Börsipäev 17. aprill - Nokia tulemused - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 17. aprill - Nokia tulemused

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Tänast börsipäeva mõjutavad USA turu poolelt Suni, Apple ja AMD eile avaldatud majandustulemused. Sun aktsia langes järelturul 2.4%. Firma teenis kvartaliga 4 miljonit dollarit, mis oli konsensuse alumine äär. Tulude prognoose ei suudetud täita. Apple aktsia kukkus 1.28%, eelmise kvartali kasum üle ootuste, kuid tulevikuprojektsioonid nõrgad. AMD aktsia kukkus üle 5%, firma kahjum oodatust suurem ning kiipide nõudlus endiselt madal.

    Euroopa turud alustasid madalamatelt tasemetelt. Tähelepanu suunatud Nokia aktsiale, firma avaldab täna kell 12.00 majandustulemused. Nokia tulemuste kohta operatiivne info vastavas foorumis.

    Eesti turg jätkubalt tugev ning Telekomi aktsiatega on tehtud juba üle miljonikroonine käive. Meeldetuletuseks optsiooniomanikele, et kuna homme on Suur Reede ning puhkepäev, siis täna on viimane aeg oma optsioonid müüa või realiseerida st aprillioptsioonid lõppevad täna.
  • Diilerid, kuidas on, kas need optsinäärid, kes lootsid, et HP sellest esmaspäevast langusse läheb, saavad kõvasti lossi?
    IMHO käitub HP aktsia hind täiesti "mõistusevastaselt".
  • Börs on siiski klassikaline turg, kus hind kujuneb ostjate müüjate vahelise pakkumise käigus. Setõttu ei saa rääkida mõistusevastasest hinnast - hind on just nii kõrgel, kuipalju on ostjad nõus selle kauba eest välja käima. Kui investor leiab, et EL, NATO mõjub Eesti arengule positiivselt, siis võib ta selle ette diskonteerida ka aktsia hinda ning ostja on seega nõus pakkuma ka kõrgemat hinda.
  • Tere,

    Eilne päev pööras üpris oodatult kohe pärast turu avanemist langusele, millele aitasid kaasa analüütikud, kes daungreidisid tõusu "tekitanud" aktsiaid. Viimase kuu aja jooksul ei ole me näinud ühtegi gapiga avanemist, mida ei oleks alla müüdud.

    Peamiseks küsimuseks on, et kas on tegemist korrektsiooniga või trendiga, mis kestab edasi. Tõenäoliselt vastust sellele küsimusele me täna veel ei saa, sest optsioonide lõppemine moonutab turu liikumist.

    Kui me vaatame Nasdaq 100 (QQQ) liikumist, siis kaks-kolm viimast korda, kui indeksaktsia on trendijoone peal käinud ning alla tulnud on sellele järgnenud veel vähemalt üks päev langust.

    Yahoo (YHOO) aktsias lühikeseks jäämise osutus heaks mõtteks. Aktsia sulgus pool punkti madalamal pärast nõrgukest üritust vastupanu murda. Toetus on märgitud graafikul. Enne kui aktsia saab madalamale liikuda (nagu on liikunud iga kord kui on 25 juurde jõudnud) peab see toetus saama murtud. Mitte just kõige kergemate killast olev ülesanne karudele.

    Kui ma väljendasin eile hommikul kahtlust Amazoni (AMZN) aktsiate edasise tõusu suhtes, siis ei oodanud ma nii agressiivset reaktsiooni. Kui me vaatame päevaselt graafikult aktsia liikumist, siis näeme, et aktsia sulgus enam vähem veel toetuse juures.

    Kui me aga vaatame aktsia liikumist päevasiseselt graafikult, siis avaneb meile hoopis teistsugune pilt. Tegelikkuses on endisest toetusest saanud juba vastupanu, mille peale aktsia enam ronida ei suutnud. See peaks karudele tegema heameelt. Eile päeva madalamate tasemete murdmine tähendaks uue kukkumise tõenäosuse olulist suurenemist.

    E*Trade (ET) avanes eile heade kvartalitulemuste mõjul veidi kõrgemalt ning päeva esimesel poolel jätkas tõusu. Siis aga tuli trendijoon vastu ning aktsia andis osa tõusust tagasi. Siiski lõpetas aktsia päeva 3-4% plusspoolel, mida ei saaks öelda ülejäänud turu kohta. Lisaks sellele oli käive üle pika aja päris arvestatav. Hetkel saab aga vaid oodata ja vaadata. Ühetegi loogilist sisenemispunkti enne trendijoone murdmist näha ei ole.

    sB

  • Nokia oli tõesti ilus, sest kui Nokia Networksi erakorralised kulud järgmises kvartalis mitte arvesse võtta, siis isegi tõsteti prognoose. Ka Broadcomi (BRCM) tulemused meeldisid turuosalistele ja aktsia on koguni 9% eelturul plussis.

    Makroandmed nii ilusad polnud - töötu abiraha taotlejate arv kasvas koguni 442 000-ni (oodati vaid 410 000) nagu graafikult näha on see ühtlasi ka viimase aasta kõrgeim tase:

    Futuurid andsid selle peale kogu hommikuse plussi ära ja turg on avanemas pea nullis.

    Eilne päev oli turu jaoks üsna kehv, kuna alustati gapiga üles, kuid päeva lõpuks vajuti täitsa ära, lisaks oli käive keskmisest suurem, mis tähendab et ollakse praegu juba aktiivselt ka müümas.

    Allpool vaatan S&P 500 viimase 20 päeva graafikut ja minu jaoks tähtsaks tasemeks on ülevalt 905 ja alt 864. Kummas suunas turg enne liigub, sinna läheb ilmselt ka lähikuude trend, seega üsna oluline koridor.

    Kui 864 murtakse, siis tähendaks see madalamat tippu ja madalamat põhja, mis näitab turu jõuetust.

  • QQV volatiilsust peegeldav indeks QQV käis esimest korda kogu pullituru jooksul alla 30 punkti ... seega hirmu, et asjad võiksid halvemaks minna praegu küll turul pole.
  • Kristjan:
    ehk kommenteeriksid volatiivsusindekseid (vaatan et vix on jälle langenud)
    kui suur see tõus peab olema et tipp tehaks...

  • Oi Bettie (täiesti mitte teemakohaselt) - oleks pildil ikka noore NAISTERAHVA nägu tahtnud näha...
    Teemakohaselt - jutt O.K. , tänud!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon