Börsipäev 9. aprill - Kuhu poole? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9. aprill - Kuhu poole?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilne päev lõppes turgude jaoks väikese miinusega. Põhimõtteliselt mittemidagiütlev päev. Enamus aktsiaid ning indekseid püsisid üpris liikumatult ülalpool oma toetusi, pakkudes argumente nii pullidele kui karudele.

    Vaatame need argumendid korra üle:

    Pullid ütlevad, et turud ei saa püstloodis tõusta, vaid vajavad just selliseid puhkepause ja kasumivõtmisi nagu me oleme viimase paar päeva jooksul näinud. Kui me vaatame tagasi 1991. aastasse, siis peaks indeksitel veel vähemalt 10% tõus ees olema. Tehniliselt oleme ikka veel tõusvas trendis.

    Karud väidavad vastu, et enam ei ole piisavalt häid uudiseid, mis turgu üles lükkaksid. Kuulujutud Saddami surmast ei suutunud turge enam liigutada, mis näitab, et ostjatel puudub suurem huvi. Tehnilise poole pealt on paljujälgitav VIX väga madalate tasemete juures, mis on ajalooliselt olnud head lühikeseks müümise kohad. Viimaks loomulikult jätkuvad kasumihoiatused - business ei lähe hästi.

    Tänane hommik leiab SP ja Naz futuurid pisikeses miinuses, nafta hinna ning dollari (euro vastu) veidi nõrgemana. Suuri uudiseid Iraagist ei ole. CIA ütleb, et oma infot selle kohta, kas Saddam ja ta pojad said surma esmaspäevases pommirünnakus või mitte. Liitlaste väed pommitavad nüüd Tikritit, kus asvad Saddami kuninglikud paleed.

     JP Morgani analüütikud alustasid internetisektori katmist ning nende soovitused on järgmised: EBAY, USAI - Overweright. YHOO - Neutral. AMZN, OVER - Underweight.

    Graafikud:

    Nasdaq 100 (QQQ) püsib ülalpool toetust @ 26ish. Väike põrge tuli madala käibe juures, kuid see müüdi päeva lõpuks alla. Kui toetus murtakse, siis esimene asi, mida hind ilmselt teeb on õhuvahe täitmine eelmisest nädalast. Niikaua aga kui ei murta tuleb olla pigem pikk kui lühike.

    Mõnes mõttes annab turule suuna pooljuhtide indeks (SMH). SMH on päris toetuse juures, mis on hinna juba paar korda kinni püüdnud.

    Yahoo (YHOO) sulgus toetuse juures. Pullid muutuvad ilmselt murelikuks alles siis kui tasemed 23.6-23.5 kandis murtakse.

    Barnes & Noble (BKS) liigub väheneva käibe juures järjest kitsenevas vahemikus. Eriti kaua selline olukord kesta ei saa. Breakout peab toimuma ning tõenäoline suund on üles.

    Conexant (CNXT) istub vaikselt trendijoone peal. Üldine nõrkus tehnoloogias ei luba kõrgemale liikuda. STOP on 10 senti eilsest sulgemisest allpool.


    sB

  • keegi oskaks anda lingi või viite kuidas vaadata Nasdq ja Djia futuure enne turu avanemist
  • Futuurid on enne avanemist ligemale pool % plussi roninud. otsest uudist selle liikumise taga pole.

    Leeds, proovi bloombergi.

    sB
  • YHOO esimese kvartali aruanne pärast börsipäeva, oodatakse kommentaari, et s6da on äri tuksi keeranud. morgan t6stis yahoo kasumiennustust 1sendi v6rra aktsia kohta.
    homme olen siis kas a) rämedalt kahjumis
    b)rämedalt kasumis
    c)midagi pole muutunud
  • futuure saab vaadata siin +valuuta ja usa aktsiad euroopas.
  • Hästi otsida saab Dow e-mini futuurid tasuta reaalajas
  • Siiski GS, mitte Morgan
    Goldman Sachs tõstis Yahoo (YHOO) esimese kvartali tulude prognoosi 282 miljonile dollarile (varasem 275 miljonit), kasumiprognoosi kergitati sendi võrra 7 sendile aktsia kohta.
  • CNBC teatas, et Saddam saadi Vene saatkonnast kätte ... ehk üks paljudest kuulujuttudest, kuid turg on päeva alguse tasemetest kosunud küll.

    Eile panin sellise graafiku:



    Kuna turg liikus eile väga kitsas vahemikus, siis pole midagi muutunud - tasub endiselt neid tasemeid jälgida, 875 pealt on S&P päris mitu korda põrganud.

  • Täna avaldati jällegi pullide ja karude osakaal - pullide osakaal on taas tõusnud (51.1%-ni, eelmine nädal veel 47.2 - see näitaja on jõudnud pea viimase aasta tippude juurde). Karude osakaal langes 31.1%-ni (eelmine nädal 34.8).

    Seega turg on üha positiivsemalt meelestatud, kuigi majandust ja ettevõtteid vaadates selleks põhjust pole (ka madal volatiilsus näitab positiivset suhtumist). Nii kõrge positiivsus siiski vähendab suure tõusu tõenäosust ja sunnib ettevaatlikusele.

  • CNN näitab just praegu kuidas Bagdadis USA tank tirib trossiga Saddami kuju pikali ... nüüd kukkus :)

    Iraagi väed lahkusid öösel Bagdadist, ilmselt üritades säästa oma vägesid, et jätkata võitlust juba mujal (ilmselt mägedes). Seega kogu Bagdad liitlaste käes ja seda arvestades on sõjaralli üsna väike.
  • Minule tundub samuti, et sojaralli hakkab labi saama - head uudised hakkavad loppema ning edaspidi saavad turge mojutama pigem ebameeldivad ootamatud ullatused iraaklaste poolt.

    Aga huvitav, mida raagib Iraagi informatsiooniminister seekord?:)
  • ei tea kas Iraagi informatsiooniminister on ka nn sõjakurjategija...kes peab ka Bagdadist lahkuma
  • päeva alguse poole ma juba vaatasin mix krt ma shortisin aga vaata kui hea rtalli praegu on :-))
  • Yahoo kelguga on päris lõbus hangest alla lasta! ;)
  • Amazoniga ka :) Kahjuks sulgesin osa positsioonist juba paari tunni eest, aga siiski:)
  • Kas on võimalik ka optsioonide hindu reaalajas kuskilt tasuta vaadata ?
    hetkel tundub küll ,et lhv näitab turuhinnaks pool päeva vana hinda (:
  • ei tea kas nüüd paras aeg yhoo positsiooni võtta,
    need netiaktsiad siiani kõigile mõistatuseks ja üle ainult ronivad
  • lapaduu,mulle tundub et optsioonid on seal "delayd "
  • nüüd võiks ju minna nii:
    yhoo teatab et teenisid 10 senti aktsia kohta kasumit ja üldse läheb jube hästi
    siis fed langetab intresse majanduse paremaks turgutamiseks peale sõda
    siis hussein teatab et ta annab ennast vabatahtlikult vangi USA võimudele oma pattude eest ja ütleb et usa päästis maailma
    ja siis et ebay teatab et kuna yhoo-l läheb nii hästi siis nemad paluvad pankrotikaitset
    ei tundu vist väga reaalne olevat
  • Turg murdiski keskpäevaks 875 punkti taseme ja pärast seda liikus S&P veel 10 punkti alla. Nüüd on 875 laeks ja turu tervis muutub üha viletsamaks. Kui peatselt turg jalgu alla ei saa, siis hakkab üha enam olukord lõhnama isegi oktoobri põhjade testimise järgi.

    Täna pärast börsipäeva mõned majandustulemused - Yahoo (YHOO 22.91), Sonus Networks (SONS) ja Genentech (DNA).
  • Genentech said first-quarter net income increased 59 percent to $151.5 million, or 29 cents per share, compared with $95.3 million, or 18 cents per share, in the 2002 first quarter. Excluding one-time items, the No. 2 biotech firm said its profit rose 54 percent to $182.6 million, or 35 cents per share.
  • DNA aktsia sulgus 36,42$ peal, järelturul 35,2$.
  • Yahoo ületas kergelt prognoose (1 sendiga), esimese reaktsioonina aktsia +2.7% järelturul. Ootame tulevikunägemust, see võib kõik jälle pea peale pöörata.
  • Yahoo Q1 earns 0,08$ (First Call ja Multex ootasid 0,06$, Goldman 0,07$)
    Yahoo Q1 revs $282.9 mln (Goldman Sachs ootas $282M, First Call revs estimate $273.7 mln )
    Yahoo raising revenue, EBITDA outlook for 2003
    Yahoo Q1 earns after accounting change 6 cents


    aktsia sulgus 22,87$ peal, järelturul hetkel 23,35$
  • yhoo tegi päeva lõpuks kogu kaotuse tagasi - viimane info mul 23,73

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon