IBM ostab AMD? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

IBM ostab AMD?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • kas sa kommenteerid mõna kuulujuttu või mis ?

    Aga kui selline kõlakas tuleks ,mis võiks toimuda IBM aktsiaga ?
  • Mis selle IBM-i aktsiaga ikka juhtub, pigem ikka AMD aktsiaga. AMD on ju IBM-i turuväärtusega võrreldes köömes. 2,5mld USD-d 160mld USD vastu. Isegi selle konsultatsioonifirma eest (PWC Consulting oli vist) maksti 10mld USD.
    Põhimõtteliselt oleks see küll väga huvitav tehing. Huvitav, kes IBM-i ja Intelit üldse kontrollivad?
  • Kusagilt iidamast-aadamast on jäänud kõrva, et IBM-il on (või vähemalt oli) Inteliga leping, mille kohaselt IBM ei hakka kunagi x86 ühilduvaid protsessoreid valmistama. Seega selles valguses does not :-)

    Teine asi on see, et AMD aktsiahind on ainult üks pool tehingust. Teine pool on see, et üritusse tuleb ikka hirmsasti pappi sisse pumbata, et see nina vee peale saaks. Praegu paistab asi suht. nutune.

    AMD-ga koostööl on IBM-i huvi mujal. Mõlemal osapoolel on protsessoritootmisel tehnoloogiaid, mis teineteist täiendavad. Senine praktika on siiski näidanud, et protsessoritootmise puhul vähemalt sellised alliansid pikalt ei pea.
  • ...Inteliga leping, mille kohaselt IBM ei hakka kunagi x86 ühilduvaid protsessoreid valmistama.

    Aga kas uusi AMD 64 bit prosesid saab nimetada x86 protsessoriteks?
  • To: matrox

    Heh. Ma ei ole tõepoolest seda lepingut lugenud :-). Aga ma julgen oletada, et jutt on suvalisest protsessorist, mis töötleb x86 kompatiiblit mikrokoodi. Nii, et saab küll, kuna Hammer saab sellga suht-koht kenasti hakkama.

    Teisest küljest on IBM-il olemas "64 bit king-of-the-hill" ehk Power4. Ja kohe-kohe välja tulemas 64 bit desktop prose PowerPC 970. Ma tõesti ei näe, miks IBM-il AMD-d vaja oleks.
  • oli rumor, et ibm ehitab amd'le tehase,
    kus hakatakase tegema chippe ibmi jaoks,
    eriti kui vaadata, et ibm oma power prosega pole kuhugi joudnud
    ja apple ehk vahetab ka itaniumi vastu valja (taas k6lakas)
  • Apple võtab kasutusele Itaniumi???

    Biggest bullshit one can have. Võib-olla mingites serverilahendustes, kuna Apple tungib sellele turule üpris aktiivselt, kuid desktopis neverever.
    Takistavaid tegureid on selleks liiga palju. Alates juba sellest, et kogu praegune mäki soft on suuremal või vähemal määral AltiVec (Velocitiy Engine, VMX) SIMD-ist sõltuv. Isegi serverirakendused kasutavad seda. Itaniumis pole mingist SIMD-ist haisugi. Ja kui sinna mingi SIMD külge tinutatakse saab see olema SSE2-l baseeruv, mis erineb AltiVecist liiga palju.
    Teine küsimus on hind. Kuna Itanium on serveriprose, siis selle hind on kaugelt kõrgem suvalise desktopi valulävest.
    Ja siia järele tulevad igasugused küsimused stiilis mikrokoodi tõlkimine, little-endian versus big endian jne. Ainus võimalik lahendus koostööks Inteliga on see, et Intel võtab oma P4, viskab sealt välja x86 koodi translaatori (järele jääb puhas RISC prose) ja paneb asemele PowerPC koodi translaatori. Samuti tuleb välja vahetada SIMD AltiVec-i koodi mõistva jupi vastu.

    IBM-i poole pealt - afaik on Power4 suurserverite turul teine tegija SPARC-i järel. PowerPC 970 on Power4 derivaat ja annab Applele turuletulekul ilmselt performance parity P4-ga ujukomas ja eelise SIMD-is. Lisaks on 970-e siin kiirem kui P4-l.

    Hetke seis on see, et turul ei ole Applele reaalset alternatiivi 970 asemele. Välja arvatud juhul kui Moto on oma G5 arenduse salaja üles sulatanud ja tuleb mingi hullvõimsa kiviga lagedale. Mis on Moto rahalist seisu ja viimase aja pingestunud suhteid Applega arvestades väga vähetõenäoline (kõlksutatakse, et Apple kavatseb Moto kohtusse kaevata G5-st loobumise pärast).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon