Graafikuid ..
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Tuli mõte, et hakkaks korra nädalas üles panema huvitavamaid tehnilise analüüsi graafikuid. Äkki leiab keegi mõne idee või huvipakkuva aktsia nende hulgast. Kõik kommentaarid on väga teretulnud, kuna tehnilises analüüsis olen suhteliselt algaja ja pealegi pole graafikud käsitsi joonistatud, vaid neid genereerib algusest lõpuni arvuti.
Ei hakka pilte üksikult siia panema, kuna see teeks lehekülje aeglaseks, panen lingina:
Vot nii -
Jim, väga hea mõte. Kuid kuidas see arvuti neid pilte genereerib?
-
Praegu toimib asi nii: andmebaasis olemas on kõigi Nasdaqil ja Nysel noteeritud aktsiate viimase paari aasta hinnad. Üks javas kirjutatud programmijupp otsib iga aktsia kohta välja teatud kriteeriumite järgi sobivaimad trendijooned, joonte "kenaduse" järgi pannakse aktsiad ritta ja nii saab kätte kõige selgemini väljajoonistuvate joontega graafikud. Olemasolevate andmete põhjal joonistab php script valmis graafiku.
Nagu näha, ei tööta kogu süsteem veel kõige paremini, vahepeal ei ole jooned kõige õigemasse kohta sattunud. Seepärast ootakski soovitusi ka selle kohta, et kuhu teised oleks jooned tõmmanud, samuti selle kohta, et mida võiks veel graafikule lisada. Endal on plaanis lisada toetuste ja vastupanude leidmine. -
Tavaliselt kasutatakse TA tegemiseks logaritmilisi graafikuid, need siin on aga lineaarsed. Näiteks esimesel graafikul oleksid tulemused/pildid oluliselt teistsugused!
-
Vot just selliseid soovitusi ma kuulda tahangi. Logaritmilised graafikud on kah plaanis. Aga kas keegi oskab seletada, miks need eelistatumad on lineaarsetega võrreldes?
-
noh, tõus 1-lt 2-le on ikka oluliselt suurem kui 2-lt 3-le. ja logaritmiline graafik näitab liikumisi protsentuaalselt, mis tegelikult loeb. Kui näitena tuua selle esimese graafiku, siis esimesel poolel (graafiku algus-veebruari keskpaik) tõusis aktsia ~100%. teisel poolel (veebruari keskpaik-graafiku lõpp) aga ~50%. selle graafiku järgi liigub aktsia ülespoole samas tempos, tegelikult see pole aga nii olnud.
-
Õigus jah, tegin nüüd ka logaritmilised graafikud. Nagu näha, tuleb näiteks ERES puhul tõusutrend veelgi selgemini välja .. Sry ainult sellepärast, et reedesed hinnad puudu on, ei ole jõudnud veel hindasid uuendada.
-
Ahjaa, üks küsimus ka veel: millisest käibepiirist alates võiks graafikuid näidata? Praegu on võetud need aktsiad, mille viimase börsipäeva käive ületas $200 000.
-
Käibepiiri tõmbamine veidi keeruline, kuid kasulik on kasutada mingi perioodi keskmist käivet, sest ühe päeva mahud võivad olla väga kõikuvad.
Ma ise valin sageli aktsiaid, mille viimase 90 päeva keskmine käive on suurem kui 100 000 aktsiat. -
kle.. kas saad PVN-st ka graafiku genereerida?
-
Panin praegu kristjani soovitatud piiri. Tundub, et liiga palju aktsiaid vastab sellele tingimusele, tükk aega juba ootan, kuni arvuti "kenamaid" graafikuid välja valib :)
gert55: Aga palun .. PVN -ist 9 kuu graafik. -
Tubli asjaga tegeled Jim! Kas ma ise saan kuidagi seda programmi kasutada, mul oleks huvitav umbes 30 aktsiat vaadata.
-
miroslav: võimalik oleks küll, kui ma leiaks koha, kuhu see üles panna. Praegu on tehniliste detailide taga asi kinni, nimelt ei toeta mu virtuaalserveri pakkuja java tuge php -le.
-
Kas Eesti aktsiate kohta kah mõne graafiku saaks genereerida.
-
aikon, mis graafik huvitaks?
saan midagi siinsamas üles panna, :) -
Näiteks juuresoleval pildil Hansapanga aktsia tõus üle 280 krooni, :)
-
Saab ka Eesti aktsiate kohta graafikuid teha, ma pean selleks ainult lisama nende jaoks andmete tõmbamise. Suur töö see pole, aga nädala algus ja vähe aega.
-
Enne USA börside avamist selleks nädalaks uusi graafikuid.
-
Päris hea. Eriti need, millel suunavalik ees. Kogu valik toimub automaatselt v6i on eyeballing viimaseks filtriks?
sB -
Praegu teen veel lõpliku valiku peale silmaga ülevaatamist, aga kuigi suur töö pole juurde lisada automaatne valik. Näiteks suunavaliku puhul võtta kriteeriumiks see, et ülemise ja alumise joone tõusud peavad erinema vähemalt x võrra ja joonte viimaste punktide erinevus ei oleks suurem kui y protsenti. Ka tõusvate ja langevate trendidega saab enamvähem samamoodi kriteeriumid paika panna.
-
Uus nädal algamas ja taas uusi graafikuid.
Kuna möödunud nädalal oli palju juttu straddle'ist, siis sai ka päris palju selliseid graafikuid, kust võiks mõne selle strateegia jaoks sobiliku aktsia leida.
Lisasin ka Eesti aktsiad, tõsi küll, väga palju infot nende graafikutelt välja lugeda ei anna:) Aga milliste turgude vastu veel huvi on? Kui on olemas meeldiv lehekülg, kust saaks cvs või muul sellisel kujul hindasid tõmmata, siis pole väga suurt probleemi uute turgude lisamises.