Börsipäev 9. mai - rohelise raha kurvad päevad - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9. mai - rohelise raha kurvad päevad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikut ka minu poolt,


    Tänane hommik leiab futuurid: Naz Sp. Nafta hind on protsendi jagu plussis ning dollar euro vastu veidi toibununa nullis.

    Dollari langus teeb paljutele turuosalistele muret ning praegu arvavad mõned väga kogenud valuutaturgude kursis olevad inimesed, et langus rohelises rahas võib veel jätkuda. Trendid valuutades kestavad tihtipeale kauem kui keegi seda oodata oskab.

    Suuri uudiseid täna hommikul ei ole. Nvidia (NVDA) aktsiaid saab nüüd pärast tulemusi osta $18 juures (eile sulgusid veel $16 peal) ning mängutootja ATVI on ka 10% üleval pärast oma Q1 tulemuste avaldamist.

    Nasdaq 100 (QQQ) graafik näib nõrgana. Turg püüdis päras avanemist tõusta, kuid just nagu üleeilegi tulid karud keskpäevaks välja ning pullid pidid neile teed andma. QQQ sulgus enam vähem trendijoone peal, kuid kui täna sealt läbi minnakse, siis on järmine toetus alles veidi allpool $27.5-t.

    Office Depot (ODP) käis eile kahel korral korraks allapoole 13 piiri, kuid sulgus siiski ülalpool seda. Päeva alguses näitas aktsia üles head tugevust, kuid ülejäänud turu nõrkuse vastu ei saanud. Eks jääb igaühe südametunnistusele, kas STOP @ 13 läks kasutusse või mitte. Eile avaldasid oma aprilli müügitulemused mitmed jaemüüjad. Midagi väga head sealt ei kuulnud, halba ka mitte. Kui vaatate, mida tegi S&P Retail Index (RLX), siis see tegi turu liikumised põhimõtteliselt kaasa.

    Nokia (NOK) pullid peaksid varvastel seisma. Aktsia graafik ei luba head, praegusest trendist allapoole murdumine tähendaks päris kiiret langust. Nokia pigistas eelmises kvartalis oma allhankijaid, et tulemusi täis saada. Nüüd kimbutas firmat SARS. Not good.

    Täna on Lucenti (LU) analyst meeting. Kuuldavasti ootavad osad turuosalised sealt mingisuguseid häid uudiseid. Kuna aktsia on pidevalt LHV üks enimkaubelduid, siis vaatame korra tehnilist pilti:

    Aktsia murdis 9 kuud kestnud vastupanust läbi ning nüüd tundub, et tuleb testima seda taset uuesti. See on ka loogiliseks ostukohaks. Kui turg lubab.

    Nortel (NT) kuulub ka enam vähem samasse sektorisse ning on koos turuga paar viimast päeva alla tulnud. Kui antud trendi jooksul on kahest languspäevast põrke genereerimiseks piisanud, siis seekord ootaks ühte veel. Võimalik toetus märgitud graafikule.

    sB

     

     

  • Tänane hommik on väga roheline, see on üsna loogiline, kuna viimase kuu trend on ikkagi üles ja pullid kindlasti pärast kahte languspäeva on ostutahtmist täis.

    Oluline on täna kus turg sulgub, ehk kuidas kujuneb jõudude vahekord päeva jooksul.
  • Kristjan, kvartaliplaan (NVDA $20) tais uhe paevaga:)
    Vene ajal oleks Sa kohe direktoriks saanud, sest "viisaastak nelja aastaga" on Sinu saavutuste korval ...:)
  • Spunk, tõepoolest :) Tänane ralli on väga suures osas lühikeste positsioonide katmise tõttu. Koguni 12.50% ulatuses aktsiate koguarvust oldi eilse seisuga NVDAs lühikesed, seega võite arvata kui paaniliselt täna neid shorte kaetakse. See toobki võimsa ostuhuvi.
  • Palju AMZN-i lühikesi veel alles on?
  • Karel, kõrge on endiselt - aprilli lõpus oli 18%, kuigi märtsi lõpus koguni 20%.
  • Avastasin LHV jälgimisnimekirjast NYSE eilse tähe GPS-i, aga mitte ühtki kommentaari tema tõusu kohta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon