Börsipäev 22. aprill - õhtul esineb eBay - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. aprill - õhtul esineb eBay

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Pärast eilset puhkepäeva on börs Helsingis taas avatud: Nokia kaupleb praktiliselt pühade-eelse sulgemishinna tasemel, kuid ca -1,3% allpool eilset sulgemishinda USAs. Siiski näib aktsia mujal Euroopas valitseva miinuse taustal tugev ja kuulub esimese kauplemistunni järel ka siinsetel börsidel enimkaubeldud 5 aktsia hulka.

    Tallinna Börsil on esimesel kauplemistund möödunud väga vaikselt: Hansapank ja Eesti Telekom seisavad üliväikese käibe juures eilsel tasemel, noteeringute põhjal on siiski eeldada mõningast ostuhuvi oluliste turuosaliste poolt.

     

  • Tere hommikut,

    -Tänane hommik leiab futuurid veidi punases (Naz -0.15%, Sp, -0.20%), nafta hinna 1.5% all ning dollari euro vastu ligemale 1% võrra nõrgemana. Futuurid olid veel mõne tunni eest 0.5-0.6% miinuses, kuid enne USA turu avanemist on toiminud üldine toibumine.

    Suuri uudiseid firmatasandilt ei ole. WSJ ajakirjanikud on võtnud Barronsi omadelt teatepulga internetiaktsiate allarääkimise osas üle. Seekord ohvriks eBay (EBAY).

    Need, kes Sonus Networksi (SONS) eileõhtuse kukkumise üle imestasid - firma emiteeris lisa 20 mln aktsiat. Rahas teeb see umbes 60 mln dollarit. Nüüd on bilansis ca $160 mln ning firma põletab praegu 30-40 mln dollarit aastas. Arvutage ise, kui kauaks raha sama tempo juures jätkub..

    Eilse päeva kohta on raske suurt midagi öelda. Turg liikus ürpis tavalises vahemikus, sulgudes päeva avanemise juures. Pisike pluss (QQQ). Pool tundi pärast avanemist tehti päris tõsine katse turg alla müüa, kuid paariprotsendise kukkumise järel tulid põhjapüüdjad jälle mängu ning turg lükati taas üles.

    Et jõuda eile mainitud 27.5 tasemeni peab kõigepealt turg suutma murda graafikul märgitud vastupanu.

    Kui me vaatame viimase 10 päeva liikumist, siis tänane päev näeb välja kui klassikaline trendi jätkumise muster - järjest kitsenev vahemik (kolmnurk), millele järgneb väljamurdmine tavaliselt üldise trendi suunas.

    Samas veidi kogenumad turuosalised teavad, et viimase 3 aasta jooksul on see muster praktiliselt alati vastupidiselt töötanud. Pigem on see olnud tipumustriks. Seda eriti päevasiseselt. Kas seekord läheb teisiti? Praegu veel on trend kindlalt paigas.

    Amazon (AMZN) liikus turu avanendes kohe jõudsalt üles, kuid siis algas kukkumine, mis kestis terve päeva. Kas järgmine märk nõrkusest?


    Yahoo (YHOO) karud peaksid nüüd olema katnud. See graafik kuulub pullidele. EOM.


    Office Depot (ODP) liikus oodatult üles. Graafik on ikka veel ilus. Need, kes ostsid peaksid kasutama mingisugust liikuvat stoppi, et kasumit kaitsta.

    Lõpetuseks Conexant (CNXT), pisike wireless semi play, mis meid kaks korda positsioonist välja pigistas. Aktsia on viimaks liikumas $2 juurde, mis oli meie algseks hinnasihiks.


    The market goes down
    Stopping me out of my stocks
    The market goes up

    --Trader's Haiku


    sB

     

     

  • kas EBAY graafiku ja kommentaari ka saaks?
    ja kas keegi Islandi linki ei viitsiks ära uuendada
    aitäh
  • Eile riputasin üles ühe Nasdaqi graafiku, kus näitasin 1430 punkti olulisust (vaata seda siin). Sellel graafikul ka kirjutasin, et tõeline läbimurre oleks siis kui, suudetaks sellest tasemest ka tunnike kõrgemal kaubelda. Vaatame mis siis eile juhtus:

    Turg suutiski üsna päeva alguses murda 1430 punkti, mis tekitas ilmselt ostuordereid ja ka lühikeste positsioonide stoppe. Ning kui need olid täidetud, pöörduti selgelt alla (üle 1430 taseme püsiti vaid vaevalt 20 minutit).

    Milles siis probleem? Viimasel ajal on olulistest tasemetest vaid korraks üsna mitu korda läbi käidud - turg on nii närviline ja toetustasemeid jälgitakse nii hoolega, et stop tuleks seada praegusel turul vastupanust veidi kõrgemale.

    Jätkuvalt siis jälgigem 1430 punkti taset Nasdaqi puhul ja 905 punkti taset S&P 500 puhul (graafik siin), kui suudetaks tund nendest tasemetelt kõrgemal kaubelda siis kvalifitseeruks see läbimurdena. Enne seda ma ostma veel ei asuks, pigem shordiks toetustasemete alt.

    Täna on USA futuurid kerges miinuses, paljud väiksemad ettevõtted avaldasid majandustulemusi, nagu pakkusin - Sprint'i tulemused eile olid päris hapud, ka prognoose tõmmati allapoole, aktsia -7% eelturul. Õhtul tulevad eBay tulemused, need võivad tehnoloogiasektorit mõjutada üsna hoolega. Seni otsime suunda.

  • Tellimustöö eBay kohta:

    Hetkel pole minu jaoks eelist kummaski suunas - osta on ehk hilja ja shortida veel riskantne. Tuleb oodata edasist liikumist, enne tulemusi täna õhtul pole nagunii mõtet väga suuna peale spekuleerida (kui just infot pole mida teised ei teaks).

  • ei tea kas kipub vägisi yhoo stsenaariumi moodi minevat
    tulemuste päeval tuleb alla ja tulemuste avaldamise peale üles tagasi
    amzn ka varsti esinemas
  • S&P 500 testimas olulist 905 taset, hetkel veel läbi pole läinud, kuid selle murdumine peaks avama tee tõusule.
  • Väga võimas päev täna, käive oli üsna korralik ja mitmed olulised toetustasemed said ülespoole läbi murtud. Pullid näitasid tõelist jõudu.

    Kuigi karuturul on sellised läbimurded sagedasti ära vajunud, ei julgeks ma praegustel hetkel shortida - momentum on liiga tugev.

    eBay ületas kasumiprognoosi nelja sendiga (EPS $0.36, oodati $0.32) , ka käive oli oodatust suurem($476.5 mln, oodati $456.5 mln). Lisaks tõsteti kergelt ka aasta prognoose. Suurepärased tulemused, kuid nii kõrgel hinnatasemel kui praegu ei lepi investorid ka vähemaga. Alguses läks aktsia järelturul 2% miinusesse, hetkel nullis.
  • huvitav, et siis USD on ära vajunud, EUR/USD oli 1,099, kui viimati vaatasin.
  • eBay tulemuste järgne käitumine näitab kui palju on aktsia hinnas määramatust - pärast tulemuste avaldamist kukkus aktsia kohe 2%, kui hetkel on juba koguni 3% plussis, isegi üle $92 taseme. Turuosalised ei osanud kohe kuidagi seisukohta võtta kas osta või müüa, kuna ettevõtte valuatsiooni mingi objektiivse kriteeriumi järgi on raske hinnata.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon