Börsipäev 1. mai - Ka turud puhkavad mõnikord - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 1. mai - Ka turud puhkavad mõnikord

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere,

    Tänane hommik leiab futuurid: Naz -0.35%, SP -0.28%. Nafta hind on 1.3% tõusus ning dollar euro vastu veidi tugevam.

    Suuri uudiseid firmatasandilt ei ole. Mitmed investeerimispangad alandavad erinevate tarkvarafirmade reitinguid.

    Eilne päev kujunes suures osas külgsuunas liikumiseks. See aga võib meile üht-teist ikkagi öelda. Nimelt on fondidel tavaks kuu lõpus oma positsioone natuke ilustada. See tähendab, et nad ostavad ennast sisse aktsiatesse, mis on kuu jooksul tõusnud. Lisaks sellele ostetakse üles ka juba portfellis olevaid aktsiaid, et tootlust investorite silmis tõsta.

    Karud saavad nüüd kohe väita, et kui see positsioonide ilustamine oleks olemata, oleks turg juba märksa madalamal. Mõnes mõttes saan ma sellest aru, sest turg on tõepoolest näitamas mõningaid väsimuse märke. Siiski usun, et kui tuleb korrektsioon, siis see on tõepoolest vaid korrektsioon ning mitte mingisuguse suurema languse algus.

    Nasdaq 100 (QQQ) sulgus eile täpselt toetuse peal. Selle murdumine tähendaks ilmselt korrektsiooni mõningast jätkumist.

    Dow Jones (DIA) üritas üleeile vastupanu murda, kuid asjata. Ma tahaksin tegelikult näha korrektsiooni jätkumist isegi kuni graafikul märgitud toetuseni ning pärast seda edukat vastupanu murdmise katset.

    E*trade (ET) proovis 4 aastat kestnud vastupanu murda, kuid $5.5 tase püsis seinana. Ma tahaksin näha ET-d veidi puhkamas, enne kui järgmisele katsele minnakse. Puhukus tähendab võimalust veel madalamalt sisse osta.

    Office Depot (ODP) näitas eile ehtsat turu väsimuse märki. Ilma igasuguse põhjuseta avanes aktsia 2.5% miinuses. Alguses arvasin, et tegemist on mõne daungreidiga, mida ülejäänud turuosalised veel ei tea, kuid ka praeguseks pole sellest midagi kuulda. Usun, et ka ODP tahab puhata. Võibolla kavatseb aktsia mõne aja trendikanalis sihitult võnkudes veeta.


    sB

     

  • Initial Claims tuli 448K vs 432K konsensust. Futuurid on selle peale veel veidi kukkunud.


    sB
  • Ilusat töörahva püha kõigile, vaatamata puhkepäevale soovitan siiski turgu jälgida, lähemad päevad üsna olulised (sellest allpool pikemalt).

    Initial Claims tuli tõesti oodatust kõrgem nagu Bettie mainis ja see on üsna vilets märk. See näitaja märgib töötu abiraha taotlejate arvu ja seega üsna hea näitaja mõõtmaks olukorda tööjõuturul. Seega kui näitaja on kõrge, siis on ka töötuid palju ja majandusele see hea märk pole. Vaatame graafikut:

    Nagu graafikult ka näha, on abiraha taotlejate arv aasta algusest pidevalt kasvanud. Kuna see näitaja võib lühiajaliselt olla üsna kõikuv, tasub jälgida libisevat keskmist (sinine joon) - see näitaja on jõudnud viimase aasta kõige kõrgemale tasemele. Aga nüüd mure - kui majandus on tõesti kosumas (nagu võiks eeldada aktsiate rallimisest viimastel kuudel), siis miks majandusnäitajad ei parane?

    See küsimus võib ilmselt lähemal ajal rohkem ja rohkem turuosaliste meeltes mõlkuma hakata.

    Turust tervikuna - tõus on tõesti veidi hoogu kaotanud, kuid sageli turg lihtsalt puhkab enne edasi tõusmist, seega hetkel pole pullide jaoks tehniliselt midagi halvasti, pigem on isegi hästi. Kuid kui turg peaks nüüd ära vajuma, siis oleks pilt halvem, sest siis poleks enam tegemist lühiajalise ostuhuvi kahanemisega. Seega minu meelest lähemad päevad väga olulised:

  • IDC andmetel kasvas maailmas mobiiltelefonide müük esimeses kvartalis 16,6% ehk müüdi 107,6M telefoni. Smart phonede müük kasvas 438%, 1,76M tükini.
    Nokia hoiab endiselt liidripositsiooni, LG on v6tnud turuosas viienda koha SonyEricssonilt.

    Hiinas olevat eelmine nädal mobiilide müük langenud kohati 40% SARSi hirmus, inimesed ei julgenud minna shoppama.
  • Üks aktsia, mida tasub jälgida INSM. Tegu on sisuliselt call optsiooniga, mis võib tõusta praeguselt tasemelt 3-4$-ni aastate jooksul. Hetkel maksab 1.27$, ma ostsin seda kui optsiooni 0.89$ pealt väikses koguses ja nüüd jään ootama tõusu 3-4$-ni. Kui nende ravim turule jõuab, siis peaks antud tase olema saavutatav. Vaadake ka www.insmed.com (Investment profile)!
  • nii, Nokia ytles, et maailmas myydi 1Q 98M mobiiltelefoni, mis teeb nokia turuosaks 38,8%, kuid kui maailmas myydigi 107,6M telefoni, siis on Nokia turuosa ainult 35,3%, mida on vähe.
    kummad andmed on 6igemad?
    Nokial on motivatsioon, miks vähendada maailmas myydud mobiilide hulka...siis saab turuosa suuremana näidata.
  • Kaastunne ERICY karudele. Kuid mulle jääb arusaamatuks, millest selline kõrge hinnang?
    Ei oma ega kavatse osta Ericssoni aktsiaid, kuigi tõus vaevalt enne 10.5USD lõpeb.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon