Börsipäev 12. mai - Homme Wal-Mart (WMT) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. mai - Homme Wal-Mart (WMT)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikut ka minu poolt,

    Reedese päeva päästjaks oli Intel (INTC), mille üks juhtidest ühes Saksa ajalehes kommenteeris, et näeb pisikest elavnemist PC-turul. Esimese hooga eelturul turuosalised sellele uudisele erilist tähelepanu pöörata ei tahtnudki, kuid turu avanedes otsustati üheskoos, et uudis on ikkagi piisavalt hea, et tech-aktsiaid ostma hakata.

    Loomulikult ei saanud maha jääda ka ülejäänud sektorid ning päev lõppeski kõrgeimate tasemete juures.

    Reede õhtul teatas Siebel (SEBL), et SEC on esitanud firmale arupärimise seoses info lekitamisega analüütiktele ja suurinvestoritele.

    Täna suuri uudiseid turgudelt ei oodata aga homme hommikul tulevad tulemused maailma suurimalt jaemüüjalt Wal-Mart (WMT). Tulemustele ilmselt praegu suurt tähelepanu ei pöörata, olulised on vaid prognoosid. Kõiki huvitab, mida näevad WMT raketiteadlased nõudluse kohta oma kohvipaksult.

    Futuurid: Naz -0.22%, SP -0.10%. Nafta hind on 1% jagu plussis ning dollar taas vabalanguses (-1%).

    Nasdaq 100 (QQQ) ülestrend on puutumata. Ma tean, et paljud turuosalised loodavad vähemalt külgsuunas liikumist, et praegusi tasemeid seedida, kuid millal on turg varem turuosaliste käest midagi küsinud? Siiani on kõik halvad uudised üles ostetud ning senikaua kui see jätkub ei ole meil põhjust ka karused olla. Ilmselt ongi praegu tark jälgida, mida teevad halbu uudiseid avaldanud aktsiaid.

    Diamondid (DIA) murdsid eelmisel nädalal välja, kuid nüüd on toimunud konsolideerumine. Graafikul on näha järgmine oluline tase, mille murdumisel võiks ralli edasi kanduda.

    Meie tänane pealugu käsitleb Advanced Micro Devices (AMD) nimelist firmat. Aktsiad murdsid mõni aeg tagasi 2 aastat kestnud allatrendi ning vähemalt hetkel ei anna eriti miski tõestust selle kohta, et tõus varsti languseks pöörab.

    Office Depot (ODP) on vaikselt koos turuga ülespoole rühkinud. Nüüd seisab ees $13.5 asuv vastupanu. Selle murdmine näitaks veelkord, et pullidel on tõsi taga.


    sB

     

  • kuidas teie saate tänase äripäeva viimase lehe loost aru
    minu jaoks paistab küll tegemist olevat puhtal kujul ameerika tüüpi optsiooniga
    ja kohus luges et tehing vastuolus heade kommetega
    kuna pooltel polnudki kavatsust nö alusvaraga tegelikult tehingut teha

    ise ostan ka optsioone selge teadmisega et ma alusvara kunagi omale osta ei taha
    ja pole rahagi selleks
  • Uudised tänaseks börsipäevaks pole just väga head, kuid turg on siiski pea nullis - ilmselt kesised uudised ja positiivne momentum reedest on üksteist tasakaalustamas.

    Dollar teeb uusi põhju Euro vastu, naftahind on tõusmas ja Oracle (ORCL) Aasia juht teatas, et antud kvartali müüginumbrid võivad tulla kehvemad SARSi tõttu.

    Üks graafik Gary B. Smithilt realmoney.comist - ta rõhutab seda sama taset, mille minagi nädalajagu tagasi välja tõin - 31 USD on tugev vastupanu. Shordid peaks katma sellest kõrgemal sulgumisel.

  • Kristjan, mul on sulle üks ettepanek. Kirjuta Avalöögis või foorumis ettevõtetest, kes võidavad või kaotavad nõrgast dollarist. Või kui palju üldse lasevad suurettevõtted ennast valuutakurssidest kõigutada, kas enamus riskidest on kaetud derivatiividega?
  • Alvar, võtan siis homme Avalöögis selle ette.
  • Üle mõne aja taas üks tõsisem IPO - iPayment (IPMT) tuli täna lõpuks turule (pärast väikest skandaali IPO korraldanud Bear Sternsiga).

    Aktsia avanemine peegeldab praegust suhtumist turul hästi - aktsia hinnati vahemikku $14-$16, kuid praeguseks hetkeks maksab juba $21 juurde, seega 33% plussis! Meenutab veidi juba aastat 1999, kus osteti kõiki IPOsid pimesi. Ma vaatasin veidi fundamentaalandmeid ja konkurentidega võrreldes ei tundunud see aktsia mulle isegi $16 pealt atraktiivne.
  • Nonii, tanane sulgumine tuleb tehniliselt vaga positiivne, kas homme tuleb veelgi suurem tousupaev?
    Voimalik, eriti kui Wal-Mart heade uudistega lagedale tuleb.

    Hakkab juba tekkima igatsus odavate aktsiate jarele...
  • Kristjan selgitas, "kuidas pikad lühikesi kiusavad"

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon