Börsipäev 29. aprill - Ericssoni ja Hansapanga tulemused - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 29. aprill - Ericssoni ja Hansapanga tulemused

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Esialgsete kommentaaride kohaselt vastasid Ericssoni tulemused ootustele ja sisaldasid endas ka mitmeid positiivseid üllatusmomente, mis eelkõige seotud uue juhtkonna otsustavate sammudega kulude kärpimisel ja restruktureerimisel.

    Kas see tähendab ka lööki karudele? Ilmselt enne USA turu avanemist ei saa midagi kindlat väita.

    Stockholmis peaks aktsia avanema 6.20 SEK tasemel (ca 7.43 USD siis ADR hinnaks USAs)
  • Ericsson on Kauppalehti info alusel Stockholmi börsi eelturul plussis. Karud on löögi saanud ka Nokia omapoolsest aktsiate ülesostmisest (8,5miljonit).
  • Jah, eelturul käis ära juba 7.30 SEK, mis teeks USAs hinnaks 8.75 USD, aga peale kauplemise algust börsil hakkas langema - hetkel kaupleb 7.05/7.10 SEK tasemel ja on Euroopa börsidel enimkaubeldud aktsia.

    Tulemused sisaldasid endas just seda "lootuskiirt", millest ka eilses börsipäeva foorumis juttu oli.

  • Huvitav on seegi, et peale börsi avanemist Stockholmis läks Nokia Helsingis langustrendi ja andis poole tunniga ära 1,5%.
  • Tallinna Börsil on täna tähelepanu keskpunktis loomulikult Hansapank.

    I kvartali tulemused olid muljetavaldavad.

    - Puhaskasum 34,6 mln eurot, kvartaalne kasv 10% ja aastane kasv 39%
    - Tegevuskasum enne provisjone - kvartaalne kasv 12% ja aastane kasv
    57%
    - Tulud 84,8 mln eurot - kvartaalne langus 4% ja aastane kasv 9%
    - Tegevuskulud 43,6 mln eurot - kvartaalne langus 15% ja aastane
    langus 16%

    Pilk aktsia tellimusraamatusse näitab, et olulised tegijad ongi kõik ostupoolel üles rivistunud: ostunoteering on 0.12 EUR/1.85 EEK/ 0,75% eilsest kõrgemal ja üldjuhul tõuseb aktiivsus päeva lõpu poole.
  • Tere hommikut ka minu poolt,

    Tänane hommik leiab futuurid: Naz +0.32%, SP +0.30%. Nafta hind on jällegi 1.5% kukkunud ning dollar on euro vastu 0.25% plussis.

    Suuri uudiseid firmatasandilt ei ole.

    Tundub, et SARS-st jätkus karudele laskemoonaks ainult reedeks. Pullid, kes hakkasid ennast ilmutama juba eilsel eelturul lasksid avanemisel oma kahurväe käiku ning karujaht lõppes edukalt. Kõik suuremad indeksid lõpetasid ilusas plussis.

    Samas keegi ei rõõmusta selle üle. Mitte kusagilt ei ole kuulda juttu sellest, et karuturg on läbi saamas. Pigem on kuulda jutte sellest, et kohe varsti saab tõus läbi ning praegune tõus on vaid hea võimaluse lühikeste positsioonide võtmiseks.

    See räägib edasise ülesliikumise kasuks.

    Täna tuleb välja päris mitu olulist majandusindikaatorit. Turgude jaoks on ilmselt kõige olulisem nendest tarbijausaldus (consumer confidence). Ilmselt määrab see numbrike pool tundi pärast turu avanemist üldise suuna kogu päevaks.

    Nasdaq 100 (QQQ) põrkas toetuse pealt väga järsult. Suurt käivet selle liikumisega siiski kaasas ei käinud.

    Dow Jones (DIA) tegi üpris järsu hüppe üles, proovides korraks isegi vastupanu haarata. Seekord siiski pullidel selleks veel jõudu ei jätkunud. Vastupanu püsib.

    E*trade (ET) liikus koos ülejäänud turuga üles. Ma tõin viimases ET tulemusi kajastavas loos ära päris mitu pikemaajalist graafikut. See joon, mis kujutas 4 aastat kestnud allatrendi asub praegu $5.5 kandis. Pakun, et seal leiab ET vähemalt lühiajaliselt vastupanu.

    Office Depot (ODP) stabiliseeruski ülalpool $12.75 taset, mis näitab, et pullid on tõepoolest võimul. Järgmine tõsisem vastupanu asub alles ligemale dollari kõrgemal.

    Ma ei ole juba mitu viimast päeva kuulnud kedagi mainivat Amazoni (AMZN). Kas karudel on mõõt täis?  Aktsia on oma liikumisega moodustanud uue trendikanali, mille ülemises servas see nüüd istub.


    sB

     

  • USA eelturul ründab Ericssoni hind 9 USD taset.

    Hetkel siis Ericssoni karudel ca 20% profiti asemel sama suur loss.



  • ERICY-VALUS,VALUS, hea et ise lühikeseks ei läinud...uuhh...
  • Valus jah! :(

    Ei tea, kuhu stopi peab panema? 9.10$?
  • Credite Suisse First Boston (CSFB) langetas võrgutootjate investeerimissoovituse "underweight" tasemele, põhjenduseks võrgutootjate aktsiahindade tõus. Samas ennustati, et käesoleval aastal müüakse maailmas 500M mobiiltelefoni (+2,4%) ja 2004.a. 540M tk.
  • eh-eh, piitsa teile, karud!
    (solo ericssonis pikk)
    no offence, alvar;)

  • Ericsson rallib tõesti võimsalt, ka USAs on eelturul pluss pea 20%. See näitab üldist meelestatust praegusel turul - nähakse häid uudiseid ja halvad jäetakse kahe silma vahele. Kuuldavasti on reitinguagentuurid kaalumas Ericssoni võlareitingu langetamist, kuna täiendav restruktureerimine tähendab ka täiendavaid kulusid. Kui juba suured tegijad kahtlevad, miks siis väiksed peaks ostma?

    Vaatame graafikut:

    7.7 USD oli aktsia jaoks tugev vastupanu ja ka 8.5 USD, tänase ostupuhanguga võeti mõlemad läbi ja nüüd on need juba toetuseks. Ma arvan, et see ettevõte on endiselt väga problemaatiline, kuid lühiajaliselt ollakse ostmas ja see võib aktsiat veelgi üles visata. Kuid ostupuhangu raugedes peaks küll hea koht lühikeseks müügks tulema - hoian silma peal ja teavitan siis.

    Turust tervikuna  - eilne päev oleks paljude tehniliste näitajate järgi pidanud olema miinuspäev, kuid pullid on ostmas igast väiksematki langust, seega on hetkel tuul positiivne ja ma ei näe küll turul muret, et asjad võiks nüüd halvemaks minna.

    Teate seda laste mängu kus muusika mängib ja siis äkki peatub ning keegi jääb alati toolita? Vot sarnane oht on ka liiga positiivse meelestatuse korral turul - keegi enam ei karda, et muusika võiks peatuda. Ja kui siis äkki pooled toolid ära võetakse ...

    Aga praegusel hetkel on tehniline pilt üsna ilus:

    920 taseme alt oleme täna hommikul avanemas, kui see murtakse, siis suureneb veelgi 950 juurde liikumise tõenäosus. Ning kui see korralikult muratkse, siis tundub asi uue pullituru moodi. Aga mitte enne, seni on tegemist vaid spekulatsiooniga.

    Täna hommikul on pooljuhid tugevad, nende liikumist tasub jälgida - ilmselt veavad nad kogu turgu (vaadake näiteks sümboleid SMH või $SOX).

  • Ahjaa, käive oli ka eile üsna lahja - kui pullid tõsiselt ostmas on, peaks see olema suurem.
  • pole hullu alvar. tuleb lihtsalt tõdeda seda vana tõde, et halvad uudised pole alati sugugi halvad. teine huvitav aktsia täna ka dyn. 4.3 hetkel
  • American consumers felt a lot better in April after the quick victory in Iraq, the Conference Board said Tuesday. The consumer confidence index jumped to 81.0 in April from 61.4 in March, the largest one-month gain since March 1991, when the first Gulf War concluded. But attitudes about both the present and the future improved markedly. "The swift outcome in the Middle East has helped quell consumers' short term concerns," said Lynn Franco, an economist at the board. The present situation index rose to 75.3 in April from 61.4 in March.The expectations index jumped to 84.8 in April from 61.4 in March, also the largest one-month gain since the first Gulf War.

    tarbijasentimendiks oodati 70,0
  • ERICY on hetkel kuskil 9.4USD paigus, volüüm 9.5miljonit aktsiat.
  • tohoh- "day low" veerg hakkas scottraderis kenasti rullima. Millest selline üldine kukkumine?
  • Ma arvan, et peamiseks põhjuseks on liiga suur optimism ja kõrged ootused, oodatigi üsna head näitajat ja ühtäkki polnud otmas enam kedagi ja turg kukkus järsult.
  • Üks päris huvitav link - kliki siin . Nimelt on seal Wall Streeti analüütikute kohtuasjad ja sealhulgas ka salajased dokumendid, mis firmasiseselt liikusid. Lugemine kõik inglise keeles ja üsna mahukas, kuid siiski päris põnev - kellel aega, võtke ette.

    Näietks kurdavad analüütikud, et tahaks anda aktsiale halvema reitingu, kuid kuna ettevõte on seotud tema pangaga, siis ei saa ta seda teha jne. 

  • viitsib keegi EBAYst mingi graafiku ja kommentaari lisada
    kipub teine muudkui vajuma
    vaataks ka mis TA näitab
    ise veel ei oska teha
  • EBAY kohta siis minu kirjutatud programmijupi nägemus:
    8 kuu graafik:

    6 kuu graafiku järgi on tõus veel järsem:


    Lisaks veel omalt poolt, et ületatud on $92 juures asuv vastupanu ja see on muutunud toetuseks. Midagi negatiivset ma küll välja tuua ei oska. Seega oskaks tehnilise pildi järgi küll ainult pikka positsiooni soovitada.
  • Valuutaturud küll optimismi ei sisenda - dollar murdis paari kuu pikkusest kauplemisvahemikust EUR vastu ALLApoole läbi. Uus 4 aasta madalaim tase siis 1.1140.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon