Börsipäev 24. aprill - Kas ralli jätkub või...? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 24. aprill - Kas ralli jätkub või...?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikut,

    Ma kipun usukuma, et lähiajal on turg valmistumas väikeseks korrektsiooniks. Aktsiad on viimaste nädalatega päris palju tõusnud ning kuigi eilne järelturg ühtegi halba pomm-uudist endaga kaasa ei toonud (peale SEBL koondamise, KLAC-i pisikese hoiatuse ning internetimängu OVER crashi), siis on tõusu üldise jätkumise huvides väike "puhkus".

    Futuurid olid veel mõne tunni eest Naz -0.31% ning SP -0.40%, Saksa DAXi olles ligemale 1% jagu miinuses, kuid nüüdseks on toimunud mõningane toibumine - futuurid balansseerivad nulli piiril ning ka Dax on osa kaotusest tagasi teinud. 


    Mis oluline, see võimalik kukkumine ei ole kindlasti mitte lühikeseks müüdavate killast.
    Üks ameerika kaupleja tõi eile õhtul välja  vana Wall Streeti ütluse: "Tops are processes, bottoms are points". Antud võimalikku kukkumist tuleb hoopis vaadelda kui soodsat ostuvõimalust, millist me tulevikus niipea enam ei pruugi saada.

    Vaatame graafikud üle:

    Nasdaq 100 (QQQ) jõud sai otsa 25 sendi kaugusel eile mainitud $28 piirist. Esimene loogiline toetus asub trendijoone peal, kuid võib juhtuda, et karud lükkavad hinna allapoole seda. Graafikul on märgitud vahemik $26.6-27.00 vahel võimaliku ostukohana.

    E*trade (ET) näitas ennast üle pika aja turust tugevama. Ma ei oska öelda, kui kaua taoline tugevus võib püsida. Pigem tundub loogilisena, et tullakse koos ülejäänud turuga allapoole. $4.8 tase on märgitud graafikul võimaliku põhja püüdmise tasemena.

    Office Depot (ODP) kauplejad otsustasid juba eile veidi kasumit võtta. Toetus märgitud graafikul. Ma usun, et pärast võimalikku toetuse testimist on aktsia valmis liikuma endistest tippudest kõrgemale.

    Amazon (AMZN) avanes eBay (EBAY) mõjul kõrgelt, kuid kukkus alla. Firma avaldab täna õhtul oma tulemused ning ei ole erilist põhjust midagi koledat sealt oodata. Nii eBay kui ka Yahoo on oma tulemustega turgu positiivselt üllatanud.

    Üldiselt Amazoni graafikut vaadates ei tekita see minus väga karulikke mõtteid. Pigem näen ma aktsiat veelgi üles liikumas. Turgu ei huvita hetkel valuatsioonid. Karud, kes paregu nende põhjal ennast lühikeseks müüvad võivad üllatusega ennast mingil hetkel graafikul märgitud tasemete juures lõksus leida.

    Black and Decker (BDK) on sB portfelli uustulnud. Aktsia graafik näeb välja väga ilus. Murtud on Novembris alanud allatrend ning eile näitas aktsia ennast väga tugevast küljest sulgudes just vastupanu all. Loodan, et sealt tullakse veel korra alla (pakkudes head ostuvõimalust) ning alles seejärel liigutakse vastupanust läbi.

    sB

     

  • Tundub, et Black and Decker (BDK) avaneb täna üles:

    07:31 ET BDK Black & Decker beats by $0.12 (38.36)
    Reports Q1 (Mar) earnings of $0.55 per share, $0.12 better than the Reuters Research consensus of $0.43; revenues rose 1.7% year/year to $968.2 mln vs the $966.3 mln consensus. Company sees Q2 (Jun) earnings of $0.90-0.95 vs. Reuters Research consensus of $0.90 and Y03 (Dec) earnings to be in the range of $3.60-3.75 vs. Reuters Research consensus of $3.54


    sB
  • Futuurid on jälle ära kukkunud: Naz -0.6-0.7%, SP -0.5-0.6%. Nafta hind 0.7% plusspoolel ning dollar ligemale pool % euro vastu nõrgem.

    sB
  • USD nõrkus on vastik ning ta nõrgeneb ilmselt veel.
  • kuidagi on vaja ju ära süüa eurotsooni (välis) investorite võit.
  • USD nõrgenemine on lühiajaliselt hoidnud ära USA aktsiate järsema kukkumise.
  • Tore küll, kui oled 2 taala kõrgemalt portfelliga eek-ist usd-i läinud:(
  • popmart,
    kuhu need aktsiad kukkumas on, äkki jõuab koti alla panna?
  • Master, USA firmade aktsiad saab Euroopa firmade omade vastu ümber vahetada, aga nõrga dollariga paranevad USA firmade tulemused, Euroopa firmadel halvenevad.
    Praegu on võibolla õige aeg raha ajutiselt Euroopa aktsiatesse paigutada.
  • Master,
    Mulle ka dollari langus euro vastu ei meeldi (pole kaes mingit hirmsat kogust ekspordist voitvaid firmasid, et kursilangusest saadav kahjum eksportijate aktsiate hinnatousuga katta), aga oma meeleolu tostmiseks voib ju kasumit, mis teenitud USA turul, dollarites mitte eurodes arvestada:)

    Usun, et hiljemalt aasta parast on euro jalle alla pariteedi ja dollar kindlas tousutrendis, siis hea oma dollareid konverteerida.
  • no nii amzn varsti +10%
    loomulikult oli mul muidugi vaja jälle riski mitte võtta
  • küsimus lhv-le
    kas telefoni teel kaubeldes saab ka peale turu lõppu tehinguid teha
    mingi 15 minutit vist optsioonidega veel kaubeldi
  • E*Trade`i direktor William Porter ostis 150000 ET aktsiat 5$-ga.
  • yanek
    täpselt minu mõte, vaatasin, et 24,8 pealt põrkas ilusti üles, nagu pidigi, aga kuna jäin hiljaks, ei hakanud 25.1 enam võtma, mõtlesin, et küll korra veel all käib... ahnus ajab upakile, hetkel oleks juba 3.3 plussis aktsia kohta
  • Kas keegi usub Amazoni pikemasse tulevikku ka või plõksite niisama?
    Kui turud jälle Amazonist vaimustusse satuvad, siis ma alati vaatan jälle kord tulemused üle. No iga kord on positiivsed põhjendused mulle kuidagi arusaamatud. Jah, ma olen nõus, et Amazon võib käivet kasvatada, aga korralikku kasumit ei hakka ta kunagi tegema. Vähemalt sellist kasumit, mis tänast väärtust õigustaks. Kui ta tahab käivet juurde saada, siis teeb ta mingisuguseid superallahindlusi, aga noh, mingit lisaväärtust ta ei suuda luua. Igaüks võib nullmarginaaliga kordades rohkem müüa, ammugi siis 28%-list aastakasvu näidata.
    Nagu ma aru saan, lõpuks on ettevõte aru saanud, et 10%-lise intressimääraga tal laenu võtta enam ei tasu (nii kiiresti kasvav ettevõtmine ikka ei ole) ja maksab 264m USD laenu ennetähtaegselt tagasi. See jätab talle endiselt 2mld USD pikaajalist võlga, kusjuures likviidsete vahendite jääk on 800 mio USD. Kõigepealt tuleb siis 1,2 mld USD võlga tagasi teenida. Tundub, et varud, nõuded ja võlgnevused hankijatele on tavatasemetel, mis tähendab, et sealt mingisuguseid korrigeerimisi ei ole vaja teha.
    Aga kasumiteenimisest ... See peaks siis justkui õigustama turukapitalisatsiooni 11mld USD + 1,2 mld USD võlga. Selline hinnang peaks minu arvates tähendama, et 5-7 aasta perspektiivis on ettevõte võimeline genereerima põhitegevuse rahavoogu keskmiselt 500-600 mio USD aastas.
    Ja mis on seis täna. No teeb käivet ligi 5 mld USD. I kvartalis oli 1,08 mld USD, teises oodatakse sama, seoses viimase kvartali suurema aktiivsusega ... no usun, et võib prognoositud 4,7mld USD käivet tulla.
    I kvartalis oli ärikasum +39m USD, kulum 20m USD ja neto intressikulud -30mio USD. See annab siis kokku I kvartali rahavooks +30mio USD. Lisaks sellele sai ta EUR-is olevate võlakohustuste tõttu 21mio USD kahjumit. No loeme selle erakorraliseks, ehkki nõrgenev dollar on kindlasti üheks põhjuseks, miks rahvusvaheline müük paraneb.
    Ettevõte ootab aasta kokkuvõttes ärikasumiks 275m USD, paneme siia otsa kulumi 80m USD ja võtame maha neto intressikulud 100-110m USD (arvestades, et mais makstakse kallis võlg tagasi) ja tuleb kokku 250 mio USD rahavoogu aastas. Nüüd on juba uskumise küsimus, kas keegi arvab, et see number õigustab 12mld USD suurust ettevõtte väärtust. Ja isegi kui see number õigustaks, kas on 250mio USD saavutamine 2003. aastal reaalne, arvestades, et I kvartal lõppes +30mio USD-ga. Ma ise usun, et selle aasta rahavoo number jääb alla 200mio USD.


  • US,
    minu puhul pole tegemist pikaajalise investoriga, aga swing-trade'imiseks sobib AMZN suurepäraselt. Tänud muidugi FA poolelt valgustamise eest, ise olen katsunud pigem oma algelisi TA teadmisi rakendada ning riskide pisutki _vähendamiseks_ olen võtnud positsioone suurema käibega ning large cap aktsiates.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon