Börsipäev 11. aprill - kas turg annab andeks? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. aprill - kas turg annab andeks?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikut,

    Tänane hommik leiab Naz ja SP futuurid kergelt rohelises (0.25%), nafta hinna olles protsendi jagu all ning dollari poole protsendi jagu euro vastu tugevamana.

    Suuri uudiseid firmatasandilt ei ole. General Electric tuli välja oma tulemustega, mis vastasid enam-vähem prognoosidele. Lisaks sellele kinnitas firma oma 2003. aasta kasumiprognoose. (juba väga mitmendat korda). Juniperi (JNPR) tulemused eile tulid päris head, mis võib täna kaasa tuua väikese optimismipuhangu võrgusektoris.


    Hägused signaalid turult.

    Eile avaldasid oma märtsi müügitulemused päris paljud jaemüüjad ning nende hulgas oli päris palju pettumust valmistavaid näiteid. Samas kui me vaatame jaemüüjate liikumist kajastavat Retail HOLDRsi (RTH) liikumist, siis võib näha, et see lõpetas päeva päris tugevas plussis, tehes tagasi praktiliselt kogu üleeilse kukkumise.

    Mis see meile ütleb?

    Vist seda, et investorid on valmis palju andeks andma ning müümise asemel helgemasse tulevikku vaatama. Seda on oluline meeles pidada, kui me vaatame järgmiste päevade tehnoloogiatulemusi. Kas ka seal on märgata sarnast trendi?

    Peab aru saama ka sellest, et kui miski hakkab majanduses paranema, siis saavad jaemüüjad esimese positiivse tõuke osaliseks, kuna nemad on tarbijale kõige lähemal. Tehnoloogia on selle järjekorra päris lõpus.  Wal-Mart (WMT) ei osta uut laoseisu jälgimiseks kasutatavat tarkvarasüsteemi enne kui müük paremaks ei lähe.

    Graafikud:

    Nasdaq 100 (QQQ) jäi pidama 25.50 ja 25 vahelisel toetusel. Selle murdumisel on järgmine samm alla graafikul näidatud õhuvahe täitmiseks.

    Kaua see põrge kesta võib? Selleks peame vaatama asjale natuke lühemas perspektiivis. Kaks viimast päeva on suutnud graafikule tuua teatava stabiilsuse, milles võime ära tunda ka ühe hinnamustri. 25.8 dollari tase on ilmselt see, mida nii karud kui pullid peavad jälgima, sest selle murdmisel võib praegune põrge veelgi jätkuda.

    Semiconductor HOLDRs (SMH) ehk pooljuhid on toetuse juures. Päeva alguses prooviti kohe eelmise päeva madalamaid tasemeid rünnata, kuid ostjad olid vastas. Karud peaksid ettevaatlikud olema, sest siit on kerge veelgi kõrgemale põrgata.

    Yahoo (YHOO) lõpetas päeva täpselt trendijoone vastas. Tehnilise külje pealt põhjust negatiivsuseks hetkel ei leia.

    Barnes and Noble (BKS) andis eile hommikul väikese kasumihoiatuse. Plaanitav Q1 kahjum tuleb oodatust 6-7 sendi võrra suurem. Tänu sellele vähendas BKS ka kogu 2003. aasta kasumiprognoosi samavõrra. Kokku siis umbes 3% kasumihoiatus.

    Aktsia kukkus esimeste minutite jooksul kiiresti, kuid see oli ka kõik, mida karudele lubati. Ostjad olid vastas ning põhimõtteliselt lõpetas aktsia päeva rohelises. See ongi eelis, mille fundamentaalselt odavate aktsiate ostmine meile annab - isegi siis kui juhtub midagi ootamatut ei ole sellel katastroofilisi tagajärgi. Siiski kauplemisdistsipliin ei luba kauem aktsiat hoida.


    Conexant (CNXT) võttis juba teistkordselt välja meie STOPi. Tehing on kinni.


    sB

  • Turg on avanemas kerges plussis, toeks Juniper (JNPR) eilne prognooside ületamine (aktsia eelturul koguni +7.7% ja toetamas kogu võrgusektorit), kaks panka tõstsid täna hommikul ka JNPRi reitingut. General Electricu (GE) täitis prognoosid täpselt ja aasta prognoose kinnitas ka, aktsia eelturul muutumatu. Turu jaoks oluline tase on S&P indeksi 875 punkti, selle murdmine teeks lahti tee ülespoole, kui sellest jagu ei saada, siis pilt vilets.



    Täna hommikul alandas First Albany Microsofti (MSFT) reitingut ja tõi hinnasihi $33 pealt $29 peale. Minu nägemus Microsoftist:

    Eilse börsipäeva juures näitasin ka seda miks praegune madal volatiilsus turu tervisele halb on, see on ka üks märk mis paneb mind edasises tõusus kahtlema.

  • Futuurid on veidi edasi kosunud, märtsi jaemüük tuli üle ootuste - +2.1% (oodati tõusu vaid +0.6%), heale müügile vihjas juba eilne Wal-Marti (WMT) positiivne kommentaar.
  • Vaatamata ostuhuvile esimesel pooltunnil kukkus turg äkki kiirelt alla ja pole siiani jalgu alla saanudki. Põhjusted ilmselt samad millest ülal rääkisin, mingeid halbu uudiseid polnud.

    S&P 500 on jõudnud 865 puntki juurde, selle murdmisel teeks olukorda turul veel mustemaks.

  • Väike tähelepanek Realmoney.comist:

    " Aaron Task

    calls
    4/11/03 12:51 PM ET

    for those who may have missed it, Stock Traders Almanac issued a "sell" signal today, reversing an Oct. 2 "buy" recommendation. Today's sell call is based on MACD (moving average convergence-divergence) trends and their seasonal "Best 6 Months" switching strategy.

    In addition to recommending raising cash, the Almanac folks advise traders implement shorts, bearish option strategies and hedges, as well as tighten-up stops on equity positions.

    "With much accomplished already in Iraq, Wall Street is now focused on the potentially lengthy rebuilding process and the sketchy economic and earnings outlook," the Almanac wrote. "We believe better buying opportunities will present themselves during the historically weak months May-October."

    Notably, the Almanac folks maintain a prior forecast that the Dow will exceed 10,000 this year -- presumably in Q4 -- based on pre-Presidential election year cycles. "

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon