Kust saate informatsiooni langetamaks otsust, millist informatsiooni osta ? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kust saate informatsiooni langetamaks otsust, millist informatsiooni osta ?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse


  • Ja kas Teie meelest pankade juurde tekkinud säästunõustajad oskavad piisavalt nõu anda?
    Oma kogemustest nendega võib mulle ka otse kirjutada
    e-mail: Whizz1@hot.ee
  • whizz

    täpsusta palun millise informatsiooni ostmist Sa silmas pead

    igas pangas leidub kindlasti häid nõustajaid, kes oskavad ka suurepäraselt nõu anda - nagu igal muul elualalgi kohtab aga kindlasti ka vähemandekaid ja lausa viletsaid.

    ei oska küll ühtegi Eesti panka selles osas esile tuua ega maha laita
  • see oli nüüd mul näpuviga pidasin silmas kust saadakse informatsiooni, millist investeerimisfondi osta? Et milliseid allikaid oluliseks peetakse(bro˛üürid, ajakirjad, ajalehed, sõbrad, ranking service firmad nagu Morningastar jne)? ja kui oluline on roll praegu Eestis säästunõustajate informatsioonil? Et USA-s pöörduvad vähemasti pooled investorid enne ostuotsuse tegemist nõu saamiseks oma financial adviserite poole. Mind huvitakski, et kas pöördutakse ka eestis säästunõustaja poole lootuses saada abistavat informatsiooni st. kas usutakse nende võimetesse ja kas on saadud soovitud abi investeerimisfondide osas(st kas on rahule jäädud)?
  • Whizz, Eestis pole finantsnõustamine nii laialt veel levinud ja sageli tehakse otsuseid enda kõhutunde järgi.

    LHV klientidele ei maksa nõuküsimine midagi, võite alati helistada otse maakleritele (6 108 408) või klienditoele (6 108 400).
  • A kas LHV nõustajad ka konkurentide tooteid soovitavad?
  • no sellega ma nõustun täielikult, et finantsnõustamine ei ole Eestis eriti levinud. Aga mul on nagu tekkinud küsimus, et kas see on nii siis pigem seetõttu:
    et inimesi,kes julgeb( muidugi kellel ka on seda raha, mida investeerida investeerimisfondidesse)on vähe ja need vähesed siis lihtsalt usaldavad pigem oma kõhutunnet kui lähevad proffessionaali juurde(sest arvavad, et sealt nad vajaliku infot ei saa)? Või lihtsalt kardavad lollina näida? Ja kust saadakse informatsiooni(keda või mida usaldatakse), et üldse otsustada mida osta?
  • Enz,

    Siiani on küll olnud niimoodi, et kui meie lahendust pakkuda ei suuda, siis soovitame kedagi teist. Kuid LHV on siiski üsna paindlik ja sageli suudame kliendile sobiva lahenduse ka leida.

    Whizz, Eestis on investeerimine veel üsna lapsekingades, seetõttu tuleb ka finantsnõustamisele aega anda, usun et paari aasta pärast on inimesed palju rohkem valmis nõu küsima.
  • Selge on see, et ükski tasuta asi ei saa olla sõltumatu. Samas on tänases Eestis vist võimatu seda raha ka nõustatava taskust välja pigistada.

    See kellel on miljon või rohkem, saab minu arvates juba tänasel päeval varahaldajate juurest suhteliselt sõltumatut ja adekvaatset nõu. See aga kellel miljonit ei ole, peab leppima müügimeestega, kes soovitavad vaid oma perekonna tooteid (ükskõik kui paindlikud nad ka poleks ei ole see sõltumatu nõuanne). Just see "alla miljoni" segment võiks minu arvates tulevikus sellist financial advisers nõu enim vajada.

    Sõltumatu nõustamine on teatud määral tekkinud kindlustusmaaklerite puhul, kellele kindlustusfirmad siis maksavad müüdud lepingute pealt ja üks maakler vahendab paljude seltside tooteid. Huvitav, miks fonditoodete müüjad pole sellisest skeemist huvitatud?
  • TV s võiks õpetust anda et piima müüja maalt saaks ka osaliseks hoiavad raha SUkAsääres ja imetlevad raha peab liikuma...milviberg@hot.ee
  • Kristjan,
    sa puutud kokku vist ka nende nõu küsijatega. Millise informatsiooni vastu tuntakse kõige rohkem huvi? Kuivõrd optmistlikult suhtutakse üldse investeerimisfondidesse?
  • Ma suhtun optimistlikult investeerimisfondidesse, kuna:

    fondi juhib professionaal
    saab ka väikeste summadega hajutatud portfelli
    hea osaleda välisturgudel (näiteks Venemaal)

    Hetkel oman vähemal määral Balti Kasvufondi osakuid ja suuremas koguses Ühispanga Kasvufondi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon