Garanteerin 2,7%-lise maskujärgse tulu kasvu - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Garanteerin 2,7%-lise maskujärgse tulu kasvu

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mõtlesin siin natukene meie tulumaksu seadusemuudatuse üle järele ning jõudsin järeldusele, et Eesti residendile tähendab see ju kõigi tulude puhul reaalselt ligi 2,7%-list maksudejärgset kasumikasvu aastas järgmise kolme aasta jooksul juhul (eeldusel, et tõepoolest langetatakse tulumaks 20%-le aastaks 2006).

    Antud number on saadud järgmise loogika alusel: olgu kasumiks enne makse x, siis peale makse oleks kätte jääva tulu suurus x*0,74 (maksumäär=26%). Kui aga maksumäär langetatakse 2% võrra (T=24%), siis jääb investorile kätte x*0,76 ehk (0,76-0,74)/0,74=0,027 ehk 2,7% ROHKEM.

    Kuna maksustamise aluseks on tulu laekumise ajahetk, siis näiteks toob 1 päevane müümise edasilükkamine 31,lt detsembrilt 1.le jaanuarile koheselt 2,7%-lise (eelduseks, et müügihind ei muutu vaadeldava perioodi jooksul) maksujärgse tulu suurenemise.

    Kas see hakkab kajastuma kuidagi ka aktisahindades, on omaette küsimus, tegemist on siiski vist suhteliselt marginaalse numbriga. Aga näiteks osta-ja-hoia meetodil saaks 3 aasta jooksul kindlustada maksujärgse tulu suurenemise ligi 8,1% ulatuses!

    Pole paha või mis?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon