Börsipäev 4. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 4. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Esimesed kaks kauplemistundi on Euroopa indeksid veetnud eilse sulgemistaseme ümber kõikudes, Saksamaa DAX rohkem rohelise poole peal, teised napilt punases.

    USA futuurid näitavad siiski ca 0,1% plussi, kuid nende liikumine elavneb ja indikatsioon on õigem tavaliselt mõned tunnid enne USA turu avanemist, enamasti näivad Euroopa investorid ka ettevaatlikumad ja pessimistlikumad olevat.

    Saksamaad hoiab pinnal asjaolu, et eile JP Morganilt upgrade saanud Munich Re ja Allianz suudavad erinevalt teistest Euroopa kindlustajatest oma viimaste päevade tõusu jätkata, samuti sai Bayer teise kohtuvõidu nende kolesterooliravimi Baycol väidetavate kahjulike mõjude üle USAs peetavate protsesside pikas reas, Bayeri aktsia +3,33%.

    Saksa tarkvaratootja SAP on langenud -4,34% pärast nende USA konkurendi Peoplesoft kasumihioatust.

    Euroopa esindaja pooljuhtide sektoris STMicrolelectronics avaldas oma I kvartali tulemused, mis jäid alla turu ootustele, aktsia on languses -4,29%, teine sama sektori eurooplane Infineon samal ajal +0,75%.

    Täna peaks turul piisavalt suur olema nende investorite hulk, kes ei soovi võimalike nädalavahetuse sõjauudiste tõttu võtta riski näha esmaspäeval turge avanemas tänasest sulgemishinnast mitu % madalamal. Juba eilsetel Euroopa ja USA turu graafikutel võis näha, et päeva teisel poolel anti enamus või rohkemgi hommikul teenitust käest - toimus kasumivõtmine viimaste päevade tõusult.

  • Tere hommikut,

    Quick note: Soome metsa-ja paberitööstuse hiiglane UPM Kymmene (UPM) andis täna hommikul kasumihoiatuse. Q1 kasum tuleb oodatust poole väiksem. Samas kaupleb aktsia 7-8x järgmise aasta kasumit aktsia kohta ning kui päris pikaajalist graafikut vaadata, siis on mitmeaastase toetuse juures täpselt. (Täna hommikul 10% kukkunud). Worth a look.

    sB

  • Tallinna Börsil üritab Eesti Telekom ka täna 90 (5.75) krooni taset murda.

    Aga käive on väike ja 5.70st kõrgemal sobitatakse enamus suuremaid koguseid majasiseselt.

  • UPM-Kymmene (UPM1V) andis täna kasumihoiatuse, et IQ kasum tuleb poole väiksem võrreldes IQ'02. Eelmine aasta IQ oli EPS 0,57€. Kaks nädalat tagasi kurtis firma tegevjuht aktsionäride üldkoosolekul dollari nõrgenemist ja paberihindade langemist. UPMil on eelis Stora Enso (STERV) ees, kes peab veel lisaks kallinevat tselluloosi sisse ostma. UPM valmistab seda ise. IQ majandusaruanne esitatakse 23.04.
    UPMi käive 2003.a. tuleb umbes €11Mrd. Ettevõtte aktsia kaupleb ca 0,9x P/BV. UPM-Kymmene on Nokia suuraktsionär, omades ca 15M Nokia aktsiat. Lisaks omab UPM veel 14,7% Metso (MEO1V) aktsiatest.
    UPM aktsia pn langenud täna 10,2% (aasta algusest -18%).

    S&P alandas UPM-Kymmene krediidireitingu väljavaate negatiivseks, halb uudis, sest UPMil on €5,3Mrd võlga. Raha ja selle ekvivalente umbes €430M. Hetkel on UPM krediidireiting BBB+/A-2 tasemel.
  • Tänane hommik USA aktsiaturgudel leiab futuurid vastavalt SP +1.0% ning Naz +0.50%. Nafta hind on kukkunud võrreldes eilsega üle 3% ning dollar on euro vastu veidi tugevam.

    Liitaste väed on võtnud oma valdusse Bagdadi lennuvälja, mis tähendab, et nüüd on võimalik tehnikat väga kiiresti kohale toimetada. Lisaks sellele tuli mõni aeg tagasi uudis selle kohta, et 2,500 Republican Guardi sõdurit andsid ilma suurema vastupanuta Bagdadi juures ennast liitlastele vangi. Need uudised seletavad ka futuuride tugevuse.

    Firmatasandilt saime eile õhtul terve rea kasumihoiatusi sellistelt tegijatelt nagu PSFT, AFFX, SY, STM ning WEBM.  Esimene ning eelviimane on oma sektoris päris suured tegijad. Hetkel aga tundub, et keegi ei mõtle sellele, kuidas firmadel läheb. Vaadake, mida PSFT lähiaegadel teeb. (BBY näiteks on peale kasumihoiatust ainult tõusnud). See peaks andma hea indikatsiooni turu tervisest.

    Kuulsin paari päeva eest kusagilt, et risk rallist ilma jääda on nüüd palju suurem kui langusele jalgu jääda. Päris huvitav ütlus pärast 3 aastat lauskukkumist.

    Nasdaq 100 (QQQ) avanes eile päris tugevalt ülesse, kuid päeva lõpuks oli sunnitud tunnistama gravitatsiooni ülemvõimu - lühiajaline vastupanu jäi murdmata. Kui see purustatake on tee vaba järmise vastupanuni 27.50 kandis.

    Vaadates päevasisest graafikut (20 päeva, 30 min intervall). Nädala alguse karulõks (või island reversal nagu mõned seda kutsuvad) viis QQQ päris vastupanu juurde, kuid edasiseks jõudu enam ei olnud. Nädala alguse karud on seega katnud ning pall on pullidel. Kui vastupanu murtakse piisava kindlusega, siis olen graafikule joonistanud võimaliku stsenaariumi. Viimase tunni kukkumine tundus pigem puhkusena/kasumivõtuna kui uue trendi algusena.

    Yahoo (YHOO) puhul pean tunnistama, et olen mures. Aktsia tuli küll päeval lõpuks soovitatud müügitasemete juurde tagasi, kuid 20 päeva graafikul näib see pigem vaid pisikese nõksuna allapoole. STOP on paigas veidi ülalpool 25 taset ning natuke peaks karudele andma kindlust fakt, et viimaste päevade tõus on toimunud järjest langeva käibega. Vaatame mis päev toob.

    Conexant (CNXT), pisike wireless pooljuhtide tootja, mis on meie foorumistes ka enne esinenud on suutnud ronida trendijoone peale. Kui panna STOP ca 10 senti sisenemistasemest allapoole riskite sellega, et teenida ca 30-35 senti. (Mäletatavasti tuli CNXT eelmine kord allapoole meie STOP'i ning tehing suleti).

    GTSI Corp (GTSI) näitas eilse päeva esimesel poolel üles huvitavat tugevust, kuid päeva lõpupoole vajus koos ülejäänud turuga allapoole graafikul märgitud vastupanu. Vaadates turu praegust tugevust ootaksin lühikeseks müügiga veel veidi.

     


    sB

     

  • YHOO on eelturul 23,7 peal, kas on varsti aeg lühikeseks minna?
  • 08:41 ET YHOO Yahoo! prices $750 mln convertible (24.34) -- Update --
    Co. announces the pricing of $750 mln of Zero Coupon Senior Convertible Notes Due 2008 in a private offering. The notes are being offered to investors at 100 % of their principal amount. The sale of the notes is expected to close on April 9, 2003.

    sellest ka nõrkus,

    sB
  • Turud kenasti miinuses. P6hjuseks v6ib lugeda ilmselt Iraagi informatsiooniministri teadet selle kohta, et v6ibolla juba täna 6htul saadetakse liitlaste vägede vastu korda "a non-conventional act". Teisena loomulikult eilse 6htu ning tänase hommiku rohked kasumihoiatused eelk6ige tehnoloogiasektorist.

    Tundub, et paljud turuosalised ei taha pikkade positsioonidega nädalavahetusele vastu minna.

    sB
  • Päris huvitav on mida selle "non-conventionali" all mõeldakse. Keemiat ja bioloogiat lubasid nad mitte kasutada...

    Miinust lisas kindlasti ka see, et Saddami ei suudetud igatahes esimesel ööl surmata... Vunts kiitis oma talupoegasid kes AH-64 "alla lasid":)
  • Iraak kasutab nakusliku kopsupõletikku...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon