Börsipäev 19. mai - Hansapank 280 krooni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19. mai - Hansapank 280 krooni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere hommikust!

    Euroopa börsidel algas kauplemispäev parajas miinuses ja liikumine esialgu on olnud külgsuunaline, st. hinnad püsivad avamistaseme lähedal.

    Dollar on tegemas uusi põhju liikudes ca -1% jagu madalamal eelmise nädala tasemetest, mis eesti krooni suhtes tähendab nihkumist 13.40 EEK piirist allapoole.

    Tallinna Börsil on esimene kauplemistund möödunud rahulikult.

    Viimasel ajal kaupleb Hansapanga aktsia enamuse päevast ebatraditsiooniliselt laia spread`iga: ostjad-müüjad on ebalevad ja paljastavad oma ostu- või müügihuvi vahetult enne kauplemise lõppu. Täna alustavad ostjad päeva reedesest tasemest tükk maad allpool, müüjad aga loodavad samale hinnale.

    Eesti Telekomi aktsia noteeringud on eelmise nädala lõpust madalamal, kuid püsivad endiselt 100 krooni tasemest kõrgemal.

     

  • Vaevalt sain eelmise lõigu lõpetatud kui Hansapanga aktsia tõusis kõigi aegade kõrgeimale tasemele ja ületas 280 krooni piiri: esialgu tehti sellelt tasemelt küll pisike kogus, kuid ka ostupool on hetkel varasemast kõrgeimast sulgemishinnast (278.51 EEK fikseeriti 8. mail) kõrgemal.

  • Tere,

    Kui te vaatate eelmise nädala liikumisi turgudel, siis näete, et tegelikkuses ei liikunud indeksid selle aja jooksul eriti kusagile. Pärast esmaspäevast suurt tõusu toimus konsolideerumine ning see paneb mind küsima, et kas see ei olegi see "pullback", mida kõik karud ja tegelikult ka suur osa veel rongist maha jäänud pulle ootas. Võibolla see ongi kõik, mis neile turu poolt pakuti.

    Tulev nädal uudiste poolest ilmselt eriti ei sära: Teisipäeva hommikul suur jaemüüja Home Depot (HD) ning õhtul Hewlett-Packard (HPQ) oma tulemustega ning Neljapäeal initial claims.

    Futuurid on täna hommikul: Naz -0.86%, SP -0.72%. Dollar on euro vastu jällegi 1% jagu miinuses.


    Nasdaq 100 (QQQ) pole ikka veel karude kiuste oma ülestrendi murdnud ning kui $29 tase murtakse, siis võib tõus veelgi jätkuda. Meil on ees mitu nädalat vaikset perioodi, kus enam tulemusi ei avaldata ning ka hoiatusi veel ei anta.

    Diamondid (DIA) on liikunud üles vaikselt, murdes järk-järgult uusi tasemeid ning kogenumad turuosalised pakuvad sihitavaks tasemeks $95 taset.

    Office Depot (ODP) tõmbus veidi tagasi pärast analüütikute positiivsete reitingute poolt tekitatud järske liikumisi. Selle taga oli ühelt poolt pisikese konkurendi Office Maxi (OMX) mitte nii head tulemused ja prognoosid ning teiselt poolt negatiivsed kommentaarid suurema konkurendi Staplesi (SPLS) tulemuste teemal. SPLS avaldab oma tulemused Teisipäeval. ODP aktsia põrkas Reedel väga kenasti Kristjani poolt foorumis näidatud toetuse pealt. Väikest ohtu siiski kujutavad endast SPLSi tulemused, kuna aktsia on ODPst oluliselt kõrgema valuatsiooniga ning kui tulemused/prognoosid ei tule piisavalt head, kukub SPLS päris mitu punkti. ODP võib lihtsalt sümpaatias kaasa kukkuda.


    Accredo Health (ACDO) on nn. speciality pharmaceutical, mis tegeleb rasket, kroonilist haigust põdevatele patsientidele tihtipeale ülikallite ravimite pakkumisega (ise neid ei tooda). Mõni aeg tagasi andis firma päris koleda kasumihoiatuse, kuid pärast seda on aktsia muude positiivsete uudiste mõjul suure osa sellest langusest tagasi teinud. Olen seda aktsiat pidevalt jäldinud ning vähemalt hetkel tundub, et kõik head uudised on nüüdseks välja antud. Ühesõnaga kütus, millega edasist tõusu toita hakkab otsa saama. Võimalik lühike positsioon, kui ülejäänud turud hakkavad näitama tõsisemaid nõrkuse märke.

    LookSmart (LOOK) on otsingumootori teenuseid pakkuv pisike internetifirma, mis mõni aeg tagasi oli sunnitud andma päris tõsise kasumihoiatuse kogu 2003. aastaks. Viimastel päevadel on aktsia aga üles ostetud ning selle taga ei ole mitte soodne valuatsioon vaid mäng selle peale, et konkurent Overture (OVER) ostetakse võibolla Yahoo (YHOO) poolt ära. Kui see peaks juhtuma, hüppab pisem konkurent LOOK tehinguga kaasa (või vähemalt selle peale turuosalised mängivad). Kui see jutub, siis $3 kandis peaks LOOK kujutama endast päris head lühikeseks müügi kandidaati. Yahoo ostis mõni aeg tagasi ära LOOKi teise peamise konkurendi Inktomi ning kui ka OVER-le käpp peale pannakse läheb LOOKi jaoks konkurents endisest kõvemaks.


    sB

     

  • ja mis genentechiga (DNA) juhtus, et +40%?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon