Börsipäev 23. apr - Trend murdus - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23. apr - Trend murdus

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikut,

    Tänane hommik leiab futuurid: Naz +0.60%, SP +0.50%. Nafta hind on 1% jagu all ning dollar karvavõrra euro vastu tugevam.

    AOL Time Warner (AOL) tuli täna hommikul välja oma Q1 tulemustega, mis vastasid ootustele. Lisaks sellele kinnitas firma 2003. aasta prognoose.

    Mis on eristanud seda rallit viimase 3 aasta omadest? Minu meelest on peamiseks erinevuseks see, et see on toimunud märkamatult. See on toimunud ajal, mil meedia pasundab sellest, kui ülehinnatud osad aktsiaid on (kus olid nad 1,2,3 aastat tagasi?). See ei ole toimunud suure käibega, mis tähendab, et enamus turuosalisi ikka veel pole sees.

    Ma leian, et see kõik räägib tõusu jätkumise kasuks.

    Nasdaq 100 (QQQ) murdis 27 dollari taseme ning jõudis enam-vähem täpselt üleeile märgitud vastupanu alla. Mis saab edasi? Kui täna kõik hästi läheb, siis jõuame 28 dollari tasemeni ning sealt läheb edasine liikumine juba veidi raskemaks. Ma usun korrektsiooni. Aga mitte enne 28-t.

    Office Depot (ODP) on nüüd 7-8% ülepoole roninud. Täna oleks aeg 13-13.5 vahel veidi kasumit võtta. Veidi pikemas perspektiivis on aktsia ikka veel väga soodne, kuid enne seda ootan kindlasti väikest külgsuunas liikumist.


    E*trade (ET) murdis eile peaaegu 1.5 aastat kestnud allatrendi.


    Mis saab edasi? Kui me vaatame aktsia graafikut veidi lühemas perspektiivis, siis näeme, et eilne päev oli väga tugev. Seda olenemata konkurentide (SCH, AMTD) avaldatud mitte-nii-headest tulemustest. See on positiivne märk ning ma usun, et kui panna STOP 4.5 kanti, siis võib aktsiat üritada osta.


    sB

  • Tervitus ka minu poolt,

    Turg oli tõesti võimas eile, ilma ühegi uudiseta murti korraliku käibega vastupanutasemetest läbi - pullid näitavad jõudu. Momentum e. hoog üles on praegu tugev ja shortida üsna riskantne.

    Vaatame eilset liikumist graafikul:

    Hea käive tõstab läbimurde tähtsust, kui halvad uudised pulle jalust ei murra, siis võib tõus minna isegi 950 punkti juurde.

    Vaatame nüüd ühte veidi pikemat graafikut S&P 500 kohta, seal on peal peaaegu kogu kolmeaastane karuturg:

    Sellelt graafikult on näha karuturu lagi - 200 päeva eksponentsiaalne libisev keskmine, eilse ralliga suudeti ka see ületada. Viimati saadi sellest jagu eelmisel kevadel, zoomime nüüd kollasesse alasse ülemisel graafikul ja vaatame mis toimus eelmisel kevadel.

    Näeme, et oluline on EMA 200 tasemest kõrgemal püsimine. Kui püsitaks nädala lõpuni, oleks see juba esimene samm, üle kahe nädala juba väga hea. Antud jutt pole siis väga lühiajaline, vaid peegeldab kesk-pika, paarikuise trendi nägemust.

    Lühiajaline pilt - tehniline pilt on graafikul väga ilus, kuid mitmed turu sentimenti ja üleostetust näitavad indikaatorid on jõudnud tippude juurde ja ajalooliselt on nende juurest pea alati alla pööratud. Ka volatiilus on jõudnud väga madalale, mingit hirmu praegu turul pole. Lisaks on ootused majandustulemuste suhtes väga kõrgele tõusnud, keskpärased tulemused tooks ilmselt müügisurve. See näitab, et tõus on limiteeritud ja takistab mind pullirongile hetkel kargamast.

    Tehniliselt ilus pilt graafikul teeb jälle ettevaatlikuks shortimisel, seega ma ei näe praegu kummaski suunas kauplemisel eelist ja olen lühiajaliselt turu suhtes neutraalne. Tuleb oodata paremat riski-tulu suhet.

    Kui eelised paistma hakkavad, eks ma siis annan teada.

  • kas keegi juba teab Lucenti tulemusi? hind vaikselt tõuseb (hetkel 1.71), aga mitte ka eriti otsustavalt?
  • eBay on tõesti selline tore aktsia, kus fundamentaalanalüüsiga pole väga palju teha - objektiivseid kriteeriumeid sellel tasemel aktsia hindamiseks enam pole. Seega pole ka väga palju vahet kas aktsia maksab 100 USD või 150 USD, kõik sõltub investorite usust.

    eBay on ka kahtlemata väga tugev ettevõte, võimsa turupositsiooniga ning lisaks teenib korralikku kasumit ilma mingisuguse võlakoormata. Kuid odav oleks see aktsia kui maksaks 40 USD ja mitte 90.

    Ma arvan, et eBay aktsia jaoks algavad probleemid siis kui juhtkond teatab, et kasv on aeglustumas. Ja seda tuleb siiski varem või hiljem teha, sest ettevõte on juba turuväärtuse järgi päris jõhker (kaks korda suurem kui Nike(NKE)).
  • Meie ameeriklasest kolleegil on nende kindlates piirides võnkuvate indikaatorite kohta üks päris hea graafik:

     

  • Lucenti kahjum oli oodatust veidi väiksem, kuid ka käive jäi oodatust väiksemaks. Loksub praegu üldise positiivse meeleoluga kaasa.
  • Tänane tegija on ATT:



    ADVERTISEMENT



    Shares of AT&T rose to $15.75 on Instinet, up from their close of
    $13.81 on the New York Stock Exchange (News - Websites) on Tuesday.

    In its earnings report, AT&T also said its 2003 revenue and margins
    would meet or exceed its earlier forecasts, and that it is not
    considering any mergers or acquisitions. The Wall Street Journal
    reported on Wednesday that the boards of AT&T and BellSouth Corp.
    have looked at possible merger
  • hetkel T juba +17%, LU on 4 päevaga tõusnud 1.46-lt 1.78-ni!
  • Kuigi turg rallis tugevalt viimasel nädalal, on kummalisel kombel pullide osakaal viimase nädalaga kahanenud ja karude hulk suurenenud. Üsna hämmastavad numbrid ja kui siin mingit arvutuslikku viga pole, siis on see kõva pluss pullidele.

      
    KuupäevPullide %Karude %
    4/2342.734.8
    4/1650.630.3
    4/951.131.1
    4/247.234.8
    3/2647.833.3
    3/1946.635.2
    3/1239.837.5
    3/541.638.2
    2/2640.436
    2/1941.633.7

  • eBay kohta üsna sarnaseid mõtteid ka meerikamaalt (kokkuvõtvalt - peamine mure on see, et nii suur ettevõte ei saa enam nii kiiresti kasvada):

    "eBay generates 70% of its revenues in the USA. eBay has 68.8 [million] confirmed registered users. Assuming that 70% of these users are in the USA, probably a conservative number, then 48.6 million users are registered in the USA. The population of the USA is 290 million. If the company grows at 50% per year then in 4 years registered users would hit an improbable 243.8 users. Law of large numbers is coming into play...

    "Why is everyone getting excited over EBAY raising guidance? Revenue growth rate is slowing dramatically. Last December they had revenues of $414 million. For the coming December they are predicting revenues of $564 million. That's a growth rate of 36%, down dramatically from the 65%-122% over the past 5 qrts. Growth rate is being cut in half year over year. How many more PAY PALS can EBAY buy to create the illusion of hyper growth? Next year 16%-20% growth rate?
    "

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon