Börsipäev 28.aprill - kas reedene nõrkus jätkub? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 28.aprill - kas reedene nõrkus jätkub?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • LHV on täna Tartus (loe siin seminarist pikemalt), hakkan ise ka koheselt liikuma ja seega tänane kommentaar on üsna lühike. Kõik on siis oodatud seminarile Tartus! 

    Reedel vajus turg üsna koledalt ära ja 905 punkti tase, mida olen S&P puhul juba mõnda aega oluliseks pidanud, võeti ära:

    See on minu jaoks tõsine ohumärk ja seni kuni kaubeldakse allpool 905 punkti piiri, oleksin ma pigem lühike. Lähemate päevade liikumine on turu edasise suuna suhtes üsna oluline, kui nõrkus järkub, siis suureneb üha 800 punkti poole liikumise tõenäosus.

  • Täna on viimane päev müüa ERICY aktsiat lühikeseks enne majandustulemusi, mis tulevad homme hommikul. Vaevalt, et sealt midagi head tuleb, ka mobiilide osas polnud SonyEricssoni tulemus hea, vaid jäi ootustele alla. Ise olen 7.29$ pealt lühike.
  • Äkki teab keegi, kust saab näha Warren Buffet`i portfelli koosseisu. Tänud juba ette!!!
  • Ise ka ei use, et ERICY midagi head teatab, aga huvitaks see, kuidas võiksid ERICY tulemused mõjutada NOK ja MOT kurssi. Kas vaadatakse, et turuosa teistel suurem, seega teiste jaoks positiivne või loetakse sellest välja sektori nõrkust?
  • Tere hommikut ka minu poolt,

    Tänane hommik leiab futuurid: Naz +0.37%, SP +0.17%. Futuurid hakkasid tõusma mõne tunni eest. Ühtegi otsest uudist selle liikumise taga ei ole. Nafta hind on 1.5% allpool ning dollar euro vastu praktiliselt muutumatu.

    Kui üks LHV kasutaja minu käest eelmise nädala alguses küsis, et millist mõju võiks SARS turgudele omada, siis oli minu vastuseks, et 2 kuu pärast ei mäleta seda 4-tähelist lühendit enam keegi.

    See võib olla tõsi, kuid tundub, et praegusel hetkel on see sama 4-täheline koletis turgudel vägagi aktuaalne. Reedene oodatust märksa järsem kukkumine oli selle tõestuseks.

    Lisaks sellele olen ma veendunud, et SARS on peamiselt tehnoloogiaettevõtteid kimbutav haigus, kuna suur osa tootmisest kogu sektoris toimub just Aasias.

    Ja isegi kui SARS ei kujuta endast tegelikkuses suurt ohtu, siis turu iseloomus on lüüa enne ja küsida alles pärast.

    Enamus indekseid kas kukkusid reedel läbi esialgsete toetuste või on kukkumise serval. Ka see ei anna hetkel erilist põhjust positiivsuseks.

    Nasdaq 100 (QQQ) oli üks nendest indeksitest, mis sulgus veel esialgse toetuse juures. Üks asi, mida pullid kindlasti täna näha ei taha on sulgumine allpool reedeseid tasemeid. Siis on järgmine toetus alles märksa allpool.

    Dow Jones (DIA) oli üks nendest indeksitest, mis kukkus läbi esialgsete toetuste. Sama lugu, mis QQQ puhul: pullid kindlasti ei taha täna näha sulgumist allpool reedeseid tasemeid.


    sB

     

  • Kõigepealt Ericssoni kohta: shortimiseks peab olema suhteliselt hea närvikavaga. On kehv ettevõte, ei ole kasumit, käive tuleb eeldatavlt väiksem, mobiilid ei müü. Aga kõik ju teavad seda. Kõigi ootused on negatiiivsed ja kui siis mingigi lootuskiir tekib, siis peaks ralli olema karm. Lisaks veel niipalju, et uus juht pidavat olema hea pressiga suhtleja. Aga eks homme paistab.

    SARS-st niipalju, et näiteks grippi sureb USA-s iga aasta 10000 inimest ja keegi ei räägi kui kole ja halb see haigus on. Aga SARS on põhjustanud paanika. Infoühiskonnas tunduvad mõningat asjad laviinina levima. Seega oht iseenesest ei tohiks väga suur olla (pandeemiast juttu veel ei oele, kuid inimeste usaldust sealhulgas tarbijausaldust mõjutab see halvemuse suunas). Ja veel Elcoteqi juhid teatasid, et nende töötajatel on Hiina minek keelatud, kolmandik käivet Hiinast, aga juhtida seda ei anna....
  • Turg näitab üllatavat tugevust. QQQ + 0.8%

    Suhtelist nõrkust aga on näha internetisektoris ning eriti Yahoo (YHOO) puhul, mis on väikeses miinuses. Aktsia tehniline pilt (vt. Päevapildid täna) lubab oletada, et turuosalises ei usu eriti edasisse tõusu.

    sB
  • pakun, et päeva lõpuks vajub terve turg ära
  • Ericsson panigi shortijate närvid proovile - terve päeva Stockholmis paigalseisnud aktsia rallis USA turul korralikult.

    Parim aeg shortimiseks oli ehk juba eelmise nädala kolmapäeval otse 7.60 kandis paikneva vastupanu juurest. Siis tundus see võimalus ka tunduvalt ahvatlevam kui täna, hetkel näib risk eelpoolmainitud lootuskiire toel 7.60 murdmiseks suur - lisaks vastupanutasemele saaks siis ühtlasi murtud ka 200 päeva libisev keskmine ja järgmine tõsisem vastupanu on juba 8 USD kandis.

    Homme kell 8.30 Eesti aja järgi siis tulemused ja kell 10.00 pressikonverents.
  • Ma usun, et homme saavad alles ERICY karud rõõmu tunda, ei imestaks, kui kukub miski 20%.

    P.S. Minu närvid on hetkel tugevad.
  • Pole ERICY fänn ega plaani aktsiaid omandada, aga praeguses turu olukorras loodan, et oodatust palju halvemat tulemust ei teatata. Ericssonil on militaristide seas hea maine ning nendega tehingud kajastuvad ainult üldtulemuses.
  • Ericssonilt oodatakse esimeses kvartalis kahjumiks enne maksa 3,47Mrd SEK (€382M), sisse ei ole arvestatud R&D, restruktureerimis ja ühekordseid kulusid. Võrguüksuse kahjum peaks olema 1,62Mrd SEK. Käibeks oodatakse 25,7Mrd SEK (€2,83Mrd), Ericssoni juhtkond ootab müügi "normaalset" sessoonset vähenemist, ehk 30% vähenemist võrreldes IVQ'02. Samuti oodatakse tellimuste vähenemist 30% 30Mrd Rootsi kroonini (€3,3Mrd). Ericsson on kärpinud kulusid, vähendanud töötajaid, kuid sellest ei piisa, kui turud kuivavad veel kiiremini kokku.
    Kuigi Ericsson on mitmeid kordi kinnitanud, et käesoleval aastal jõutakse kasumisse andis selle väite kohta vihjet SonyEricssoni oodatust palju suurem kahjum, millest pool kajastatakse Ericssoni aruannetes.
    Ericsson on varem kinnitanud, et jääb nulli 2003.a. 120Mrd SEK suuruse käibe juures.
  • alvar
    võid vajalikud andmed mulle ära saata
    paistab et kõik on selge
  • Hansapank 1105502059
    Alvar Jõgeva

    Kõik, kes soovivad toetada noort spekulanti, andke oma panus! :)
  • Nonii, sai isegi eile pisut lühikest Ericssoni ligi võetud (7.45 pealt). Tea, kas tuleb 1USD aktsia kohta hävingut või rohkem? Koduturul juba 21% plussis, kuigi kahjumi kasv ning kõva käibelangus... Ise ikkagi ei usu, et Ericssonist konkurentsivõimelist tegijat oleks (pikemas perspektiivis).
  • Oot, Alvar otsib sponsoreid, kes aitaks tal spekulandiks areneda? :)
    Tegelikult oleks küllaltki huvitav riskikapitaliprojekt, et kanda noortele börsihuvilistele LHV arvele teatud rahasumma kokkuleppega, et kasvu korral saab investor sellest teatud protsendi :) Suurem osa läheks ilmselt põhja, aga äkki suudab mõni tippu ka jõuda :)
  • Täna on ERICY 100% kallim.Mis teha osta või müüa lühikeseks?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon