Börsipäev 15. aprill - meeleolu on roheline - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. aprill - meeleolu on roheline

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Tänast börsipäeva alustame uudistega koduturult: Tallinna Börsil on Eesti Telekomi aktsia esimese 30 minutiga tõusnud 1,51% ja ületanud 6.00 EUR taseme. Hansa, Trigon, Suprema ja CSFB võistlevad ostupakkumiste poolel suurte kogustega - ralli põhjus on esialgu selguseta.

  • Hansapank ei taha ka maha jääda, :)

    Eeldatavalt välisraha toel ollakse jõuliselt murdnud tagasi praktiliselt dividendieelsele tasemele 16.00 EUR.
  • Idiootsus! Miks nad hansat eelmine nädal ei ostnud?!
  • Eile jooksis mitmest uudisest läbi lause, et S&P 500 indeks suutis sulguda üle 200-päeva libiseva keskmise. Graafik allpool näitab, et need libisevad keskmised on turule olnud üsna tugevaks laeks alates aastast 2000.

    Kuid graafikul on kaks näitajat - EMA(200) ja MA(200). Teine neist on tavaline libisev keskmine, aga esimene eksponentsiaalne (omandab enam tähtsust viimastele liikumistele) libisev keskmine. Pikaajaliselt on nad liikunud suhteliselt sarnaselt:

    Kui vaadata nüüd lühemat graafikut, siis on selge vahe nende vahel sees (arvutusmetoodika on ju erinev). Mina olen leidnud, et praktikas toimib EMA paremini ja seetõttu kasutangi põhiliselt EMA-d. Antud graafikul on näha, et EMA ongi toiminud paremini ja seega vaataksingi mina rohkem 905 punkti taset - selle tugev murdmine tähendaks ilmselt liikumist vähemalt 950 punkti kanti.

    Järgmised olulised vastupanutasemed on siis 895 ja 905.

    Täna hommikul on futuurid kerges plussis, positiivne sentiment eilsest jätkub. Mulle teeb endiselt muret madal volatiilsus (VIX ja QQV), seetõttu ma ei näe palju tõusuruumi ja enne kui S&P 905 taset ei murra, tasuks vaadata pigem lühikesi positsioone.

    Täna enne börsipäeva avaldab tulemused Johnson & Johnson (JNJ) ja pärast börsi tehnoloogia raskekahurvägi Microsoft (MSFT) ja Intel (INTC). Seega kolmapäev peaks igatahes olema väga huvitav - INTC ja MSFT võivad turu pea peale pöörata - mõlemad väga tugeva mõjuga. 

  • Futuurid on Euroopa toel juba parajas plussis - S&P +5 punkti, Nasdaq +11.5 punkti.

    Üks "aga" - kui turg täna rallib sarnaselt eilsele, siis minnakse juba Inteli ja Microsofti tulemustele vastu kõrgete ootustega - seega peavad tulemused tulema väga head.
  • Tere hommikut ka minu poolt,

    Nagu te ilmselt juba märganud olete on nüüdsest kõigi LHV inimeste kommentaaridel küljes ka pilt (ma loodan enda oma aja möödudes millegi parema vastu välja vahetada aga seniks peate sellisega leppima).

    Eilne turu tugevus oli ilmselt üllatuseks nii mõnelegi. Kuni lõunani püsisid indeksid enam vähem kitsas vahemikus, kuid 11:30 kandis tuli(d) turule suur(ed) ostja(d) ning algas kiire liikumine ülespoole. Otseseid uudiseid selle liikumise taga ei olnud.

    Kas tõesti hakkab ennast välja mängima 1991. aasta stsenaarium? See tähendaks, et indeksitel on siit veel vähemalt 10% ülespoole liikuda. (vt. 8. aprilli börsipäeva )

    Eile õhtul avaldasid oma tulemused pooljutide sektori esindaja Novellus (NVLS) ning IT-hiid IBM (IBM).

    Novellus tuli selle kvartali (alandatud) prognoosidega toime, kuid järgmise kvartali kohta ei olnud firmal üpris oodatult midagi head öelda. Ainult seda, et see tuleb tõenäoliselt esimesest kvartalist nõrgem. Aktsia kukkus selle peale 5%.

    IBM kasum tuli oodatust veidi nõrgem, kuid käive tuli oodatust veidi suurem (nõrk dollar). Järgmise kvartali tulemuste kohta kommentaare ei antud. Aktsia tõusis esimese reaktsiooniga paar protsenti ning mõne aja pärast stabiliseerus protsendi jagu sulgumisest kõrgemal.

    Kokkuvõttes: tulemused ei olnud katastroofiliselt halvad ning nö. "väiksemad probleemid" andis turg suures osas andeks.

    Et mõõta turu tegelikku tugevust, oleks meil vaja kuulda mingisuguseid tõeliselt halbu uudiseid mõnelt suurelt firmalt. Äkki Microsoft (MSFT) pakub meile neid täna õhtul? Turul liigub kuulujutt, et Pisipehme viimane kvartal on vägagi..pehme.

    Tänane hommik leiab futuurid: Naz +1.1% ning SP +0.6%, nafta hinna ning dollari vs euro muutumatuna.

    Vaatame graafikuid:

    Kui aus olla, siis Nasdaq 100 (QQQ) graafik näeb hetkel päris positiivne välja. Toetused jäid murdmata ning eilne tõus üllatas tõenäoliselt paljusid karusid. Ainukeseks miinuseks oli väike käive.

    Pooljuhid esindatuna Semiconductors HOLDRs-ga (SMH) ronisid tagasi trendijoone peale. See on positiivne märk. Jällegi miinuseks nõrguke käive.

    Yahoo (YHOO) sai Barronsi analüütikutelt sugeda, kuid tegelikult ei rääkinud artikkel mitte midagi uut. Kõigest sellest rääkis teile juba enam kui kuu aja eest ka üks kodumaine majandusleht. YHOO avanes all, kuid sulgus päeva kõrgeimate tasemete juures. Aktisa on ikka trendikanalis ning lühiajalised toetused ning vastupanud on graafikul märgitud.

    Amazon.com (AMZN) sai isegi suurema kriitika osaliseks kui Yahoo, kuid läbi toetuse aktsiat suruda ikkagi ei õnnestunud. Kui me vaatame AMZNi liikumist nädalate kaupa, siis tundub viimase kuu liikumine pigem korrektsioonina kui uue trendi algusena. Aktsia murdis hinnamustrist välja ning tuli endisi tasemeid testima - nagu raamatunäide. Puhtalt tehnilisest perspektiivist näeb AMZN praegu välja nagu korralik karulõks.

     

    sB

     

  • Futuurid on nüüd omakorda jõudnud kergesse miinusesse, paistab et lähemad päevad tulevad üsna närvilised. General Motors (GM) küll ületas prognoose, kuid andis jooksva kavrtali kohta hoiatuse, GM ja eile hoiatanud Novellus ongi peamised miinuse tekitajad.
  • Täna õhtul annab oma Q1 tulemused teada ka E*Trade (ET).

    Analüütikud ootavad 9-10 senti kasumit aktsia kohta. Mida ilmselt paljud teist ei tea on see, et ET juht kinnitas paari nädala eest Q1 prognoose . Aktsia on täna 3% plusspoolel.

    sB
  • Yahoo (YHOO) valmistub flirtima vastupanuga.

    sB
  • Tundub,et ka SONS ja Jumal tänatud!
  • Pakun päeva lõpuks SONS -7% kes pakub vähem!?
  • no nii pakun et yhoo teisel katsel ületab 25
  • Kui siis õite vähe ja mitte kauaks!
  • Mõistatus! Mis üles läheb mürinaga ja alla tuleb kolinaga......vastus SONS
  • kuna intel ja microsoft ületasid veidi ootusi siis äkki on homme see päev kui tehakse järsk tipp (sest käive on jälle langenud)
  • Järelturg on positiivne, nii Intel kui Microsoft lõid kasumiprognoosi 2 sendiga ja on järelturul mõlemad 4.5% plussis. QQQ on järelturul +1.5%.

    Microsoft küll andis kerge kasumi ja käivehoiatuse järgmiseks kvartaliks, kuid see praegu ei turuosalistele ei loe - turul on positiivsus liiga tugev.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon