Hansapanga viimase aja ralli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Hansapanga viimase aja ralli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Muud eimidagi, kui KAKS küsimust...

    1. KES OSTAB HANSAT?
    2. MIKS TA SEDA TEEB?
  • Kõik turuosalised on vaheldumisi ostnud: Suprema ja Trigon on siiski pisut rohkem silma torganud.

    Kes on konkreetsed kliendid ostutellimuste taga? See on konfidentsiaalne info, mida maaklerid ei tohi avaldada vastavalt Väärtpaberituru seadustele ja Tallinna Börsi reglemendile. Suuremates summades ostutellimused siganaliseerivad siiski enamasti välisinvestorite raha.

    Kel siiski väga suur huvi seda teada saada võib Hexi lehelt iga päev aktsiaraamatuid kopeerida-salvestada ja T+3 päeva pärast on siis näha kelle positsioon on kasvanud.

    Miks nad seda teevad? Tegu on hea aktsiaga, mille omandamisel pikemaks ajaks ei mängi hetke hind suurt rolli ja nii võivad konkureerivad orderid hinna kergesti üles ajada.

    Hansapanga aktsia taastus näiteks ka eelmisel aastal dividendijärgsest langusest 2 päeva pärast - dividendi osa on aktsiahinnas lihtsalt nii väike. Ja protsentuaalselt ei olnudki ju eriti kõva ralli, nädala madalaima ja nädala kõrgeima hinna vahe 4,8%, Nokia teeb sellist asja Helsingis tihti juba päevasiseselt.

    Hansapanga aktsia puhul ongi kerge tekkima selline suure tõusu illussioon: kuna 0.01 EUR on tõususamm, siis saab hind päeva jooksul palju kordi kõrgemaks muutuda, aga aktsia hinnast moodustab see siiski protsentuaalselt väikese osa.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon