Börsipäev 8. mai - Euroopas otsustatakse intresside üle - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. mai - Euroopas otsustatakse intresside üle

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere!

    Euroopa turud alustasid päeva väikese langusega, suuremaid liikumisi enne Euroopa Keskpanga tänast intressiotsust oodata ei ole. Üldiselt oodatakse intresside jäämist 2.5% tasemele (USA-s 1.25%), eriline huvi tuntakse Duisenbergi kommentaaride vastu. Tegevus algab 13.45
    Firmade tasandil tuli nii mõnigi huvitav uudis.
    Saksa autotootja BMW teatas, et esimese kvartali kasum oli 830 miljonit eurot ehk oodatust rohkem, firma müük küündis 10.3 miljardi dollarini.

    Hollandi supermarketite kett Ahold, kes sai kurikuulsaks loomingiulise raamatupidamisega, üritab 2002. aasta uued numbrid kokku lüüa 30 juuniks.

    Hollandi lennukompanii KLM teatas 181 miljoni euro suurusest kahjumist, turg ootas 120 miljonilist kahjumit lisaks leiti, et olukorra paranemist pole oodata ning lähiajal võivad töö kaotada 3000 töötajat.

    Eesti turg alustas kergelt positiivselt. Hansapanga aktsia on esialgu stabiliseerunud 17.4 euro juures, aktiivsus aktsia osas päris suur.

  • Marimekko (MMO1V) käive kasvas 1Q 27%, kasum kaheksakordistus ja tõsteti kogu aasta käibekasvuprognoosi. varem oodati kasvuks 10%, nyyd 15%.


    TeliaSonera ületas EBITDA ennustust tugevalt, analüütikud ootasid 6,5Mrd, kuid TLS1V saavutas 7,6Mrd SEK. TeliaSoera Finland, mida ollakse müümas kas Suomen 2Gle või Virgin Mobilele kaotas 34 000 klienti 1Q (enne oli enid ca 250K).
    EPSks oodati 0,24, saavutati 0,34SEK, käive oli 20,3Mrd.
  • Euroopa Keskpank jättis intressid muutmata. Inglise Keskpanga otsus oli sama.
  • Tere hommikut ka minu poolt,

    Turud proovisid eile päeva esimeses pooles veidi rallida, kuid müüjad tulid lõuna paiku jõuga turule ning pullidel ei jäänud muud üle, kui kõrvale astuda. Ei aidanud CSCO enam-vähem tulemused ega ka see, et Intel kinnitas oma kasumiprognoose.

    Täna hommikul on futuurid: Naz -1.01% SP -0.60% . Nafta hind on pool % miinuses ning dollar euro vastu pool % nõrgem. Eile õhtul kinnitas oma kvartaliprognoose veel ka maailma suurim jaemüüja Wal-Mart (WMT), kuid esimest korda viimaste nädalate jooksul ei ole futuurid oma 9-10-st (kodumaise aja järgi) rallit teinud. Viimastel nädalatel on nimelt tavaks olnud, et umbes sellel ajal ilmuvad turule ostjad, kes avanemiseks turu üles tõstavad. Seekord siis mitte.

    Mõned karusemad turuosalised on juba alustanud lühikeste positsioonide võtmist, panustades sellele, et mitmed viimasel ajal suure tõusu läbi teinud tehnoloogiaaktsiad on valmis kukkumiseks.

    Ka analüütikud on täna mitmete tehnoloogiasektori esindajate reitinguid alandamas.

    Graafikud:

    Nasdaq 100 (QQQ) ülestrend pole kindlasti veel murtud. Kuue kuu vastupanu siiski seekord pidas, mis eeldab, et peaksime liikuma vähemalt esimese trendijooneni, mis pakuks ka toetuse. Ma usun korrektsiooni aga ma ei usu suurde korrektsiooni.

    Biotech esindatuna Biotech HOLDRs-tega (BBH) jätkas ka eile oma kukkumist. Tavaliselt vaatavad turuosalised kõige agressiivsema spekulatiivse raha liikumise püüdmiseks just biotehnoloogiasse. Siiski, pärast 3 päeva kestnud kukkumist oostaks pigem põrget kui edasist nõrkust.

    Office Depot (ODP) ei teinud eile suurt midagi. Päeva esimeses pooles hind veidi kukkus, kuid seejärel toibus, sulgudes enam-vähem seal, kus avanenud oli. Tehing on ikka veel kehtiv ning STOP peaks asuma $13 all.


    sB

     

  • Päev ei paista algavat just hästi, Nasdaqi futuurid on juba 17 punkti miinuses e. ca. 1.5%.

    Tundub, et sentiment on kergelt hakanud pöörduma - tänane töötu abiraha taotlejate arv tuli oodatust kergelt parem, kuid eeltturg on vaid edasi langenud.
  • Täna õhtul teatab tulemused Nvidia (NVDA), aktsia on täna veidi turu vastu liikunud ja on 2% plussis. Aktsia meeldis mulle fundamentaalselt väga paar kuud tagasi, kui kauples 10-11 USD juures, kuid praegu maksab juba 16.5 USD ja nüüd on tõusuruumi jäänud napimaks. Kuigi aktsia võib järgmiseks kvartaliks ka $20-ni minna, pole riski/tulu suhe enam hea.

    EPSi oodatakse täna õhtul - $0.10 ja käivet $410.8 mln.
  • Kui te imestate, miks Black and Decker (BDK) teie striimeris närviliselt suure käibega visklema hakkas, siis selle p6hjuseks on see:Ø

    15:24 ET SWK Stanley Works guides Q2 & Y03 EPS (24.57 -0.13)
    Company sees Q2 EPS of $0.48-0.52, vs R.R. consensus of $0.53, on revenue growth of 5-7% over $649 mln in prior year; co also issues Y03 EPS guidance of $2.35-2.45 per share compared to a consensus estimate of $2.14.

    BDK yks peamine konkurent Stanley Works (SWK) teatas, et kuigi Q2 kasum v6ib tulla veidi allapoole ootusi, siis kogu aasta kasum tuleb ligemale 10% neist k6rgem.

    Esimene reaktsioon oli neg, kuid siis pöörasid nii SWK, BDK t6usule.

    sB
  • Sel aastal on enamus reedeid olnud müügi päevad, homme suure tõenäosusega langus jätkub.
  • Avasin investoritele mõeldud kodulehe, aadressil: www.hot.ee/rahahunnik2

    Praegu on see lehekülg suhteliselt lahja, seetõttu ootan ideid, mida seal kirjutada. Ma arvan, et kirjutan varsti optsioonidest ja kuidas nendega kaubelda. Mis veel huvi pakub? Andke aga julgelt teada.
  • > Kuigi (NVDA) aktsia võib järgmiseks kvartaliks ka $20-ni minna, pole riski/tulu suhe enam hea.


    Ohhoo? Et lihtsalt nii väidadki?

    NVDA-l on peagi NV35ga üle poole aasta taas võimalik tagasi võita oma performance leadership ATI-lt. Kusjuures QuadroFX pole seda leadershippi ATIle workstationite turul kunagi kaotanudki. Minevikus suure languse põhjustanud XBoxi dispuut pole enam teema, paar aastat ettepoole vaadates oli lõppenud kvartal tõenäoliselt viimane, mis nägi väga halba yoy võrdlust, nForce2 chipset võtab kõvasti turgu AMD kasutajate seas ja nForce3 saab olema valitsev chipset AMD 64bit Opteroni protsessoritele.

    Seotus AMDga on muidugi selline käsi kullas/p... mullas strateegia, aga NVDA conf call-l räägiti sedapuhku natuke ka lähenemisest INTC-le. Et kui suudetaks Intelile teha sama edukas chipset nagu AMD-le (esialgu pole seda toimunud, kuna Intelil on olnud liiga kõrged litsentsitasud), siis võib sealt tula päris korralikku pappi NVDA suunas.
  • Matrox, riski/tulu suhe sõltub eelkõige horsiondist. Minu horsiont on paar kuud ja NVDA ei tundu mulle 18.5 pealt enam atraktiivne. Kui Sinu horisont on pikem, siis on ka kindlasti riski/tulu suhted teised.

    Aktsia on rallinud viimase paari kuuga põhjast 100% ja fundamentaalselt on aktsia muutunud samavõrra kallimaks. P/E 23 pole sellise kiratseva sektori kohta nagu seda on arvutitööstus enam nii ilus.

    AMD-l endal läheb üsna kesiselt, liit DELL+INTC kogub üha rohkem jõudu ja AMD-l on nendega rinda pista päris keeruline. Seega ei saa ka palju oodata NVDA liidust AMD-ga.

    Lisaks kõigele on hetkel ATI näidanud mulle viimasel ajal toodetega tunduvalt suuremat paindlikkust ja NVDA koosneb paljuski lubadustest. Kui NV35 müüb kõvasti, siis see muudaks ilmselt kaalukausse, aga see on siiski vaid "kui".
  • Paraku puudub ATI-l kogemus kasumi teenimisega ja vaatamata oma praegusele tech ülekaalule pole suutnud ka märgatavalt turuosa võita. Vastupidi, on seda märgatavalt kaotanud laptopidele mõeldud graafikaprotsessorite osas. NVDA-le.

    Aga milles muidu see paindlikkus neil seisneb?

    Jah, AMD olukord pole kunagi olnud kiita. Raske on võistelda endast kordades suurema monopoliga... Ometi on see neil siiani kuidagi õnnestunud. Eratarbijana ei näe isiklikult vähimatki põhjust Intelit eelistada AMD-le ja kui nende 64-bit-trick õnnestuma peaks, siis võib suhtumine muutuda ka serverite ostjate ja muude corporate kasutajate seas. IBM-le ja Fujitsu-Siemensile on nad oma idee juba maha müünud...

    NVDA on varsti rohkem juba tarbeelektroonika ja entertainment bisnis kui mingi arvutitööstus...

    Tõsi ta on, et NVDA on selline kui... siis... case. Aga mis ei oleks?
  • Jah, ATI paindlikkusesest rääkidest mõtlesin eelkõige nende graafikaartide turuletoomist, Nvidia tootetsükkel venis vahepeal väga pikaks. Isiklikest eelistustest - juba vanast ajast pole ma ATI kaarte kunagi eriti sallinud, aga praegu tunduvad need isegi täitsa normaalsed. Ehk on elu liiga 2D-põhiseks läinud :)


  • ja mul on ATI AIW kaart, kuna mulle meeldib vahel arvutist telekat vaadata.
  • jah mul on ATI kaart, aga NVDA aktsiad. Seda päeva olen ma oodanud...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon