Börsipäev 10. apr - Sõda läbi - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. apr - Sõda läbi

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • 1:0 Karude kasuks. Turg otsustas pärast Saddami kuju demonstratiivset kukutamist, et sõda on tõepoolest läbi ning nüüd tuleb keskenduda järgmistele asjadele. Nendeks on loomulikult järgmise 3 nädala jooksul avaldatavad firmade majandustulemused.

    Mis te arvate, mida me sealt kuuleme?

    Ilmselt mitte midagi head. Või siis üldse mitte midagi, sest keegi ei julge praeguses olukorras midagi veel prognoosida. Ei head ega halba. Räägitakse vaid viimase kvartali tulemustest, mis teadagi ei ole head.

    Mõned kavalamad turuosalised spekuleerivad selle peale, et negatiivsus prevaleerib kogu selle 2-3 nädala jooksul ning pärast seda saame ralli. Järgmine kvartal võib siiski tulla juba parem, sest osa selles kvartalis "jääs" olnud tellimustest ilmuvad ikkagi välja ning lisaks sellel peaks tarbijausalduse taastumine ka endast märku andma (kui annab).

    Lühikeses perspektiivis aga juhivad nüüd turge ilmselt tehnilised näitajad. Enamus indekseid ning aktsiaid murdis eile läbi oluliste toetuste ning lähema aja jooksul toob see ilmselt turule rohkem (lühikeseks) müüjaid kui ostjaid.

    Täna hommikul on Nasdaqi ja SP futuurid veerandi-poole protsendi jagu plussis, Nafta hind on 1.5% all ning dollar praktiliselt muutumatu euro vastu.

    Suuri uudiseid ei ole. Yahoo (YHOO) on saanud upgreidi First Albany analüütikutelt. Hinnasihiks $27.

    Vaatame graafikud üle:

    Nasdaq 100 (QQQ) murdis päeva lõpuks uutele madalamatele tasemetele olles enne seda kukkunud läbi nii eile märgitud 26 tasemest ning täitnud õhuvahe. Meil on veel üksõhuvahe märksa madalamal ning ka järgmine toetus asub seal. Otseteed me sinna ilmselt siiski ei jõua, pigem sik-sakitades allapoole. (Enne seda on meil toetus veel 25.50-25 vahel)..

    Pooljuhid esindatuna Semiconductor HOLDRs-te (SMH) näol põhimõtteliselt murdsid toetusest läbi. Kui täna avaneme veidi üles ja siis graafikul märgitud taset ründame võib proovida isegi mängida lühikest poolt (Wont be a smooth ride, SMH on kolm päeva järjest suurelt kukkunud). Ma usun, et pooljuhid on viimase kvartali jooksul kõige enam haiget saanud sektor ning hoiatused sellistelt tegijatelt nagu STM; MCHP jt. ainult kinnitavad seda nägemust.

    Yahoo (YHOO) sulgus eile toetuse peal. Tulemused tulid head ning aktsia avaneb tõenäoliselt 24 dollari ligidal. Praegu on veel raske hinnata kui positiivselt turuosalised suhtuvad aktsiasse. Selgub päeva-paari jooksul.

    Barnes and Noble (BKS) flirtis enamuse päevast toetusega aga päris päeva lõpus kukkus läbi. Ma ei paneks veel väga suurt rõhku päeva viimase clearing bloki tekitatud tasemele (NYSE spetsialistid kogusid olemasolevad orderid päeva lõpus kokku ja tegid ühe suure tehinguna) aga kui 18.40ish tase ei püsi siis tuleb aktsiast välja minna.

    Conexant (CNXT) on osake pooljuhtide sektorist. Aktsia on meie 10-sendise riski praktiliselt täitnud. Samas niikaua kui see püsib on tehing jõus.

     

    sB

  • Barnes and Noble tõmbas oma esimese kvartali kahjumiprognoose 7 sendi võrra alla. Ka tõmmati alla kogu aasta kasumiprognoose sama võrra (kokku umbes 3% kasumihoiatus)

    Mäletatavasti andis kasumihoiatuse ka firma peamine konkurent Borders (BGP). Seda juba 2 nädala eest. BKS selle uudise peale eriti ei kukkunud. Usun, et ka praegune uudis on juba hinnas sees.

    sB
  • AOL on palju lubav shordi kandidaat
  • Solo,

    Ei taha nõustuda. Põhjus? Oota 10 min, panen üles.

    sB
  • Legendaarne tehnilise analüüsi guru Dick Arms arvab nii:

    AOL Time Warner (AOL) is a widely watched name that has, after a long period of indecision, broken out to the upside. Note the gap I've indicated on the breakout. Gaps come in many forms. The best are the ones in which the volume across the gap increases, and the trading range becomes larger. This produces a big upward box on the Equivolume chart, such as we saw here, and it suggests the start of an advance. With the market hesitating, it might be possible to wait for a little pullback before buying, but this stock looks as though it could produce upside profits.


    Richard Arms is a renowned stock market technician who invented the Arms Index (often referred to as the TRIN), which has become a mainstay of market analysis, appearing in The Wall Street Journal and Barron's. Arms also developed the widely used technical method Equivolume Charting. Since 1996, he has been publishing the Arms Advisory newsletter for money managers and financial institutions

  • Kas teile ei tundu, et käive on väga madalaks jäänud... täna eriti
    Mismoodi käibelangus võib üldse aktsia hinda pöörde tuua. ise arvan et vol vähenemisne viib aktsiaid ikka rohkem alla ja alla
  • Kui siin shordi kandisaatide pakkumiseks läks, siis ma ütleks short SONS. Aktsia kaupleb hetkel 10-korda üle raamatupidamusliku väärtuse, kuigi teenib ikka kahjumit. Viimase aja tõus on olnud muljetavaldav (ka tänane tõus), kuigi ei näe fundamentaalseid põhjuseid. Mis arvate?
  • Ma ise vaatasin ka seda SONS-i, siin võiks ehk olla tõesti võimalis natuke shortida.
  • Teeme siis ära!
    Ma siiski ootan veel veidi. GERN´ga läksin liiga vara lühikeseks....jäin päris heast palast ilma...!
  • tänks, Bettie! iga arvamus ja vastukaja on teretulnud.
  • no nii yhoo hakkab juba ilmet võtta
    kas nüüd ei võiks arvata sealt lühikeste positiioonide katmist kuna katulemused tulid positiivsed
    kus olekd piir kus võiks calli müüa?
  • Turg suutis täna küll ilusasti plussis lõpetada, kuid käive oli väike ja see vähendab tõusu tähtsust. Siin graafik tänase sulgumise seisuga S&P 500 indeksi kohta:

    Kuid oluline on ka see, et ära on vajunud volatiilsus, QQQ volatiilsus on jõudnud aasta põhjade juurde ja allpool on seda volatiilsust võrreldud QQQ indeksi liikumisega ja on näha, et madal volatiilsus pole pea kunagi toonud kaasa tõsus jätkumist. Põhjuseks see, et madal volatiilsus tähendab hirmu puudumist turul ja ka seda, et liiga palju turuosalisi usub tõusu jätkumisse ja tunneb ennast liiga kindlalt - siis on ka langused kergemad tulema.

    Mis siis edasi? Kuna üsna mitmed indikaatorid näitavad turuosaliste väga suurt usku tõusu jätkumisse ja olukord majanduses ja ettevõtetes pole just kiita, siis ilmselt üha suuremat hoogu koguv majandustulemuste hooaeg toob minu arvates seega pettumusi ja ka edasist loksumist allapoole.

    Tõus ei saa tulla enne, kui ootused on realistlikumad.

  • Praegu avaldas 21st Century Alert täpselt samasuguse QQV ja QQQ võrdluse, loo pealkiri oli DANGER! ja järeldused ka üsna samad.

    Loo sees oli ka lause: As for the QQQ, from this point any rallies should be used as shorting opportunities. Definitely.
  • ja AOL on võtnud ilusa suuna allapoole

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon