Börsipäev 6. mai - täna õhtul paaristants: FED ja CSCO - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 6. mai - täna õhtul paaristants: FED ja CSCO

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Tallinna Börsil käib täna aktiivne kauplemine Hansapanga ja Eesti Telekomi aktsiaga: vahelduva eduga on tüüri juures karud ja pullid, kuid aktsiate hinnaliikumised on minimaalsed.

    Hansapanga aktsia hind lipsas korraks ka üle 270 krooni piiri, mis aga täna tundus siiski liiast olevat, samas on 268 krooni juures tugev ostuhuvi olemas mistõttu suurt hinnaliikumist alla ei ootaks.

    Telekomi aktsia puhul paistab tugev toetustase asuvat 94 krooni kandis, mida hoolimata suurtest müügikogustest murda ei õnnestu - turg on 59 000 aktsia müügi 3 blokktehinguna kergelt alla neelanud.
  • :-) Millal see mees tööle tuleb kes kellaaja lõpuks ära parandab?
  • Tere hommikut,

    Eile pärast avanemist valmistusid paljud turuosalised uueks ralliks. See tuligi ning kestis enam-vähem täpselt 1.5 h. Seejärel sai aga pullidel võhm otsa ning päev lõppes madalamate tasemete juures.

    Järelturul juhtus ka paar "õnnetust":

    J D Edwards (JDEC), keskmise suurusega tegija enteprise software turul teatas, et järgmise kvartali tulemused tulevad allpool firma poolt tehtud prognoose. Puudjääk ei olnudki väga suur, kuid firma poolt toodud põhjendused olid need, mis mulle ning ilmselt ka muudele turuosalistele muret tekitavad. Nimelt ütles firma, et ei suudetud kinni püüda mitmeid suuri diile. Suured diilid? See toob mälusopist välja kohe suuremad mängijad nagu Siebel (SEBL) ning Peoplesoft (PSFT) - kuidas neil läheb? Kui JDEC ei suutunud suuremaid tehinguid kinni püüda, siis kas keegi muu suudab? SEBL ja PSFT kukkusid veidi pärast JDEC-i pressiteadet.

    LookSmart (LOOK), pisike otsingumootorites järjekorrakohtade müüja teatas oma Q1 tulemused, mis enam-vähem olid kooskõlas analüütikute ootustega. Siiski jäid firma EBITDA prognoosid selleks aastaks 50% jagu alla varasematele. Täna hommikul leiavad selle pisikese viimasel ajal kõrgelt lennanud aktsia omanikud ennast märksa vaesematena. Konkurendid? ASKJ, FWHT on samas äris. OVER ka.

    Nagu ma olen juba ka varem maininud on viimasel ajal just väikesed aktsiad rallitama hakanud - märk, et spekulatiivne raha otsib veel viimaseid kohti, kust tootlust leida. Nüüd on ka need väga kõrgele aetud ning vähima kahtluse korral ei hakata pikalt juurdlema - müük toimub kiiresti.

    Sellised reaktsioonid peaksid tegema praegused pullid ettevaatlikuks. Karusid ei ole viimaste nädalate jooksul kuulda võetud, kuid kui turud on väga kõrgele aetud, siis muutuvad turuosalised igasuguste vähegi negatiivse virvendusega uudiste suhtes väga paranoiliseks.
    Lüüakse enne ja küsitakse alles pärast.

    Mida karud meile viimaste nädalate jooksul on rääkinud:

    1. Dollar on euro vastu kukkunud alates märtsi tipust 7.4%. Ma olen kuulnud vähemalt ühe päris kavalaks kauplejaks peetud turuosalise arvamust, et just see võib saada praeguse ralli kirstunaelaks.

    2. Suur osa firmade kasumitest on aktiivse kulude kärpimise tulemus

    3. P/E-d tehnoloogias on kõrged

    4. SARS ei ole veel surnud ning turul liigub jutte sellest, et valitsused varjavad tegelikke probleeme.

    5. Firmade raamatupidamine on on veelgi loomingulisem kui enne Enronit.

    6. See, et firmad suutsid Q1 tulemustega toime tulla on analüütikute teene, kes oma prognoosid piisavalt alla lasid.

    7. Kulla ja hõbeda indeks XAU on viimase nädala jooksul 7-8% toibunud. Kui kuld näitab jõudu, siis peaks see vastupidiselt mõjuma aktsiatele. Või vähemalt nii on see viimasel ajal olnud.

    8. Tehniliselt on turud vägagi üleostetud olukorras.


    Piisab kui üks nendest asjadest suurema võimenduse taha saab.


    Nasdaq 100 (QQQ) on 6 kuu kõrgeimate tasemete juures. Kas need on piisavalt tugevad, et pullikarja jooksu peatada? Ma usu, et mingisuguse vastuse sellele annab tagasipöördumine 1991. aastasse. 8. aprillil kirjutasin ma nii:

    Liitlaste rünnak algas 17. jaanuaril, S&P500 indeksi olles 310-315 kandis. Tegemist oli õhurünnakutega, mille eesmärgiks oli halvata vastase infrastruktuur. Seejärel liikusid sisse eriüksused ning nende järel juba suuremad maaväed 24. veebruaril. Selleks ajaks oli S&P500 indeks tõusnud 370 punkti tasemele (18%). Sõda oli läbi 28. veebruariks ning S&P liikus üles veel 10 punkti 380 tasemele (21%). Turud tõmbusid vahetult pärast võitu veidi tagasi, kuid trend ülespoole jäi puutumatuks.

    Kokku tõusis S&P500 tol korral esimese reaktsioonina circa 20%. Kui te võtate ette praeguse Nasdaq 100 (QQQ) graafiku ja arvutate kui palju see on märtsi põhjadest tõusnud, siis näete, et on toimunud 20% tõus. Ühesõnaga - 6 kuu vastupanu + 20% tõus sarnaselt 1991. aastaga. Mitte just kõige pullisõbralikum kombinatsioon.

    (Miks ma võrdlen QQQ ja S&P 500 liikumist? Põhjus väga lihtne - ma usun, et praeguses olukorras on tehnoloogiaaktsiad majanduses toimuva suhtes isegi tundlikumad kui S&P 500-s esindatud.)


    Dow Jones (DIA) murdis esmaspäeval välja, kuid teisipäeval tuli toetuse juurde tagasi. Ma olen nn. vana majanduse suhtes märksa positiivsem kui tehnoloogia suhtes. Tehnoloogia ei saa enne jätkusuutlikku tõusu läbi teha, kui firmad, mis nende tooteid kasutavad ütlevad, et asjad lähevad paremaks.


    sB

     

  • Mis kell täna CSCO tulemused tulevad? Millised on käibe- ja kasumiootused?
  • huvitav et turuosalised on enne FEdi suhteliselt positiivsed
    ise oleks eeldand vaikset loksumist
    kardan et olenemata uudisest võetakse see väga positiivselt vastu - nö mõeldakse otsusele positiivne põhjendus taha miks just nii otsustati
  • Täna õhtul 2 olulist sündmust - 21.15 avaldatab FED oma otsuse intressipoliitika kohta ja peale sulgumist avaldab Cisco oma majandustulemused.

    FEDi raporti puhul ilmselt on oluline nende kommentaar majandusele, intressid jäävad väga suure tõenäosusega muutmata. Kuid hämmastav on see, et futuuride järgi ennustatakse siiski 20% tõenäosust, et intresse alandatakse 25 bp. Kui turuosalised tõesti usuvad uude karuturgu ja majanduse kosumisse, miks siis küll peaks intresse alandama?
  • Lopuks ometi tundub Office Depot (ODP) $13 piirist jagu saanud olevat.
    Kohe-kohe paneb ilmselt ka Bettie LHV miljardid mangu ja hind touseb veelgi:)
    Nii et - hupake rongi peale, sobrad:)

    Spunk,
    pikk ODP-s
  • Cisco kasumiprognoos on EPS $0.14, kuid kuna Cisco on pea alati napilt prognoose ületanud, siis tegelik ootus on $0.16. Käibeprognoos on $4.58 miljardit.

    Kuid tegelikult on väga oluline Cisco nägemus tulevikku. Kui paljud ettevõtted on kergelt alandanud järgmise kv. prognoose, siis turg on sellele vaadanud läbi sõrmede. Küsimus on: kas ka Cisco puhul?
  • Tea, kas LHV teeb ka väikest viisi bucketingi? Et kui panin piirhinnaga müügi ning hind liikus sellest vahemikust kiirelt üle, siis minu jaoks tehti tehing ikka piirhinnaga ning tegelikkuses müüdi pisut hiljem? Või on selline asi tehniliselt välistatud?
  • Master, seda me siiski ei tee - vahendame klientide orderid otse börsile. Seetõttu pole meil ka mõtet aktsiaid pushida, pakume välja vaid seda mis meie arust klientidele kasumit teenib.
  • Lihtsalt aeg-ajalt jääb selline mulje, kui piirhinnast liigutakse üle ning näed hiljem sarnaseid koguseid kõrgemalt liikumas ning ka portfellis ei kajastu vahel tehingud nii kiiresti. Ju nad siis jäävad suuremate pakkide sisse peitu vms. Hetk tagasi oli NOK-ga nii ja näiteks hetkel vaatan, et JDSU kaupleb juba päris pikka aega pandud piirhinnast (3.3) kõrgemal ning juba 3.42-3.43, aga portus pole muutunud midagi. Ärge nüüd arvake, et kedagi süüdistan:)
  • Master, ega ma ei arvanudki, et süüdistad :) Küsida võib alati.

    Probleemiks on antud juhul ilmselt see, et limiithinnaga orderi täitmise peab maakler kinnitama ja tihti ei jõua ehk seda teha piisavalt kiiresti.
  • aga kunagi räägiti ju et tuleb kauplemine ka järelturu ajal
    kaugel see on?
  • Yanek, järelturg on kahtlasem, kuid eelturgu loodaks küll suveks klientideni tuua.
  • LU laksatab juba teist päeva +10%. Paari nädalaga 50% tõusu 2.24-ni
  • LU-l pole ühtki takistusriba tõusuks ees. Mats karudele.
  • Vabandust, LU-l pole ühtki takistusriba tõusule ees.

    S@P on 935.39
  • raearu,
    aga kas selline üleostetus ei peaks veidi õhku välja võtma? kui ma nüüd LU 1Q tulemusi meenutan, siis olid ju need vist ka Ericssonilaadsed: et hetkel läheb ülikehvasti, aga outlook on väga ilus:)
  • Master,
    kas tana ODP-rongile huppasid?:)
  • Spunk, mis ODP hinnasihiks võiks olla?
  • maha hüppasin mitmelt rongilt hoopis. paljud, nagu hiljem selgus, olid just hoogu sisse saamas. Täna taas siis see päev, kui lühikesed tõusevad/pikad kukuvad ning margin call hakkab kaugusest kajama. Ma võiks vist hakata avalikku portut pidama, kui piisavalt makstaks: teised teeksid kõik vastupidi kui mina ning oleksid peagi rikkad:P
  • see pole nii lihtne
    mul sama tunne täpselt
    aga võib-olla me olemegi kehvad kahekesi sattunud
  • Master.
    Selliseid aktsiaid ma ei osta. Tehnilise analüüsi alahindamise tõttu on mul palju raha teenimata jäänud, sellepärast üritan ennast sellega kurssi viia ning kiibitsen natuke siin foorumis.
    Firma, mille aktsiat olen nõus ostma, peab olema kasumis ning oma ala liidrite hulgas. Kuid tehnilist analüüsi tundmata võib ka sellise strateegiaga pügatud saada.
    Lisaks TA-le tuleb arvestada börsil valitsevat meeleolu, muidu võib ERICU karude moodi pügada saada.
    Minu arvates lahkus 2002.aasta lõpus börssidelt palju raha, mis jäi maailma majanduse tõusu ootele. Selle raha omanikud on minust oluliselt targemad ning ma ei oska prognoosida, mida nad ette võtavad.
  • uhh,
    IEV on täna +2,5%, 2 kuuga +20%
    QQQ täna +1,7%, 2 kuuga +17%
    IVV täna +1%, 2 kuuga +13%

    Sellisele rängale peole järgneb peatselt vist suht ränk pohmelus...
  • Fed tuleb siis 21.15 e. 10 minuti pärast. Turg on enne FEDi tublisti rallinud - usun ka, et FEDi järgselt tuleb üsna kiireid liikumisi, ükskõik millised uudised ka tuleks.

    Dollar kukub täna taas, see mõjub USA majandusele kokkuvõttes viletsalt ja ma ei usu, et dollar ja turud pikalt saavad erisuunaliselt liikuda - üks peab järgi andma. Graafikul on EUR/USD kurss alates aasta algusest:

  • Fed jättis intressimäärad muutmata, turg esialgu ei oska kuidagi reageerida.

    Ca. 2 tunni pärast siis Cisco.
  • Tähtsusetu kommentaar või õieti küsimus: miks ILA liikumised portus ega esipaneelil ei kajastu?
  • Täna käive jälle võimas... Eriti Nasdaq'il...
  • Greenspani sõnad polnud majanduse suhtes siiski kõige soosivamad - Mr. G. arvates on majanduse kosumine küll tulemas, kuid praegu sellest veel otseseid märke pole, lisaks rääkis ta deflatsiooniohust.

    Turosalised veidi mõtlesid ja siis kukkusid müüma, praegu on turg tagasi andnud suure osa päeva alguse võitudest.
  • akzo,
    minu ODP nadala-kahe hinnasihiks on umbes 14,9, aga vaatan, kuidas eeldatavalt homme 13,5 juures kaitub - kui turu uldine meelestatus on negatiivne, siis on ka ODP-l raske labi murda ja panen ilmselt possu kinni (et veelkord 13 juurest osta).
    Aga pikemaajaliselt arvan, et Bettie pakutud $18-19 on kaes tunduvalt varem kui aasta-pooleteise parast.

    Ja veel: arge olge ullatunud, kui NVDA uletab kovasti oma prognoose - nork dollar on vesi tema veskile. Ma ei ole kindel, kus kohas on hind enne tulemuste avaldamist (19.mail), kuid peale tulemusi tuleb ilmselt ralli.


    Master, eks saamata jaanud kasum ole ikka koige suurem kahjum:))
    Tuttav tunne vist igale investorile?:)


    P.S. Spunk on pikk ka NVDA-s
  • Cisco EPS $0.15, ei midagi erilist, vaatame edasi.
  • Raearu, millest selline jareldus?
    Mina seda meest kull maha ei saa kanda, tema sona mojutab endiselt turge. Tana lihtsalt ei olnud tal midagi uut ja olulist oelda - koik oli varem teada ja turgudesse sisse arvestatud. IMHO.
  • Ega mehel viga pole, kuid ühetaoline, kuigi õige jutt ei pruugi publiku ootustele vastata. Ka Churchill-i täht kustus samal põhjusel. Minu meelest mõjutas Greenspan-i jutt täna turgusid lühiajaliselt.
  • Kui FEDi president turge ei mõjutaks üldse, oleks tema maine ikka tagandamis-maiguliselt madal ...

    Kuid Mr.G.-st ja FEDist räägin veidi pikemalt homses Avalöögis.

    Cisco on tulemuste järel praegu nullis, tasub kuulata mis nad järgmise kv. kohta veel ütlevad.
  • Nüüd tuli ka Cisco nägemus järgmiseks kvartaliks, käiveprognoos kergelt alla ootuste, aktsia järelturul -2%.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon