas,võiks ETL-is ennast ebamugavalt tunda hinna 110-120 EEK-i juures.Viimase 4-5 nädala ühe välismaakleri agressiivne müük lõi hea võimaluse aktsiasse sisenemiseks.
  • Ryanairi reisikate hulk kasvas märtsis 39% (yoy) ja tõusis 1,4 miljonile. Lennukite täituvus kahanes 1%punkti võrra 78%le. Homsest alustab Ryanair lende Tamperest Skavstasse (100km Stockholmi keskusest), piletihinnaks 9,99€. Ja Skavstats enamikesse euroopa linnadesse on pilet 16€.
  • Tere hommikut ka minu poolt,

    Tänane hommik leiab futuurid (Naz Sp) protsendi jagu plussis, nafta hinnd samavõrra all ning dollari pool % euro vastu tugevamana.

    Eilne päev kujunes eufooriliseks ralliks. See tuli ainult 2 päeva pärast eufoorilist (lühikeseks) müüki esmaspäeval. Liitlaste väed hakkavad tõepoolest Bagdadi alla jõudma ning see andis suurepärase põhjuse esmaspäeval-teisipäeval lühikesed positsioonid sisse võtnud turuosalisi pigistama hakata. Miski ei tee rohkem haiget kui suur gap üles. Ralli jätkus osaliselt tänu lühikeste positsioonide katmisele.

    Ma ei tea, mida praeguse ralliga peale hakata. Lugesin eile ekspertide hinnanguid selle kohta kui kaua võiks lahing Bagdadi pärast kesta. Pakuti stesenaariume 2 nädalast kuni 6 kuuni. See tähendab, et vähemalt järgmise paari nädala jooksul kuuleme me:

    a) uudiseid "suurest" võitudest. (vallutatud linnaosad jne)
    b) uudiseid inimkaotustest liitlaste poolel.

    Ja kui Saddamil on varuks veel mingisugune salarelv (keemia), siis võib olukord muutuda liitlaste seisukohast väga nutuseks.

    Eile keskpäeval kinnitas oma 2003. aasta kasumiprognoose maailma suurim firma General Electric (GE). Uudis selle kohta tuli välja 12:00 paiku ning kui te graafikut vaatate, siis jäi see päeva kõgeimaks tasemeks. (Sell the news?)

    Järelturul kinnitas Q1 prognoose Dell Computer (DELL). Aktsia tegi selle peale kiire hüppe, siis kukkus kolinal alla ning siis jõudis umbes samasse kohta tagasi, kust oli alustanud (Sell the news?)

    Päeva küsimuseks on: Kas praegu tuleb müüa seda eufooriat nagu 2 päeva eest tuli osta ekstreemset pessimismi?

    Nasdaq 100 (QQQ) sai vastupanust jälle läbi ning viimane muutus toetuseks. Oleks oodanud natuke kõvemat käivet sellise tõusu juures. Ralli ei pruugi veel läbi olla.

    PHLX GOLD AND SILVER INDEX (XAU) liikus oodatult alla, kuid toibus päeva lõpupoole, mis võib anda vihje ülejäänud turu liikumiseks.

    Ameritrade (AMTD) on vastupanu juures. Meie hinnasiht on põhimõtteliselt täitunud ning aeg on veidi kasumit võtta. Müüge tugevusse.

    Gtsi Corp'i (GTSI) veel mäletate paar nädala eest? Aktsia on tegemas surnud kassi põrget ning vastupanu hakkab väga lähedale jõudma. Kindlasti on tegemist võimaliku lühikeseks müügi kandidaadiga.

    Yahoo (YHOO) tegi just seda, mida temalt eile ootasin (vt. Börsipäev 2. apr). Põrge kattis gapi ning võimalikku lühikest positsiooni võib hakata silmama veidi pealpool 24 dollari taset. Hinnasiht 21 dollari kandis ning STOP veidi pealpool 25 dollari taset. Sellega riskite ca 1 dollari, et võita 3.

    sB

  • Iisraeli päritolu allikad viitavad, et Baghdadi rezhiim laguneb.
    Loe lähemalt: www.debka.com
  • Internetiaktsiad AMZN ja YHOO avanesid veidi nõrgemalt kui ülejäänud turg.

    AMZN'i vajutab ilmselt ka Bordersi (BGP) kasumihoiatus. (suur raamatumüüja)

    sB
  • Iisraeli või USA päritolu allikad, seal pole vist erilist vahet, või mis?
  • Juba börsipäevas olev graafik ning selle juurde veel üks.

    Üldiselt, AMTD-st peaks kasumiga väljas olema. GTSI näitab huvitavat tugevust ning Yahoo on jõudnud päris müüdavate tasemete juurde.

    sB

  • kes ütleks mis homme saab?
    kas peaks calle veel hoidma või ära müüma
    või isegi hoopis putte ostma asemele
  • no nii polegi enam küsimust MO kukkus juba ära

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon