Börsipäev 7. mai - Cisco järellainetus - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 7. mai - Cisco järellainetus

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikut ka minu poolt,

    Tänane hommik leiab futuurid: Naz +0.01%, SP -0.16%. Nafta hind on 0.3% all ning dollar euro vastu flat.

    Paljud analüütikud ja kauplejad tunduvad Cisco (CSCO) tulemuste suhtes üpris negatiivsed.

     Siiski ühe kogenud turuosalise arvamus:

    I am getting a lot of that "move too much" stuff of late. To me that's good, not bad. What it says isn't "The market shouldn't be going up." It says, "The market went up without me."

    That creates buy interest on any pullback. With the Nazz now up nicely in the double digits and the other indices rallying, I think things are beginning to set up for an excellent year for equities.

    In 1991, my roadmap, we saw many stocks move too far, too fast. Only some pulled back. Every pullback was a buy.

    History is repeating itself. Stop denying it. It is happening.

    Things are moving too far, too fast -- for people who aren't in, that is!

     

    Nasdaq 100 (QQQ) tegi eile läbi järgmise päris võimsa ralli, kuid ei suutnud sulguda ülalpool eelmise päeva kõrgemaid tasemeid. 6 kuu vastupanud (veel) püsivad.

    Biotech HOLDRs (BBH) oli eile üllatavalt nõrk. Tavaliselt liigub agressiivne spekulatiivne raha just seal ning paljud turuosalised vaatavad biotehnoloogiat indikaatorina ülejäänud turu jaoks.

    E*trade (ET) on murdnud nii 4 aastat kestnud trendi kui ka viimase 9 kuu kõrgeimad tasemed. Pikas plaanis näeb aktsia tõeliselt kena välja kui sellele liita madal valuatsioon ning suur potentsiaal.

    Lühemas perspektiivis on aga aktsia lootusetult kõrgele aetud. 70% tõus $2 mld turukapitalisatsiooniga firma jaoks ei ole igapäevane asi. Üleeile nägime tõeliselt suurt käivet, kuid suurt liikumist sellega enam kaasas ei käinud - see räägib mulle, et paljud turuosalised müüsid oma positsioonid tugevusse. Ühesõnaga on firmal nüüd päris palju närvilisi aktsionäre , kes ülalpool $6 taset oma positsioonid soetanud on.

    Office Depot (ODP) liikumine on kena. Aktsia murdis vastupanust läbi ning see peaks avama tee kõrgemale. Käive teeb vaid muret..kuigi see tõusis, siis väga madalalt baasilt. Muidu aga väga positiivne.

     

     

    sB

  • Tervist ka minu poolt,

    Futuurid olid veel tunni tagasi ilusas plussis, kuid hetkel on tugevasti ära vajunud, ka Cisco on hetkel 1.3% miinuses.

    Pikemalt rääkisin eilsetest sündmustest Avalöögi all, nendele lisaks veel üks Nasdaqi graafik:

    Wedge e. kiil on selline muster mis tõusunurgaga on enamasti negatiivse mõjuga (ehk räägin sellest peatselt Avalöögi all pikemalt), seega alumise joone murdmine oleks turule üsna negatiivne märk.

    Täna avaldati ka pullide ja karude osakaal ning see on üsna võimsalt pullide kasuks - midagi head see turule ei tähenda (kuna suur optimist toob tavaliselt languse). Ma isegi ei mäleta, et karude osakaal (24.4% nii väike oleks olnud).

      
    KuupäevPullide %Karude %
    5/755.824.4
    4/3048.329.2
    4/2342.734.8
    4/1650.630.3
    4/951.131.1
    4/247.234.8
    3/2647.833.3
    3/1946.635.2
    3/1239.837.5
    3/541.638.2

  • Kristjan, millest selline skeptilisus tõusu suhtes, kuigi ma mõistan, et vaatad kõikvõimalikke indikaatoreid. Praegu tuleb tõusule mängida ja seda veel mõnda aega.

    Ma juhiksin tähelepanu oma varasemale postitusele, mille kohaselt peaks tõus veel üle kuu aja jätkuma:

    Re: Börsipäev 14. aprill - pall on ettevõtete käes 14/04/03 15:27

    Ma jälle nägin täna unes, et tuleb pikemaajalisem tõus, alguses tõuseb 2 kuud ja siis ennustati, et tõuseb veel 6-8 kuud. USA aktsiaid eraldi ei õnnestunud kahjuks näha, kuid Eesti aktsiaid nägin tükka aega, Hansapanga bid/ask oli täpselt sama, mis täna turul. Eestis ei tohiks drastilisi muutusi ette tulla. Ei tea, kas mu selgeltnägemisvõimed hakkavad jälle tugevnema. Olen muidu päris palju asju ette näinud, kuid kahjuks ei näe ma kunagi aega, millal see täpselt toimub. Näiteks olen ette näinud Maapanga krahhi, mille eest ma siis kõiki hoiatasin, aga keegi ei uskunud. WTC põlemist nägin ma ette umbes aasta enne sündmuse toimumist, seda õnnestus ka puttidega ära kasutada, kas juhuslikult või mitte, kes seda teab. :)



  • Alvar, vahest minu horsiont on liiga pikk, vaatan turgu paari kuu lõikes. Paar päeva võib tõus muidugi jätkuda, kuid kardan et mitte väga palju rohkem.
  • Ma võiks midagi vahele panna, et turg on 2 kuu pärast kõrgemal kui praegu, kuid Sa vist ei vea kihla nagu ma aru olen saanud. Kui raha peale mitte, siis kas 50 kükki sobib?
  • Terves kehas terve vaim, 50 kükki olen nõus heameelega tegema. Kui turg 2 kuu pärast kõrgemal on (S&P 500), siis kasvõi LHV trading-roomis laua peal.
  • Oleme kokku leppinud! Kui mina kaotan, siis tulen Sulle LHV-sse külla kükke tegema! Võtame siis aluseks tänase S&P 500 sulgemistaseme.

    Muideks mul juba üks kihlvedu on 50 küki peale, niiet topelt ei kärise. Sport võidab!
  • Ennustame, kes võidab tänase Peugeot`i korvpalli meistriliiga?

    Ise pakun, et TTÜ/A.Le Cog võidab.
  • Mäng sai läbi, Kalev võitis.

    Yanek, terve finaalseeria võidu peale olen nõus panuse tegema. Pakun endiselt, et A Le Coq võidab, aga suhtega 1:2-le, kuna Kalev on võidule lähemal ja Kuusmaa on vigastatud. Kui näiteks veame 500 krooni peale kihla, siis mina saaksin võidu korral 1K EEK, sina 500.

    Tule chatti ja kõik teised ka, seal arutame edasi!
  • Alvar, pakkumine kehtib ka teistele?
  • Võtan pakkumise vastu:) Peale laupäevast mängu lepime kokku, kuidas sa mulle raha üle kannad:P Aga summaks siis 500 sinu poolt ja 1000 minu poolt.
  • ERICY-i pullid on paanikas, kas nende paanika kandub üle teistele?
    Börsil on ju Murphy seadus: kui kavatsed sattuda paanikasse, satu esimesena!
  • Tahan ka kihla vedada, ütlen et Kalev võidab seeria. Kas keegi on nõus ?
  • Kui ma kihlveo kaotan, siis ma hakkan horoskoope uskuma:) Lugesin just praegu oma eilset horoskoopi Postimehest:
    Langetatud finantsotsus ei pruugi kajastada tegelikku olukorda. Kõikvõimalikud kiirelt rikastumise skeemid võivad tegelikult vaesemaks teha.
    :)
  • Alvar Sina oled suur kihlavedaja :) veame 100 Farma aktsia peale kihla - mina ütlen, et Kalev võidab seeria
  • Jääb vist kahjuks ära, mul nii palju kihlvedusid praegu käsil.
  • Kahju oleksin saanud Farma üheks osanikuks :)
  • Kalev meister ja mina 500 krooni võrra rikkam :) Kahekordsed positiivsed elamused. Alvar, kirjuta jim ät cafe punkt ee, siis lepib raha kohta kokku.
  • Kristjan, kihlvedu sai eile läbi, S&P sulgus 1004.42 punktil ja 2 kuud tagasi oli Yahoo andmetel 929.62 - seega mina võitsin. Ma tulen arvatavasti see nädal linna, astun ka LHV kontorist läbi, seega pane vaim valmis 50 küki tegemiseks. Ma helistan enne ette!
  • Tubli Alvar avaldan kiitust, samas Kristjan on sportlik noormees ja 50 küki tegemine on talle nalja asi :)
  • Alvar, võit Sinu, kükid tehtud. Ärme dramatiseeri asju üle, meie kontorisse pole Sul küll vaja tulla.
  • aga kus küki tõestusmaterjal? s.t kus link on?:)
  • Tõestusmaterjal on LHV töökas kollektiiv :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon