Börsipäev 25. aprill - Uued tuuled.. - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 25. aprill - Uued tuuled..

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere,

    Tänane hommik leiab futuurid: Naz -0.36%, SP +0.10%. Nafta hind on -0.3% ning dollar 0.6% euro vastu tugevam.

    Suuri uudiseid eelturg toonud ei ole.

    Eilne päev turgudel tuli mulle ning ilmselt paljudele turuosalistele üllatusena. Asi nimelt selles, et me oleme harjunud viimase 3 aasta jooksul nägema veidi teistsugust turgu kui enne. Kui oleksime veel karu-liinil, siis oleks eilne päev lõppenud kahtlemata oluliselt madalamal. Ja tänane päev veel otsa ka.

    Aga me ei ole enam karu-liinil. Minu jaoks on alati turgude kõige raskemaks osaks see, et nad pidevalt muutuvad. Inimesed ongi reeglina halvad kohandujad, püüdes otsida mingisuguseid kindlaid meetodeid või süsteeme, mis pidevalt "toimiksid". Aga selline mõtlemine suurt edu vähemalt turgudel ei too.

    Ma usun, et praegu on jälle üks nendest ümberkohandumise hetkedest.


    Nasdaq 100 (QQQ) võimaliku toetuse sihti tuleb tõsta ikkagi trendijoone peale. Ma loodan, et hind sinna üldse jõuab.

    Dow Jones'i (DIA) graafik näeb ka üpris kena välja. Eriti imponeerib mulle mitme trendi "kohtumine", sest väga tihti leiab turg taolistest kohtadest väga olulise toetuse, kust edasi liikuda. Ka vastupanu, mille murdmisel võib osta on graafik väga selgest eristatav.

    Office Depot (ODP) otsustas põrgata esimeselt võimalikult toetustasemelt. Enne ostmist tahan ma kindlasti näha hinna jõudmist sinna 12.75 dollari kanti, sest see annaks märku tõelisest tugevusest. Ka ei kipu ma ostma esimest hinnapiiki, mis sinna viib, vaid ootaks antud tasemel teatud stabiliseerumist.

    E*trade (ET) on aktsia, mis on ennast viimaste aastate joksul võrreldes üldise turuga üpris nõrgana näidanud. Viimased paar päeva on aga olnud tänu headele tulemustele tavapärasest tugevamad. Minu arvates on E*trade suurepärane mäng kogu majanduse ning sellest tulenevalt ka turgude tõusu/elavnemise peale. Siiski ma kipun arvama, et karud lükkavad selle aktsia vanast harjumusest veel veidi allapoole. Kui ma muude aktsiate puhul võimalikke toetustasemeid tõstsin, siis ET puhul jätan muutumatuks @ $4.8. Vaatame, mis saab.

    Amazon (AMZN) avaldas oma tulemused, mis ületasid veidi prognoose. See oli üpris oodatud. Oodatud oli ka järgmise kvartali ning aasta prognooside tõstmine just nii nagu AMZN seda eile õhtul tegi. Sellest hoolimata leiavad karud ennast täna hommikul täpselt sealt, kus ma eilses börsipäevas viitasin. Ma ei oska öelda, kas nüüd hakkab internetiaktsiate (AMZN; EBAY; YHOO) kukkumine, kuna tulemused on selleks korraks avaldatud või mitte. Soovitan ka teil asja eemalt jälgida.

    sB

  • Nädalavahetus ukse ees ja usun, et kevad vaikselt investorite mõtetes nii siin kui sealpool ookeani. Allpool ekvaatoorit hakkavad muidugi lehed langema, sügis saabumas.  Käisin eelmisel kevadel Tshiilis ja sattusin siis täpselt ka esimest koolipäeva nägema, märtsis oli laste esimese koolipäeva elevust veidi kummaline vaadata :)

    Ja nüüd turgudest - viimased kaks päeva on olnud suhteliselt kitsas vahemikus, pärast 905 punkti murdmist pole S&P 500 edasi suutnud kihutada, eile jõuti üsna selle taseme lähedale, kuid suudeti sealt siiski põrgata. Selle taseme pidamine on turu edasise tervise suhtes väga oluline.

    Üks graafik Nasdaqi kohta:

    Nagu näha on alates 14. aprillist turuosaliste mõtteviis muutunud - kui enne võimutsesid tumedad küünlad, siis kiiresti on heledad saanud ülekaalu.

    Mida see värvidemäng siis tähendab? Tume küünal tähendab, et päeva lõpuks ollakse päeva alguspunktist madalamal ja hele küünal et kõrgemal. Seega näitab tume küünal, et päeva jooksul oli ülekaalus müügisurve ja hele küünal, et ostusurve. Näiteks kui 1430 punkti juures tegi Nasdaq tipu, siis läks see kirja kui kerge miinuspäev, kuid graafik näitab tõtt - alustati hästi kõrgelt ja päeva jooksul vajuti kõvasti.

    Pööre heledate küünalde kasuks näitab, et positiivne meelestatus on saanud ülekaalu ja languseid kasutatakse odavamalt ostmiseks. Momentum on positiivne ja riskantne on praegu shortida, shortida tasub siis kui 1430 punkti tase murtud. Pikaks ei julge ma mitmete varem mainitud indikaatorite tõttu minna, seega olen lühiajaliselt neutraalne.

    Aga üks graafik veel:

    Siin graafikul on näha QQQ Short Ratio e. kui palju parasjagu QQQ-s lühike ollakse. Praegu on shortijate hulk langenud väga madalale, see näitab positiivset meeleolu (nagu ka mitmed teised sentimenti peegeldavad näitajad) ja turu tervisele liigne positiivsus hästi ei mõju.

    Täna tuleb ka esialgne I kv. GDP, see ilmselt mõjutab turgu tublisti. Ja Amazon on ikka täitsa pöörane - eelturul +11% ja ilmselt nihkub netivalutatsioonide maa peale tulek veel veidi edasi. 

     

  • Kas nüüd on uus mull tulekul ja kaua see kesta võiks? Pakun et esialgse eufooria möödumisel kuu aja pärast tuleb turg alla. Või mis arvamused teistel on?
  • Kristjan: Väga huvitav Short Ratio graafik. Kui saladus ei ole, siis kust allikast võiks seda tulevikus ise tsekata ja kas ka üksikute aktsiate kohta võimalik lühikeseks müüjate hulka vaadata.

    Olen Kristjaniga nõus, et ettevaatlikuks teeb asjaolu, et turul üldse hirmu ei ole. Kui uue majanduse volatiilsust saab hinnata $QQV põhjal, siis kas ka üksikute aktsiate osas on sarnased volatiilsuse asjandused olemas?
  • Mullidega on see halb asi, et nad võivad kesta väga kaua - Eestis läks mullist ruttu õhkt välja, aga USAs olid aktsiad juba ka 1999.a. väga kallid, kuid shortimine nendelt tasemetelt oli valus. Lühiajaline mull on praegu minu meelest tekkimas.

    Garu, see allikas on kahjuks tasuline ja see oli joonistatud Phil Erlangeri (http://www.erlangersqueezeplay.com) poolt. Konkreetsete aktsiate kohta näitab sama mis $QQV tegelikult kaubeldav volatiilsus (implied volatility) ja selle kohta saab infot näiteks siit.

     

  • Ahjaa, üks oluline uudis tuli - GDP kasvas I kv. +1.4% (oodati +1.6%). Seega majandus esimeses kvartalis oli üsna nõrk. Tegemist on küll esialgse numbriga, kuid siiski negatiivne uudis.

    Nasdaqi futuurid kukkusid selle peale protsendi, kuid kuna üldine positiivne meelestatus on nii tugev, siis üsna kiiresti tegid futuurid terve miinuse tasa.
  • Nii GDP numbrid ka nüüd õigesti - oodati numbrit 2.3% tegelilt tuli siis 1.6% (mitte 1.4% nagu enne kiiruga kirja sai).
  • Väike parandus Kristjan:
    GDP tuli 1,6% ja oodati 2,3-2,4%

    GDP deflaator 2,5%, ennustus 2%

    tarbimine +1,4% oodati 1,7%

    :)
  • Amazon (AMZN) +13%. Enamus rallist on tingitud lühikeste positsioonide katmisest ehk nn. short-squeeze. Sellelt hinnatasemelt on raske mingit fundamentaalset õigustust leida, pigem rühib aktsia vaid turuosaliste usul.

    Meenutab veidi aastat 1999 ja pullituru mõtlemist. Ehk nagu Prince kunagi laulis:

    Yeah, they say two thousand zero zero party over
    Oops out of time
    So tonight I'm gonna party like it's 1999
  • Väheke börsivälist: Iisrali allikate väitel lendas Saddam&Co Valgevevesse.
    Vt. www.debka.com

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon