Börsipäev 16. aprill - pullide kord näidata sarvi - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 16. aprill - pullide kord näidata sarvi

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile 6htul avaldas oma IQ majandustulemused Motorola.
    kasumit tuli 169M$, mis on analyytikute ootustega vastavuses.
    Käive oli 6,04Mrd, konsensus oli 6,1Mrd.
    Kuid Motorolat oodati myyvat 15,5-16M mobiiltelefoni, kuid Motorola myys 16,7M, st. ainult odavamad telefonid lähevad kaubaks.
    Turuosa kohta ytles Motorola, et USAs on seda v6idetud Nokialt ja Hiinas ollakse endiselt turuliidrid.
    aruandes t6steti käesoleva aasta käibeprognoosi ja alandati kasumiprognoosi.
    järelturul aktsia +5%
  • Tere hommikust!

    Tänane päev Tallinna Börsil algas väga sarnaselt eilsega.

    Kell 10.00.03 tehti tehing 30 000 Eesti Telekomi aktsiaga ja seejärel algas turuosaliste võidujooks, mis viis aktsia hinna kiirelt 97 krooni tasemele, järgmine oluline vastupanu 98 krooni on seega lausa käeulatuses.

    Hansapanga aktsia osas toimub esialgu passimine ja spread on laiaks veninud. 252 krooni tasemelt on arvestatav ostuhuvi olemas ja spread võiks kitseneda eelkõige ostuääre tõusu arvel.

  • Ma ootan küll lähiajal ETL'is üle 100 krooni taset juba. Ei usu, et 98 mingiks eriti oluliseks vastupanuks osutub.
  • Ma ootan ka, et üle 100 läheks, kirjutasin juba mai 105 putte välja.
  • to Alvar,

    Kas tohib küsida lühikest kommentaari, et miks just 105seid putte?
  • Ma ootan nimelt tõusu 105 krooni kanti ja nende optsioonide eest saab kõvasti preemiat (muidugi ajapreemia on pea olematu).
  • 98.10 (16.27) on vastupanutase, kus peatus eelmine tõus (02.12.2002) - loomulikult mitte eriti tugev, sest tegu vaid ühe põrkega, eelmine kord oldi samal tasemel oktoobris 2000.

    100 on ilus number lihtsalt, mitte koht kust hind oleks põrganud, kuid kuna TA põhineb turuosaliste psühholoogial, siis samuti oluline tase.

    Üle 100 minek lähemal ajal oleks igati loogiline, sest üks hinnatippe peaks olema mai lõpus-juuni alguses so. vahetult enne dividendisaajate fikseerimist.

    Ise küll ei oodanud seda nii ruttu juhtuvat, igal juhul mitte enne Telekomi I kvartali tulemusi 24.04.2003, pigem oleksin lootnud vahepeal mõningat hindade langemist ja siis uut tõusu mai lõpuni.

    Aga nagu Aimar Telekomi foorumis õieti märkis on Telekomi järskudele tõusudele alati järgnenud järsud langused, :) 

    Trigoni aastalõpu hinnasiht on 107 ja minu arvates peaks praeguselt tasemelt oluliseks edasiliikumiseks  Telekomi vahearuanne olulisel määral prognoose ületama. 

  • Intel (INTC), Microsoft (MSFT), Texas Instruments (TXN) - need kolm tegid midagi, mida neilt ootasid vähesed.

    Intel ütles, et tunneb ennast Q2 suhtes optimistlikult ning et SARS ei oma aasias mingit mõju (vastupidiselt Novellusele (NVLS), kes süüdistas SARSi oma halbades tulemustes, duh). Intel kaupleb dollari jagu kõrgemal eilsest sulgemishinnast.

    Microsofti kavartal tuli OK aga prognoosid olid veidi kesised. Aga arvake mis? Turg andis need andeks. MSFT kaupleb dollari jagu kõrgemal eilsest sulgemishinnast.

    Texas Instruments tuli kvartaliga toime. Prognoosid olid veidi kesised, kuid selle kaalus üles firma kommentaar selle kohta, et wireless äri on kasvanud 39% võrreldes eelmise aastaga. (Kes on suurim klient? N O K I A (NOK) ). Ja kui TXN räägib, siis turg kuulab.

    Mis siis nüüd edasi?

    Millal te viimate nägite sellist liikumist/uudiseid? 3 aastat tagasi? Tundub, et miski on muutunud. Seda nii firmade tulemustes kui ka turu suhtumises. Kui me juhinduksime nüüd 1991. aasta stsenaariumist, siis oleks indeksitel praegu veel 10% üles minna.

    Graafikud:

    Nasdaq 100 (QQQ) avaneb täna juba vastupanu peal. Kui karudel on õnne, siis tullakse veel korra alla toetusi testima (mis enne olid vastupanuks). Kui ma ütlesin eile, et olin positiivselt meelestatud ei oodanud ma nii kiiret ning agressiivset reaktsiooni. Ülalpool nimetatud kolmik aga tulid ning muutsid mänguplaani. $27-28 hinnasihiks.

    Yaho (YHOO) sulgus täpselt vastupanu all. Järelturul tõusis aktsia 25.16 peale. Ma tean, et paljud teist on viimaste päevade jooksul languse peale mänginud ning turu avanemisel avaneb väga valus vaatepilt. $25.25 jäi eelmisel korral tipuks ning isegi eelpool nimetatud kolmiku uudised ei suutnud eilsel järelturul aktsiat sinnani viia (kuigi korraks hüppas 25.35 peale). Sellest tulenevalt usun ma, et lühikese positsiooni hoidmine on veel mõttekas. Lisaks sellele on YHOO "sell the earnings" mäng. STOP tuleks panna järelturu kõrgema taseme juurde (25.35), sest kui isegi see välja võetakse tähendab see, et ostjad on ikka veel mängu kontrollimas.

    Amazon (AMZN) näitas eile üles relatiivset nõrkust. Üpris madala käibe juures ei suutnud aktsia ülejäänud turu kannul püsida. Ma ei tea, kas on tegemist ajutise Barronsi loo poolt tekitatud nõrkusega või millegi muuga, kuid on üks oluline asi, mida Amazoni puhul tuleks arvesse võtta. Nagu ma juba varem olen öelnud oli ülejäänud turu langedes üheks kindlaimaks mänguks Amazoni karude pigistamine. Paljud teatsid seda ning teenisid head kasumit. Nüüd aga kui hakkab tunduma, et ka muud aktsiad on soodsate hinnatasemete juures ei ole enam Amazoni karude pigistamine nii huvitav. See tähendab, et hakatakse müüma (nagu on ka viimasel ajal tehtud) ning see lubab olemasolevatel karudel katta. Kui piisavalt paljud närvilised karud on katnud on sellega avatud tee veel allapoole. Ma ei tormaks eilse nõrkuse peale AMZNi lühikeseks müüma, kuid vaataksin toimuvat põrget võimalusena positsiooni võtmiseks.

    sB

  • Futuurid on täna: Naz +1.9%, SP +0.7%. Nafta hind on muutumatu ning dollar ligemale poole protsendi jagu euro vastu nõrgem.

    E*trade (ET) avaldas oma tulemused eile õhtul. EPS tuli oodatult 0.10 dollarit aktsia kohta ning käive tuli 322 mln vs 299 mln konsensust. Ühesõnaga käive tuli oodatust parem. Aktsia kauples järelturul $4.50 juures. Pikemalt juba portfelli ülevaates.

    sB
  • to Alvar:
    Kas seletaksid lähemalt oma loogikat? Preemiat saab ju 105 call´ide eest. Kui aktsia tõuseb 105-ni, siis sa ju kaotad put´idega.
  • Ma mitte ei osta, vaid müün putte, ehk teisi sõnu mängin tõusule. Kui aktsia tõuseb 105-ni, siis olen putiga preemia endale võitnud, mis ongi eesmärk.
  • to Alvar:

    Tänan selgituse eest. Kuidas saab putte müüa? Miks on parem müüa putte, kui osta calle?
  • Microsoft ja Intel suutsid siis mõlemad 2 sendiga prognoose ületada ja turg oli eile õhtul järelturul väga optimistlik - mõlemad aktsiad olid 5% plussis. Ka täna hommikul on seis umbes sama, kuna mõlemad on tehnoloogiaaktsiad, siis Nasdaq juhib ka futuuride tõusu, olles 2% plussis, S&P futuurid on +0.6%.

    Turg on avanemas üsna oluliste tasemete all (S&P futuurid on 899 punkti hetkel), 905 punkti peal on väga tugev vastupanu:

    Liiga positiivsed meeleolud teevad mind endiselt ettevaatlikuks - tegelikult nii Microsoft kui ka Intel andsid järgmiseks kvartaliks kerged kasumihoiatused ja IBM ei julgenud üldse midagi järgmise kvartali kohta öelda. First Albany alandas täna hommikul isegi Inteli reitingut. Turu meelestatus on siiski nii positiivne, et neid uudiseid ei märgatagi. Selline eufooria on sageli ohumärk.

    Seega - kui S&P 500 püsib alla 905 punkti, siis hoian kergelt negatiivset nägemust, kui aga suudetakse 905 murda ja pool tundi ka sellest kõrgemal püsida, pööraksin ennast lühiajaliselt pullisemaks.

  • Lepatriinu: optsiooni myyes on aeg (theta) sinu kasuks, ostes kahjuks.
  • lepatriinul on vist optsiooniseminarid vahele jäänud:)

    õige ta on. Kui pead turgu stabiilseks siis pigem müüd optsioone, kui eeldad suuremaid liikumisi siis ostad.
  • Väike näide - kui Telekomi 100 Mai put müümisel saaks praegu 3.34. Kui aktsia maksaks mai optsioonide lõppemisel 100 või rohkem, siis oleks kogu 3.34 sinu.
  • to tonno

    Tundub jah nii, et viimased seminarid ei ole olnud pelgalt esimeste seminaride kordused. Järgmine kord üritan kohal olla.
    Tänud Kristjanile selgituste eest! Jään huviga ootama uusi instrumente.
  • kui siin juba opt 'st juttu (ka ei ole teada kuhu turg liigub ,peaks nagu alla minema aga näed ei lähe )
    siis mulle jäi meelde ühest seminarist ,et ostes korraga put/call on variant et tehingutasu on väiksem kui eraldi ostes ? On see ikka nii ja kui on kas peaks siis tel. teel maakleriga rääkima ?
  • Analüütikud on meie tehnoloogiakolmiku suhtes täna suhteliselt pessimistlikud. Eriti Inteli (INTC) suhtes. See on just see, mis viib meid täna toetusi testima.

    sB
  • USA alandas terroriohu taset "oranzi" pealt "kollase" peale, järelikult terrorioht on vähenenud ja see ju iseenesest positiivne. Kuid turg pööras pärast seda alla - ka eelmine esmaspäev juhtus samamoodi kui Bagdadis Husseini kuju alla tiriti - heade uudiste peale pööras turg alla, kuna eelnevalt oli palju tõustud. Sama tundub ka täna ja seda nimetatakse buy on the rumor, sell on the news fenomeniks.

    Coca-cola (KO) on pea 8% miinuses, majandustulemused ei rahuldanud investoreid, seetõttu on ka vana majandus tunduvalt nõrgem täna kui tehnoloogia.
  • Turg tundub stabiliseeruvat. Toetused pidasid.

    sB

     

  • Ma ei taha kõlada küll liiga negatiivselt, kuid hea päev see pullide jaoks polnud - käive oli korralik ja kuna päeva alustati kõrgemalt, siis enamus oli ilmselt müügikäive. Nii Dow kui S&P500 sulgusid 200-päeva libiseva keskmise (MA) all. Tänane päev suurendas allaliikumise tõenäosust.
  • Kas keegi oskab kommenteerida Microsofti ja inteli käitumist . Eelturul mõlemad ~ 4,5% plussis. Intel lõpetas tugevalt +6%, aga MSFT vajus terve päeva ja lõpetas napp 1% plussis.
    Tulemustega üllatasid positiivselt ju mõlemad ?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon