Börsipäev 30. aprill - dollar 4.a. põhjas - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 30. aprill - dollar 4.a. põhjas

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!



    Tänase börsipäeva alguses on üle hulga aja häid uudiseid laekunud ka Tõusva Päikese Maalt.

    Eile avaldatatud oodatust parem USA tarbijausalduse number aitas täna varahommikul Tokios paljudel viimaste aastate põhjade tasemel virelevatel Jaapani suurfirmadel näidata aprillikuu suurimat tõusu.

    Eriti hästi läks autofirmadel, kes suure osa käibest-kasumist teenivad USA turul.

    Honda +6,8%
    Nissan +5,5%
    Toyota +3,5%


    Teisedki suuremad eksportöörid tegid viimasel ajal avaldataud kesistest majandustulemustest põhjustatud kahjumit tasa.

    Sony +6,3%
    NEC +4,9%
    Hitachi 3,2%
    Matsushita +8,57

    Tallinna börsil on Hansapanga aktsia väikese viivitusega rallimas eile avaldatud majandustulemuste järel - esimese poole tunni järel juba +1,8%.


  • Ericssoni karudele tänane hommik kergendust ei too: ERIC.B avanes Stockholmis 7.20 SEK tasemel, kuid tõusis kiirelt 7.40 SEK peale so. +2%, mis teeks ERICY hinnaks USAs 9 USD.

  • NEW YORK (Reuters Health) - Scientists have discovered a type of mouse that appears to the have a genetic resistance to cancer.

    The findings, published Monday in the journal Proceedings of the National Academy of Sciences (news - web sites), may shed light on why cancer in humans sometimes spontaneously regresses without treatment.

    The new discovery was made by accident, according to Dr. Zheng Cui of Wake Forest University Baptist Medical Center in Winston-Salem, North Carolina.
    While injecting mice with an aggressive type of tumor cell in a separate study, one particular male mouse never developed cancer -- even after repeated injections. The other mice in the study weren't as lucky and developed cancer rapidly and died, explained Cui.

    By breeding the lone mouse, the researchers created a whole line of mice with genetic resistance to cancer. About half of the offspring of the lone male mouse showed cancer resistance, which indicates that the genetic trait is dominant and probably due to one gene, explained Cui.

    On further study, Cui's team found that when these mice were injected with tumor cells, their immune systems launched a massive attack and white blood cells destroyed the cancer but left normal cells alone.

    Some of the mice showed complete resistance, while others got cancer but then underwent spontaneous regression.

    Currently the team of researchers is searching for the particular gene that activates the immune system response, explained co-author Mark C. Willingham, in an interview with Reuters Health.

    "We hope to eventually find a similar gene and mechanism in people," Willingham said.

    Most importantly, according to Cui and Willingham, the mice may offer a first-of-a-kind model for analyzing cancer resistance and the phenomenon of spontaneous regression.



  • Seelaadseid avastusi on ennegi olnud...aga kui leid tõele vastab, siis on see ikka ülikõva sõna!
  • Tere hommikut ka minu poolt,

    Tänane hommik leiab futuurid: Naz -0.27%, SP -0.20%. Nafta hind on 1.3% tõusus ning dollar euro vastu 0.5% nõrgem.

    Eile õhtul oli suurte uudiste suhtes üpris vaikne (kui välja jätta JDSU oodatust paremad tulemused ning EMC ja CSCO koostöö).

    Täna hommikul kirjutab WSJ, et IBM-i (IBM) juht avaldab arvamust teemal, et ka tech sektorist võib veel kunagi saada kiirelt kasvav sektor. Ainult millal.

    Lisaks selle kirjutab WSJ, et Tyco (TYC) võib välja tulla uute raamatupidamislike probleemidega.

    JP Morgani analüütikud tõstsid Ericssoni(ERICY) reitingu "Neutrali" peale varema "Underperform" pealt. Õiglaseks hinnaks peavad nad 7.5 rootsi krooni.

    Nasdaq 100 (QQQ) tegi eile hommikul pärast tarbijausalduse numbri avaldamist läbi kiire kukkumise. Tundub, et kui asjad lähevad liiga heaks peavad pullid veidi taganema (või siis oli hea number pullide poolt nii oodatud, et toimus sell-the-news reaktsioon).

    Siiski taandus langus tunni pärast ning seejärel liikus turg kuni viimase kauplemistunnini külgsuunas. Veidi enne kella 3 tulid turule uued ostjad ning päev lõpetati väikeses plussis.

    Ülestrend on hetkel puutumatu ning kui tehniliselt pole seda murtud, pole põhjust ka müüa.


    E*trade (ET) oli eile tugev ja täna selgus ka selle põhjus. Investeerimispank Jeffries & Co teatas, et on tõstnud aktsia hinnasihi $6-7 juurde. Lisaks sellele mainivad analüütikud oma raportis, et firma tegelik väärtus peaks olema $9 kandis. Põhjused? Just kõik need, mis said välja toodud siin .


    Tehniliselt on aktsia väga lähedal viimased 4 aastat kestnud allatrendi murdmisele. $5.5 taseme ületamine tähendaks selle murdumist.

    Veidi lühemas perspektiivis on aktsia olnud võrreldes ülejäänud turuga väga tugev, kuid raske oleks uskuda, et suur trend suudetakse esimese üritusega murda. $5.5 taseme juurde jõudis tegelikult aktsia hind juba eile, kuid oli sunnitud sealt tagasi pöörduma. Ma usun korrektsiooni, mis pakub võimaluse sisenemiseks.


    Office Depot (ODP) üritas $13 taset murda, kuid esimesel üritusel see ebaõnnestus. Aktsia on odav ning usun, et teine üritus saab olema edukam. Ka eile näitas aktsia jõudu, tehes tagasi päeva alguses tekkinud miinuse.

    Black and Decker (BDK) on pärast portfelli lisamist läbi teinud väga tugeva liikumise. Klassikaline hinnamuster murti ülespoole, kuid praegune liikumne meenutab juba mööda sirget seina ülesronimist. Väike puhukus kuluks ilmselt lähpäevil korrektsiooni näol ära. Ma olen ikka veel väga positiivne selle firma suhtes. Ka konkurendi SWK tulemused tulid OK ning analüütikud ei ole reitingutega kitsid olnud.

    Amazon (AMZN) istub ikka trendikanali ülemises servas. Kummale poole sealt minnakse? Ei oska öelda. Ühelt poole ülekõrge valuatsioon, teiselt poolt ajaloo kõige kõrgemad lühikeseks müünute arv ning put/call vahekord.

    sB

     

  • Futuurid on koos Euroopa turgudega plussi roninud. Saksa DAX, mis kõikus terve päeva protsendijagu plussis alustas poole tunni eest rallit, mis on viinud indeksi juba 2% plusspoolele. Ühtegi uudist selle taga ma ei näe.

    sB
  • KAs keegi annaks oma arvamuse selle kohat kuidas liigiks dallari ja euro suhe kui turg hakkaks sisiki langema. millegipärast olen kuulnud palju et tavaliselt on mai neid kuid kus turg hakkab ära müüma (võimalik et see on vaid karude eneselohutus ja lootuskiir)

  • Futuurid on avanedes kerges miinuses, dollar on seda samuti. Dollari pole nn. "sõjaralliga" üldse kaasa läinud vaid võtnud hoopis uusi põhju. Seega USA majandusse justkui usku pole?

    S&P 500 graafik:

    950 on S&P puhul väga võimas tase, kui selle lahingu lähistele hakkame jõudma, annan ka täpsema graafiku (tegemist on pika-ajalise pead ja õlad kaelajoonega).

    Eelmine nädal tuli üllatuslikult madal pullide osakaal, sellel nädalal on pullide numbrid taas üles hüpanud ja seega eelmise nädala andmed minu jaoks kahtlased. Igatahes pullide kõrge osakaal pole turu tervisele küll hea (karud alla 30% on ohtlik). Vaadake täpsemalt:

      
    KuupäevPullide %Karude % 
    4/3048.329.2
    4/2342.734.8
    4/1650.630.3
    4/951.131.1
    4/247.234.8
    3/2647.833.3
    3/1946.635.2
    3/1239.837.5
    3/541.638.2
    2/2640.436

  • tänane üks lemmikuid on kindlasti tyc
  • Salomon alandas Ericssoni reitingut, soovitatakse antud tasemelt kasum välja võtta. Nende peamine mure on ettevõtte valuatsioon, praegune hinnatase ei peegelda piisavalt restruktureerimisest tulevaid riske.

    Aktsia siiski see uudis ei mõjutanud, kerge pluss jätkub.
  • mida arvate, kuhu ERICY võiks liikuda?
  • Greenspan räägib praegu, tundub ümmargune-ümmargune jutt.
  • Kas keegi teab, palju Nokia oma akstiaid kokku lubas osta?
  • Nokia pole midagi kindlat lubanud, aga juhtkonnal on õigus selleks kulutada 2 miljardit EUR-i.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon