Ken-Marti Vaher - kas äraostmatu rullnokk või hoopis uus poliitika? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ken-Marti Vaher - kas äraostmatu rullnokk või hoopis uus poliitika?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ilmselt kõik on värske justiitsministri paturegistriga Ekspressi vahendusel juba tutvunud. Kuid mida asjast arvata? Valitsus pole veel 100 päevagi pukis olnud, kuid ämbrid kolisevad juba siin ja seal.

    Tekib küsimus, et kui kaua selline valitsus üldse püsida suudab? Kuhu ja kui kaua on nii võimalik edasi minna? Mis on arvamused?
  • RP bläkk et nad venda samal päeval tagasi ei kutsunud.
  • Rullnokk on minu meelest selge liialdus, kas Teie ei ületa kunagi kiirust?



  • Natuke liiga palju rikkumisi sellel vennikesel, tundub et ta eriti seadusi ei uvazaita. Ma kaldun arvama, et need vahelejäämised moodustavad tühise osa tema eksimustest või mis ?
  • lugedes rikkumiste nimekirja ei ole rullnokk liialdus midagi. RP tegemata kodutöö, et nad ei uurinud oma ministrikandidaadi tausta. nimekirjas on ju süstemaatilised ja räiged rikkumised. iseasi, kui RP kampaanias ei oleks rõhutatud uute tegijate vinget taset plekituse ja äraostmatuse seisukohalt. sellise rikkumisteregistriga (liikluskultuuriga) inimene ei tohiks kandideerida ministriks isegi siis, kui ei rõhutata kandidaatide kõrget taset.
  • Huvitav, kui palju see vend politseile altkäemaksu on maksnud, ma arvan et mitte vähe :))
  • Suhteliselt nadi olukord...ametisse jatta nagu ei saa, aga kui lahti lasta siis ongi pretsedent loodud, et IGASUGUSE rikkumise eest lastakse lahti.

    Eriti vinged on aga need kritiseerijad, a la Lepikson, mul on ainult neli (voi mida iganes rikkumist) ja Lukas (ei olnud ametisoidul!). mis f... vahe? Kui vabast ajast kellegi maha loon siis on OK voi?
  • Ega küsimus polegi selles ühes kiiruseületamises. Jah - visaku see esimene kivi kes ise patuta on. Sellist meie hulgas vist polegi. Kuid probleem on hoopis mujal. Ken-Marti (nagu ka teised respublikaanid) on kirikus pidulikult deklareerinud, et ta austab seadusi ning vastasel juhul astub lihtsalt tagasi. Just see asjaolu sunnib tema tegemistele hoopis teise pilguga vaatama.
  • Kokkuvottes ongi nii nagu Paevalehes Jaanus Piirsalu kirjutab - suurte asjade lubamisel pisiasjade peale ei moelda.
  • Noh küsimus võibolla polegi vande andmises või mitte aga ta on lihtsalt justiitsminister mitte lihtne kodanik või riigikogu realiige, ta on inimene kes peab selle eest seisma et seadusi täidetakse.
  • ...ja karistusi tuleb KARMISTADA.
    null tolerants!
  • Yks asi oli veel vangladirektori mahavõtmine - seal ju formaalses mõttes yheselt mõistetavat rikkumist vist polnudki? Sellega aga pani Ken-Martti ka endale piirid paika, mis saatuslikuks saigi.
  • Vangladirektori mahavõtmine - tasakaalutu samm, kiiruse ületamine peale vande andmist - tasakaalutu samm. Kandideeris minu valimisringkonnas, ei tekitanud usaldust.
    Toetaja Lennart Meri - peale Viimsi majaehitust ei tekita ka uasldust.
  • Nulltolerants on siin tõesti õige märkus. Meest sõnast... Muidu asjalik poiss ja naised muudkui õhkavad tema nime kuuldes, aga minu silmis kvalifiutseerub see kahepalgelisus ja salgamine/vassimine usalduse kaotusena, mille alusel mõnele oma alluvale küll kinga annaks:(

    Kes meist kiirust ei ületaks, aga nii palju peaks ikka oidu olema, et ise roolis olles ei hakka pedaali põrandasse tallama. Erasõitudel/eraelus tuleks selle kaliibri avaliku elu tegelastel samuti soliidset ning seadusekuulekat profiili järgida. Kui tahab kiirelt liikuda ning selleks ka töine vajadus, ei ole tal raske vastav korraldus ministeeriumi (ministri?) autojuhile anda ning viisakuse mõttes ka alarmkaart ja vilkur välja võtta.
  • Vaata aga vaata milliseid intelligente võib siin kritiseerimas näha, kes julgevad Ken-Marti Vaherit rullnokaks tituleerida. Igal juhul au akadeemikud ja muud erudiidid kui teie vaimusuurus on võimete ja pagasi poolest Vaheri vastavatest näitajatest suurem - vastupidisel juhul pistke oma aupaklikkuses pea liiva alla ja oodake miilits sepiku tagasitulekut, kes paneb kõik ministrid 90-ga sõitma.

    Kiiruse ületamine pole ilus, seda teab 10-aastane poisikratt, ja iga normaalne inimene. Aga praktikas rikub Harju keskmine kodanik vähemalt paar korda päevas liikluseeskirju. See on juba eestlase hinges - teistest kiiremi, paremini ja kaugemale. Või mis meie söök oligi? Teine eestlane, kellest parema tahame olla.
    Olgu, paarkümned rikkumist; võtame talt auto ära, teeme paari kuupalga ulatuses trahvi või saadame ühiskondlikule kasulikule tööle. Aga olge ikka normaalsed - sellepärast pole potentsiaali poolest head ministrit nüüd küll vaja tagandada. Kui ta enda eetikanormid on kõrgel, tahab tagasi astuda, respect. Aga see nüüd eriline põhjus küll selleks pole.

    Ja üldse, millepärast kõiki nii väga huvitab mida ministrid teevad. Veelgi enam, supelda ajakülluses, et leida aega mingi kuramuse poliitika lahtiharutamiseks. Järelikult pole midagi targemat teha. Nagu mina, mõttetu komment ja mõttetu 5 min. toksimist.... Loome parem väärtust.
  • Wert.
    Mõni inimene teab oma puudusi ning ei lähe nendega esile tükkima. Kuid see, kes ei tea ja on esile tükkinud (või lihtsalt kerkinud), sel on õigus oma matsud kätte saada!
    Kui on vabatahtlikult antud vanne, siis selle mittetäitmine usaldust ei tekita.
  • ken pole hea minister, ei oleks selleks kunagi saanud ja yldse ei sobi ta juhtivale kohale.
    IMHO!

    olen ka varem öelnud, ja kordan endistiiviisi, et respu ideoloogia ON hea, kuid tipptegijatest osa ei k6lba kuhugi. ytlesin seda ka respus, ytlesin seda ka respu valimispeol. keegi ei kuula. ja polegi vaja neil kuulata?

    ken-marti on yks isiklikult ebasympaatsemaid respu tegijaid, ega meie hr rahandusministergi hiilga just samade eetikanormidega mis minul on - teisi inimesi hindame ju ikka eelkoioge enda normidest lahtudes? sellest ka ebasympaatia. palju tahtsam sympaatiast on aga proffessionaalsus.

    ministrid pole ju s6brad kellega 6lul käia, nnende prioriteet nr1 on riigi areng tagada. ja ma annaks ministrile andeks vaga palju, ka armukese pidamise, narkarist poja, aga piir läheb enamvähem seal kus inimese enda käitumine on pekkis. naise peksmine? kiiruse yletamine? lapse allaajamine? jalgpallis sohi tegemine?

    kristjan, kiiruse yletamine on tagajärg - ylbuse, teistest mittehoolimise ja auahnuse tulemus. see on minu isiklik arvamus ken-marti vaherist nende väheste hetkede jookusl mis teda kohanud olen. ja mis minister see ilma lipsuta on, seda enam et suuvärk seda rohkem laksub? samas palts vastab lihtlausetega. ja keskerakond pigem m6nitab kui kysib sisulsii kysimusi..

    v6ibolla poliitikud peavadki sellised olema? kas eile vaatasite riigikogu värki? yks suur demagogoia ja teiste mustamine, iluk6ned ja teistele ärategemine.. kus on effektiivsus? see on hullem kui lasteaed..

    räkides liikluseeskirjadest - eeskirja m6te ei ole PIIRATA, TAKISTADA, KEELATA, SUNDIDA lihtsalt niisama.. liikluseeskirja nagu ka muude seaduste eesmärk on KORVATA INIMESTE M6TLEMISV6IME PUUDUMINE. selleks et inimesed endale ega teistele liiga ei teeks.

    selleks et yhiskond töötaks, peab olema seadused. seadustest asutakse enivei yle, kuid seadus peab mingilgi määral tagama et pysitakse enamvähem piirides. v6ib-olla olen ka ise kiirust yletanud - highwayl 140-150ga 120 alas. kas ma ohustaksin kedagi? kindlasti. aga ilm oleks ilus, tee nii kuradima sirge ja pikk, ja paljud paneksid ka 140ga.. ei näe probleemi. aga linnas kihutada 120ga kui lapsi koik kohad täis, voi PIDEVALT kihutada..

    kysimus on SISULISES mitte VORMILISES rikkumises
  • riq, sa ajad jama! vaata, loe ja mõtle tibakene mida wert kirjutas. õige jutt igatahes. rikkus küll jah noja mis siis. igaüks meist ju rikub, kes sõidab ja kes ei sõida see ei saagi rikkuda. see ainult ilgub kadedusest nende kallal kel on auto ja saavad sõita sellega, noja natuke kiiremini kui lubatud noja mis siis! wert kirjutab õieti, et mingi tatise autosõidu pärast pole potentsiaali poolest head ministrit nüüd küll vaja tagandada. ta enda eetikanormid on kõrgel, ta ise tahab tagasi astuda ja kui parts ei lase siis järelikult on mees oma ametikohta väärt. igatahes on ta kindla käega minister kes juhib oma valdkonda jõuliselt.
  • meest sõnast härga sarvist öeldakse ....

    ei tunne inimest, seetõttu ei kobise tema isiku teemal. tundub, et ta ei saanud vannet andes päris hästi aru, mida teeb. loodeti vist, et tegemist millegi mitte nii olulisega, mis kiiresti unustatakse ja millele tähelepanu ainult valimiste ajal pööratakse. ehk aeti latt sellisel moel enda jaoks liiga kõrgele? kui tavainimene selliseid asju ei mäleta, siis ajakirjanikud küll...
  • Peeter Kand:
    Kysimus pole selles, et veidi kiirust yletades eeskirja rikutakse.
    Rikkugu pisieeskirju, pole probleemi.
    Aga lasku ka teistel rikkuda: pole vaja professionaalset töötajat tööõnnetuse pärast lahti lasta.

    Pole ilus rakendada enda ja teiste suhtes erinevaid reegleid.
    Praegu lihtsalt jääb temast veidi autoritaarse isiku mulje.

    Märkus. Ylalväidetu on subjektiivne arvamus, mis võib olla ebatõde.
  • Lp. P. Kand

    > rikkus küll jah noja mis siis. igaüks meist ju rikub ..

    Väga huvitav suhtumine ühiskonda.
    Kas Te lisaks kergitate poes puuviljakotti ka kaalumisel?

    http://www.epl.ee/artikkel.php?ID=235737

  • Luuser, hea idee! Riku ise ja lase ka teistel rikkuda!

    Kas see ongi uus poliitika?

    Võib-olla? Aga kuhu jääb siis nulltolerants?

    Kui mina ületan natu kiirust (viimati 2 aastat tagasi) siis saan trahvi nii et ägiseb (ületasin vähem, aga trahviti rohkem). Inflatsiooni arvestamata :-(

    Tuleb välja, et mõned on võrdsemad kui teised.
  • Justiitsminister kes pidevalt haldusnorme rikub? Heh. Juhtub korra, juhtub kaks, inimlikult arusaadav, aga 20 korda? Selge ju, et mees ei pea seadusi enda jaoks kehtivaks.Vaatasin eile telekast kuidas ta oma lahkumissoovi paberilt ette luges. Irw. Tekst loeti paberilt maha!Braavo!
  • Lp. gezer

    1. Peeter Känd, mitte Kand. nime sisestamisel pole täpitähed soositud
    2. Me ei osta kaubamajast banaane, sest see on lihtsa eestlase jaoks liiga kallis
    3. Suhtumine ühiskonda on nigu on. aga ka meie huve kaitstakse
  • wert: "Kui ta enda eetikanormid on kõrgel, tahab tagasi astuda, respect."

    Kamoon, mismoodi ta eetikanormid kõrgel on, kui lasi omale alluval ametkonnal valetada, et tal kehtivad karistused puuduvad? Ja ta EI TAHA tagasi astuda. Kohe kuidagi ei taha. Ta ei suutnud moodustada lihtsat, eetilisele poliitikule sobivat kolmesõnalist lauset "Soovin astuda tagasi", vaid luges paberilt mingi segase teksti, millega "usaldas oma tagasiastumise küsimuse peaministrile". IMHO ei ole ta ühelgi viisil avaldanud tegelikku soovi tagasi astuda.
  • Ken ei ületa ainult KIIRUST. KEN EIRAB LIIKLUSMÄRKE, KEN EI KINNITA TURVAVÖÖD, KEN EI SÕLMI KOHUSTUSLIKKU LIIKLUSKINDLUSTUST. KEN-LAPSUKE TEEB SEDA KORDUVALT ja süsteemselt ALATES HETKEST MIL EW TALLE JUHILOAD VÄLJASTAS. Tavalise kodaniku paneb EW sellise sigatsemise eest miskipärast türmi (tean päris mitut kraadet , kes on istunud mingi aja)
    Õige , ilmselt on need korrad mil tüüp vahele on jäänud vaid murdosa tema rikkumistest.
    Avaliku elu tegelane ei saa rääkida oma nö äraostmatusest või puhtusest kui ta ei suuda isegi LE järgida.
    Põhjendus rikkumiseks oli, et Ken tegi seda väljaspool tööaega. Selle peale ütleks kull, et minep....... tibla.
    Muideks, mina millegipärast suudan LE järgida ja mul ei ole aastaid olnud ühtegi rikkumist.

  • Peeter Kand,
    kas me vaidleme selle yle,
    et kas yks inimene on loll,
    v6i et kas ta on syydimatu,
    voi et kas ta on v6imuahne,
    v6i et kas talle tehakse liiga,
    v6i et kas ta on hea minister?

    ma ei aja jama. ytlen mis mina arvan.
    loomulikult ei muuda viimase aja skandaaild suhtumist paremuse poole..
    mina oma 300hj suudan kindlasti kiiremini kihutada..

    "ta enda eetikanormid on kõrgel, ta ise tahab tagasi astuda ja kui parts ei lase siis järelikult on mees oma ametikohta väärt. igatahes on ta kindla käega minister kes juhib oma valdkonda jõuliselt."

    siin ma teeks sellise zhesti nagu tehakse enne magamaminekut käega suu ees viibates :)
    1)kui mees tahab, siis ta ka teeb. kui ei tee, siis ta ei saa olla j6uline (vt. oma teksti)
    2)kui eetikanormid on k6rgel, siis ei tehta sohki jalgpallis ega rikuta LE'd 23 korda. siis ei tohiks tekkida ka kysimust kas astuda tagasi v6i mitte.. teatavasti yks rootsi poliitik ostis kunagi riigi krediitkaardiga sukkpykse.. ja palun loe nulltolerantsist ka!
    3)kui KMV on justiitsministri kohta väärt, olen mina presidendi kohta väärt - kuidas saab ametikohta väärt olla? kas see on autasu? v6i peaks ikka ametikohal olema mees kes suudab teha seda mida vaja?
    4)KMV pole oma ametikohta väärt, aga kes sobiks tema asemel justiitsministriks?

    veelkord, on m6tetu vaielda isiklike sympaatiate yle, aga veel m6ttetum on demagoogitseda.
    kuulujutud on kyll pahad, aga äraostamtute tagakambrites olevat neid ämbreid veel hulgim..

    sooviks isiklikult väitlust temaga, v6imaldad sa selle mulle?
    siiani alati kui ta on s6na v6tnud on sealt tulnud miskid raamatulaused ja demagoogia.
    no respect. ses suhtes on urmas reinsalu palju muhedam mees.. 1 mu lemmik, kah juura haridusega.

    ise olen muideks respu liige!
  • Justiitsminister kes rikub korduvalt seadust PEAB astuma tagasi. Punkt. Muud juttu ei saagi olla. Vastasel korral hakkaks ikka hirm küll Eesti riigis elada. Kui kõigil on kõik poohhui, siis ei saagi asjast asja saada.

    Mis puutub karistuste karmistamisse (keegi pakkus välja), siis imho on palju olulisem karistuse vältimatus: tegid tüki ära - saad karistada. Kindel mats. Isiklikult ületan samuti kiirust. Tihti, tuleb tunnistada. Aga ei teinud seda kui veel politseid tee ääres näha oli. Nüüd ei ole ammu enam märganud.
  • Kumb siis hullem on, Ken [Marti Vaher] v6i Enn [Eesmaa] ?

    ;)
  • Riq, su varasemad kommid olid väga head, kuid ma ei mõista antud küsimuse püstitust (ok, nalja poolest ja sõnademäng originaalis - seda küll, kuid mitte sisuliselt :)

    Mida Enn Eesmaa on teinud negatiivset? Kas tõesti ainult seda, et ta esindab erakonda, kes hetkel valitseb all-linnas, kuid pole võimul Toompeal? Kas tõesti ainult seetõttu, et LHV foorumites ei käi just eriti palju selle erakonna pooldajaid? Pime viha Keskerakonna vastu? OK, see aeg peaks juba mööda saama hakkama.

    Enn Eesmaa pole käinud kirikus andmas vannet olla aus ja eetiline ning selle rõhutamisega Riigikokku püüelnud. Ta on tavaline Riigikoguja nagu 100 ülejäänut.

    Ta esindab erakonda, millel on kindlad vaated ja poliitiline platvorm. Selliseid pole Eestis just väga mitu.

    See erakond kandis valimiskampaanias selget sõnumit ja mitte ilmaasjata ei saanud ta kõige rohkem hääli.

    See erakond ei ole äriidee. See erakond on ka 4 aasta pärast olemas. KMV poolt esindatava erakonna poolt valimiskünnise ületamise ma nii kindel ei oleks.

    IMHO usun, et hoopis Enn Eesmaast saab veel minister. Küll mitte justiits...aga ikkagi saab. Ja enne kui te seda loodate...
  • Lõpuks ometi leidub siin foorumis inimene, kes väidab, et keskerakonnal on kindlad vaated ja programm.
    Velikij, palun täiesti tõsiselt selgitada KE kindlaid vaateid ja poliititlist platvormi ning ka valimiskampaania selget sõnumit. Võibolla saab KE seljuhul ühe toetaja juurde.
  • Velikij, see oligi mu point, et kas on hullem olla
    hea "halbade" seas v6i halb "heade" seas

    m6lema pihta virisetakse.. ja on ka p6hjust?
  • Täitsa jube, meil on nüüd rullnokside valitsus
  • Pole mõtet vaidlustada, kas Vaher peab liikuma edasi või tagasi. Kui rahvas tahab, pangu ta siis tagurpidi käik sisse ning liikugu oma ideedega ilma kiirusepiiranguteta edasi. Võib-olla mõni bürokraat "trahvib" teda liig kiire mõttelennu eest ja käseb mõnele teravusele "turvavöö" peale panna, et see eba-õnnetuse korral lihtrahva seas liigseid tervisekahjustusi ei külva. Aga mina arvan, et kiirusepiiranguid eirava kodaniku autosõidu eest tuleks trahvida, kuid ideemagistraalil kihutava kodaniku sõitu ei tuleks mitte piirata, vaid tulise roobiga tagumendis kinni olla, et kodanik kõigest väest edasi lendleks. Niisiis on meil antinoomia: kui Vaher astub tagasi, arvame, et liigume edasi, kuid tegelikult liigume tagasi, kuna Vaher ei saa liikuda enam edasi. Ehk ühel magistraalil kiiruse ületamise eest ei tohiks karistada ideemagistraalil tagasiliikumiskäsuga.


    P.S. Mul on äärmiselt kahju, et pedaalivajutamise pärast tahetakse Vaherit nimetada rullnokaks. Teleesinemistes tundus ta vägagi terava mõtlemisega, potentsiaali õhkav ning muutja tüüp. KE pooldajatele tasakaaluks, et teine selline noormiis tundub Sven Mikser olevat. Suur austus nende vastu. Ei tahagi vaielda selle üle, kas edasi või tagasi. Igal oma arvamus. Lihtsalt kahju on, et potentsiaali poolest head ministrit tahetakse rullnokaks nimetada.
  • Väga huvitav väide:
    riq 16/05/03 16:15
    "...kui eetikanormid on k6rgel, siis EI TEHTA SOHKI JALGPALLIS..."
    Kui selline asi on tõesti aset leidnud, siis... no comments.
  • to: raearu

    Pole minu asi Enn Eesmaa erakonnale promo teha. Tahtsin lihtsalt märkida, et IMHO pole mõtet KMV nimelisse foorumisse asjasse mitte puutuvaid inimesi tuua.
  • fire,
    pisidetailid avavad inimese t6elise palge..

    päevalehes on kommenteeritud vaheri käitumist. pole ise viitsinud syveneda aga subjektiivne mulje täpselt sama..
  • tegelikult peaks respu ikka vaheri maha v6tma,
    ja selgitama siis täpsemalt oma policyt seaduserikkumiste kohta..
    siis oleks vanne täidetud, rahvas rahul ja pretsedendi loomine jääks ära..
    minu silmis oleks see win-win-win-win-äääääääääää......

    vaherit aga on raske maha v6tta, sest tema iseloomuomadused teevad temast paha vaenlase..
  • Viskan ka kivi.

    Üldiselt igalpool foorumites kommenteerijad on silmnähtavalt pooleks jagunud: ühed, kellel
    on samuti 20+ rikkumist ja arvamus Ken-Marti kohta on "inimene nagu iga teinegi, las ta olla edasi". Mina kuulun mingisse teise kategooriasse, kellel sellist registrit ei ole.
    Minu põhilised rikkumisted toimusid umbes 10a tagasi kui saigi väljakutsuvalt ringi kimatud. Viimasel aastatel pole ka paipoiss aga politseiga enam tüli ei ole. Noh sõidan +20 reegliga ja püüan samas viisakaks jääda.

    Ja ma ei saa aru, kuidas on võimalik 23 korda vahele jääda. Selleks peab olema rullnokk. Sellistega juhtub - küll politsei pidevalt kiusab, küll toimub "teiste süül" avariisid. Iseendal suunatule näitamine aga üldse meelde ei tule.

    Sobib/ei sobi ministriks - ma ei tea. Küll aga olen arvamusel, et RP jaoks on see bläkk ja kui kiirelt midagi ette ei võeta sellest jamast distantseerumiseks, ei ole neil järgmistel valimistel edu. Nad valiti põhiliselt sõna "uus" pärast ja selle nad devalveerivad ära. Muid väärtusi RP-l pakkuda seni pole. Kui nad käituvad nagu Kallo jms roolijoodikud siis on nad samal pulgal teistega ja sõna "uus" nende puhul ei kehti.

    Muideks, vaadake http://vaher.respublica.ee peal ka ringi. Mida jutt antud teema valguses.



  • Oops, vabandan, Res Publica on parimad asjad ära kustutanud Vaheri kodulehelt. Aga pole midagi, mul on kretiinne komme kõigest screenshot teha:

    http://no.spam.ee/~tonu/vaher.png
    http://no.spam.ee/~tonu/vaher2.png
    http://no.spam.ee/~tonu/vaher3.png
    http://no.spam.ee/~tonu/vaher4.png

    Lüke iseenesest ka huvitav, et jälle varjatakse....
  • Ameerika Ühendriikide Kongress:
    535 liiget järgnevate statistiliste andmetega:
    29 on süüdi abielurikkumises
    7 on olnud vahistatud pettuse eest
    19 on süüdi kattetute tshekkide väljastamises
    117 on pankrotistanud vähemalt 2 äriettevõtet
    3 on arreteeritud kallaletungi eest
    71 ei saa krediitkaarti, kuna neil puudub tagatis
    14 on olnud uimastite pärast vahistatud
    8 on kandnud karistust poevarguse eest
    21 on hetkel kaebealustena kohtu all
    Ainuüksi 1998. aastal tabati 84 töötajat purjuspäi autojuhtimiselt.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~

    nende erinevus "uue poliitikaga" on see, et nad pole kirikus vandunud, "et mina seadust ei riku või kui rikun siis astun tagasi."
  • ...ja ilmselt on nad pääsenud Kongressi mingite muude lubadustega kui nulltolerants ja leppimatus nii suurte kui väikeste õigusrikkumiste suhtes.

    Ja loomulikult pole üks kiiruseületamine parlamentäärile nii suur patt kui ministrile. Tavakodanikule on see veelgi väiksem patt. MIKS?

    Minister on poliitiline figuur ja rõhutan, vaieldamatult avaliku elu tegelane tänu oma ametipostile! See seab tema käitumisele suuremad piirangud ja annab paratamatult karmima hinnangu kui lihtsa rabotjaaga kiiruseületamise suhtes.

    Kui RP seda ei mõista ja Parts täna KMV tagasiastumispalvet ei rahulda, tõmbab ta vee peale kogu Olari Taali äriprojektile nimega Res Publica.

    KMV tagasiastumispalve rahuldamine pole kindlasti mitte mugav. Kuid in long term on veelgi ebamugavam see rahuldamata jätta.

  • No nii, nüüd siis on Siim ka "kiirust ületanud" - sõitis Lasnamäel 50-tsoonis 73km/h. Aga Siimul on see teine rikkumine 12 aasta jooksul. Siim pole lubanud nulltolerantsi ja karistuste karmistamist, Siim pole minister.

    Mis KMV-sse puutub, siis on ta end ja RP-d täis teinud. Isegi siis kui Kõverkaela-Juku ta ametist vabastab. Aru ma ei saa, mis kõrgest eetilisest standardist siin räägitakse, kui mees end mitu päeva haledalt välja üritas vabandada, selmet kohe selge tagasiastumisavaldus esitada.

    Mis KMV kõrgetesse vaimuannetesse puutub, siis kuri geenius on halvim valitseja rahvale.

    ja riq, mis puutub Urmas Reinsalu teisest puust meheks olemisse võrdluses Keniga, siis pilti nägemata on nende kahe äraostmatu sõnavõtte pea võimatu eristada - sama tekst, sama tämber, sama rõhuasetus.
  • Nulltolerants....

    Mina olen sellest siiani nii aru saanud, et Keni taolised tegelased (3-4 rikkumist aastas) saadetakse alustuseks mõneks kuuks betoonile, seejärel aga kaalutakse sügavalt, kas talle lubasid tagastatakse või mitte? Nii vist raviti kuritgevuse taset NYs.
  • Kuna nüüdseks on ka see tsenseeritud asi ajalooks saanud, panen ka nende screenshotid välja:
    http://no.spam.ee/~tonu/vaher5.png
    http://no.spam.ee/~tonu/vaher6.png
    http://no.spam.ee/~tonu/vaher7.png
    http://no.spam.ee/~tonu/vaher8.png

    Nimeservereid on vahepeal ringi konfitud
    [root@fusion root]# host vaher.respublica.ee ns.estpak.ee
    Using domain server:
    Name: ns.estpak.ee
    Address: 194.126.115.18#53
    Aliases:

    vaher.respublica.ee is an alias for www.respublica.ee.
    www.respublica.ee has address 195.222.5.211
    [root@fusion root]# host vaher.respublica.ee ns.eenet.ee
    Using domain server:
    Name: ns.eenet.ee
    Address: 193.40.56.245#53
    Aliases:

    vaher.respublica.ee is an alias for kraam.dbweb.ee.
    kraam.dbweb.ee has address 213.219.122.2
    [root@fusion root]#

  • Arrghhh.

    Kuidas inimesed küll ei taha pilti ette saada.

    Liikluseeskirjade puhul on tegemist seadusandliku aktiga.
    Liikluseeskirjade rikkumine on seaduserikkumine.

    Kui justiitsminister (kes peaks olema eeskujuks oma seaduskuulekuse poolest) rikub seadust siis ta peab tagasi astuma ja ongi kogu moos. Teist varianti ei ole. Pealekauba antud puhul ei ole tegu üksiku seaduserikkumisega vaid seaduse üle irvitamisega.

    Minu meelest on antud puhul asi nii selge kui olla saab. Mis arutelu siin enam toimuda võib? Kui inimesel oleks eetikakoodeksiga asjad korras oleks ta koheselt teatanud, et ta ei saa oma erakonnale sellist sitta keerata ja sellest ametist kinni hoida.
  • kordan: kiiruseyletamine pole p6hjus miks peaks tagasi astuma.
    aga ken peaks tagasi astuma, sest ta poleks kunagi tohtinud minsitriks saadagi.
    IMHO.

    minuarust peaks just ministril lubatama ka nö armukesi ja muid "patte",
    sest muidu on nii et spets v6etakse kohalt maha kuna ta stressi leevendas noore naise peal..
    rahval on vaja ju eelkoige head elu mitte seda et yks mees truudust ei murraks.
    asjad peavad olema perspektiivis. yleyldse voiks sellise asja nagu "poliitika" ära kaotada ja tegeleda asjade sisulise kyljega - poliitika on ju mingi n6me silmakirjalikkuse kehtestamine..

    esmatähtis esikohale

    minuarust on reinsalu jutt vähemalt mahlakas,
    huumorit sisaldav ja tal on mingigi idee ka enda peas..

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon