Börsipäev 2. mai - HANSAPANK 260 EEK! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 2. mai - HANSAPANK 260 EEK!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere!

    Investorid on puhkepäeva kasutades Hansapanga tulemused põhjalikult üle vaadanud ja need heaks tunnistanud - täna toimub siis tõsine osturalli ja hind on tõusnud üle 260 krooni taseme.
  • Kesko (KESBV) omatav Säästumarket plaanib alandada Eestis keskmist hinnataset 10-15%, et võidelda turule siseneva Lidliga. Selleks plaanitakse laiendada oma brandiga tootevalikut ja kogu kaubandusketi hulgiostud ühendatakse, et keskmist hinda alandada. Lidl ei ole veel soetanud kinnisvara Eestis, kuid on teinud uurimusi üle riigi. Eesti Lidli tulevane juht on olnud üle aasta Saksamaal koolitusel ja kokku kestvat koolitus kaks aastat, millest võib oletada, et Lidl teeb avalöögi käesoleval aastal. Konkurentsi tihenedes jääb seisma ilmselt Kesko kasv Eestis.
  • Hansapanga tõusul tulemuste sisuga nüüd vaevalt midagi väga pistmist on.
  • Äkki keegi seletaks järgnevat lõiku tänasest Eestu turu ülevaatest. Kus siin loogika on? Dividende ei taha ja püüab enne maha müüa, kui hind tagasi ülesse läheb?

    Eesti Telekomi aktsia hind jäi muutumatuks kui tasakaalustajana esines taas kord CSFB. Ilmselt ei ole välismaakler dividendidest huvitatud ja üritab müüa suuri koguseid enne juuni algust - aeg on selleks igati soodne, sest eeldatavalt võib aktsia hind just dividendide eel liikuda viimase aja kõrgematel tasemel.
  • Karumõmm

    tulemused olid pigem tõesti neile eelnenud päevade spekulatsioonide järel isegi kergeks pettumuseks

    samas ei ole ka mingit muud erilist põhjust aktsia hinna tõusuks, dividendid on juba välja makstud

    vaadates suhteliselt väikest käivet tuleb mulle vägisi pähe mõte, et siiski üsna muljetavaldavate tulemuste järel võis pisut vähemteadlike investorite seas tekkida ülereageerimine

    suurte tegijate aktsiasse sisseostmine oleks võinud vähemalt 5 korda suurema käibe kaasa tuua kohe peale tulemuste laekumist

    aeg annab arutust, :)
  • Mina kõrvalseisjana võin oletada näiteks loogikat, et hind ei lähegi suvel, pärast dividendide väljamaksmist üles tagasi. Kas selles on midagi väga võimatut?
  • Kulo

    Tavaliselt on dividendide eelne aeg üks kõrgeima hinnatasemega perioode aastas

    Seega kui omad suhteliselt lühiajalist positsiooni, siis ka 1 võimalik hea müügikoht.

    CSFBl peaks portus päris suur kogus olema, eelmine kord jätkus neil sama käibe juures aktsiaid müügiks ikka üsna mitmeks nädalaks

    kui seekord tahetakse sama suur ports maha müüa, siis oligi juba paras aeg alustada

    sest varasemalt on CSFB korra selle vea teinud, et lühikese ajaga suurt kogust müües hinnalanguse tekitanud
  • Tere hommikut ka minu poolt,

     

     

    "..Darling you gotta let me know
    Should I stay or should I go?
    If you say that you are mine
    I'll be here 'til the end of time
    So you got to let me know
    Should I stay or should I go?
    Always tease tease tease
    You're happy when I'm on my knees.."

    Umbes nii tundsid ennast paljud kauplejad eile lõuna paiku (lyrics by Clash, btw). Päeva esimeses pooles tundus, et suuremad indeksid on toetusi murdmas ning (lühikeseks) müük on ainuke loogiline tegu. Suuri uudiseid firmatasandilt juba pikemat aega ei ole, kuid majandusnumbrid olid need, mis seekord turule sellise sentimenti tõid.

    Siiski ilmusid veidi enne poolt päeva turule Suured Pullid ja päev lõppes kõrgeimate tasemete juures. Ühelt poolt võib väita, et selle ralli algatasid lühikesi positsioone pigistama tulnud turuosalised ning teiselt poolt võib ralli alguseks lugeda kuulujuttu Bin Ladeni tabamisest. Siiski oleks pidanud ralli sel juhul läbi saama, kui Bin Ladeni kuulujutud mõne tunnipärast valeks osutusid. Aga ei saanud. See ütleb mulle, et ostjad ootavad igat võimalust, et rongi peale saada.

    Täna võime saada jälle taolise reaktsiooni osaliseks, kuna avaldatakse tööturu näitajad. Need ei pruugi eriti head tulla ning selle järgi on hea pullide jõudu mõõta.

    Futuurid hetkel: Naz +0.36%, SP +0.01%. Nafta hind on 1.5% tõusus ning dollar euro vastu muutumatu. Suuri uudiseid on tänasest hommikust vaid üks: Schering-Plough (SGP) ei olnud nõus Mercki (MRK) liitumispakkumisega. Tema sõnul on tegemist MRKi katsega enda "tervist" parandada.

    Nasdaq 100 (QQQ) käis trendijoone all ära, kuid tõusis sinna peale tagasi. Trend üles on ikka paigas.

    Dow Jones (DIA) kukkus täpselt toetuseni ning tõusis sealt tagasi. Toetuspunk oli üks parimaid võimalikke - kahe trendi lõikumispunkt. Tihti annavad need hea aluse edasiseks liikumiseks.

    E*trade (ET) ei jõudnud eile eriti kaugele. Käive jäi väikeseks ning mälusoppides sorides tuleb meelde üks candlestick muster, mida kutsuti "Rippuvad mehed". Tavaliselt märkis see tippe. Kui kedagi huvitab, siis internetis on candlestick chartingu (küünalgraafikud) päris palju infot. Tihtipeale räägivad need imelike nimedega mustrid turul oleva pakkumise/nõudluse kohta päris huvitavaid lugusid. Küünalgraafikud leiutati kuuldavasti Jaapanis juba tuhande aasta eest ühe riisikaupmehe poolt. Wall Streetile jõudsid need alles 80ndate alguses, kui nende järgi hakkas väidetavalt tegutsema grupp jaapani kauplejaid (ilmselt siiski järgmine turuteemaline linnalegend).

    Office Depot (ODP) liikus suures osas indeksite järgi, leides toetuse 12.25 juurest. Enne ostmist tahan näha liikumist üle $13 piiri.


    sB

  • Velikij

    Eesti Telekomi puhul igati ootuspärane, kasvõi ajalukku pilku heites

  • Tervitus ka minu poolt,

    Eilne kosumine päeva lõpus oli üsna üllatav, Bettiel õigus - märk sellest, et ostjad on endiselt ootel ja valmis kukkumisi ostma.

    Eilne langus päeva alguses oligi paljuski tingitud sellest, et makro on viimasel ajal olnud vilets ja seega pigem müüdi tänaste tööjõuturu andmete ootuses.

    Näitajad tulidki kesised, kuid üsna ootustele vastavad, seega tänane börsipäev näitab üsna hästi jõuvahekorrad kätte - tulemuste interpretatsioon sõltub investorite kindlusest ja eks päeva lõpuks ole näha kas tõusutrend on hääbumas või mitte.

    Olen täna Tartus ja GPRS veidi aeglustab mu teekonda Internetis, seega täna üle mõne aja taas graafikuvaba kommentaar, kuid graafik eilses börsipäevas on endiselt jõus - S&P 500 puhul on olulised tasemed 905 ja 920.
  • KAs mitte dollar pole veic langenud? On see tingitud tööturu andmete avaldamisest?
    Üldse kui sügavale siis USD võib langeda?
  • Dollar tegi oma 4 aasta põhja eile, täna on olukord pisut "parem", :)

    Aga Eesti panga kurss on endiselt alla 14 EEK - 13,9496700000

    Nineties coming back, :)
  • Ega ei oska öelda mix Eesti panga kurss on siis täna madalam kui päeval mil USD oma 4 aasta madalaimal tasemel oli (võrreldes euroga)
  • Boots & Coots Q12003 kasumis! Käive 10,9 vs 4,0, kasum 2,6 vs -2,7.
  • leeds11

    tegelikult Eesti Panga lehelt ei leiagi eilset kurssi, kuna polnud ju tööpäev

    30.04.2003 14,0511400000
    02.05.2003 13,9496700000

    aga reaalne vahetuskurss pankades vms. võis eilse ja tänase vahel vastupidises suunas erineda küll: täna on USD/EUR siiski vaid ca 0,18% eilsest kõrgemal - sõltub kes ja kuidas reaalse vahetuskursiga mängib.
  • aitäh

    siiski ma ei saa ar´u mix dollar langeb kui turg pigem vaikselt tõuseb, vähemalt ei lange hetkel :)
  • Bettie jutus on omajagu tõtt. Tehnilise analüüsi algeid hakkasid esimesena kasutama jaapanlased riisi kauplemisel kuskil 17. sajandil. Candlestick graafikud tekkisid 19. sajandi teisel poolel. Ei ole täpselt teada ühte konkreetset inimest, kes need leiutas. Au ja kuulsus candlestickide suure arendustöö eest kuulub Homma nimelisele mehele, kes oli legendaarne riisikaupleja Sakatas. Läänemaailma tõi need Steve Nison. Candlestick graafikud on väga huvitav lugemine, kes lugeda oskab.
  • Tehnilise analüüsi programm(Advanced Analyzer) näitab mulle puust ja punaselt ette, et SPY-l on tekkinud Candlestickide muster nimega "Long Legged Doji Bullish", selle iseloomustuseks on toodud ka lühikirjeldus: The Long Legged Doji has long upper and lower shadows with the open and the close very close or the same. This pattern reflects the indecision of buyers and sellers. The open and the close of the day are very close or are the same. The lower and upper shadows are very long.The low of the day is very low and at the bottom of the trend.
    Ma ise olen nende Candlestickide suhtes võhik. Ehk oskab keegi seda kombinatsiooni paremini lahti seletada?
  • Huvitav, kas Ahold (AHO) on skandaalidest üle saanud? Aktsia on hakanud viimasel ajal tõusma. Kauplesin vahepeal AHO-ga, olles nii pikk kui lühike ja otsustasin jätta 10 aktsiat portfelli, et pärast oleks hea vaadata, kuidas aktsial läinud on. Tuleb välja, et valesti tegin, et Aholdi maha müüsin, need aktsiad sai soetatud 3.62$ ja hetkel kaupleb aktsia 6$ all, olles täna tõusnud dollari jagu.
  • no täna küll kena päev olnud siiani
    ei tea mis viimane tund toob kas indeksite toetused peavadki lõpuni vastu
  • Indeksite toetused vast peavad küll vastu aga kas vastupanutasemed vastu peavad, on juba iseküsimus! :)
  • huvitav, millal siis EBAY 100, ERICY 10, AMZN 30, LU 2 jne ümmargused numbrid täis tiritakse, kas juba täna või järgmise nädala esimese pooles?
  • to alvar
    no nii nüüd tuleb järgmine deal
    amnz 27.4
    kui alla selle scottraderis sulgub mai jooksul siis mina 1000 eek võitnud
    kui mitte siiis sina 1 k võitnud
  • nüüd siis vaid vaatama jääda ja positsioone võtma
    viimasega võrreldes point kohe 10% tõusnud
  • scottraderi asemel mõtlein muidugi stockpiomt
    see sobib
    ?
  • Ticker: on siiski AMZN, mitte amnz ja stockpoint sobib.
  • sellelt aadressilt leiate ehk rohkem kihlveov6imalusi
    http://jupiter.tradeodds.com//d/linkto_cbet.cgi?l=GB&linkfrom=MLT15883&skin=BOM
  • ei taha nüüd väga hoogu ka sattuda
    lihtsalt naljapärast
  • paistab et seda soodsat ET sisenemise kohta ei tule niipea
    rong on läinud

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon