Kus oleksite pikk ja kus lühike 5a perspektiivis? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kus oleksite pikk ja kus lühike 5a perspektiivis?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Loen igalt poolt, et siin ja seal ei julgeks pikk olla. Aga nii nagu ma aru saan, pikaajaliselt ei julgegi keegi millelegi panustada. Kas kõik siinsed kommenteerijad istuvad siis valdavalt cash'is ja teevad lühiajalisi tehinguid?
  • US, ilmselt nii ongi õige, et 5-ks aastaks keegi lõplikku otsust ei tee, et vahepeal ei müü mingil juhul ja asja ei jälgi. keegi pole hiromant et nii pikka aega ette näha. tuleb regulaarselt (tihedamalt kui 5 a intervall) oma investeering üle vaadata ja vajadusel müüa. mingi investeerimisfondi osakus võiks ehk küll 5a otsuse ära teha sest fondijuht jälgib.
  • Ma olen pikk INSM-is ja loodan, et 5 aasta pärast maksab see aktsia 5$, keskmine ostuhind oli 1.16$ (suht väike kogus). Venemaa telekomides julgeks ka vast 5 aastat pikk olla (praegu pikk Ühispanga Kasvufondis, millel suur Venemaa osakaal). Pikemaks ajaks soovitan osta veel Konet ja Marimekkot.

    5 aasta perspektiivis lühike ei julge küll milleski olla, kuna aktsiahinnad ju pikaajaliselt tõusevad kui siis internetiaktsiates.
  • Roimar, aga loomulikult kui n-ö "target" hinnani jõutakse enne kui 5a pärast, siis tuleb müüa, aga põhimõtteliselt, kus on täna mingi keskpikas perspektiivis hinnad madalad ja kus kõrged? See 5a oli toodud lihtsalt selleks, et kui oleks plaan kuhugi pikemas perspektiivis raha paigutada, siis kuhu seda panna võiks.
  • juhul kui poleks keelatud enne 5 aastat positsiooni likvideerimine ja investeeringu jälgimine, oleks pikk hansapanga aktsias ja ehk ostaks klementi emissiooni.
  • Pikk julgeks olla Ida Euroopa EL liituvate riikide aktsiates, kuna ei tunne turgu, siis ei soovitaks, aga kindlasti uuriks Horvaatia võimalusi, sest olles seal viibinud, ütleks, et maa jänuneb turistide järele ja seal on mida nendele näidata. Kui stabiilsus käes, siis saab areng väga kiire olema.

    Lühike tahaks olla Jaapani turul, samas turg nii alla müüdud, et eriti ei julge, ootaks mõnda positiivset laineharja ja siis müüks lühikeseks - vananev rahvastik, reformideks poliitilist tahet pole ja pangandus 10 aastat kriisis. Lisaks veel meeletu välisvõlg.
  • Olen varsti juba seitse aastat pikk Hansapangas (läbi Hoiupanga muidugi). Ühe summa panin sisse ning pole müünud ega juurde ka ostnud. Ja olen veel ma arvan 5 aastat.
  • Väljakutse kurudele - seletage lihtsalt, arusaadavalt ja lühidalt, mida tähendab olla kas pikk või lühike Hansapangas (1a, 2a, 3a, jne, perspektiivis). Pearõhk sõnadel LIHTSALT, ARUSAADAVALT ja LÜHIDALT!
  • Personali keskmine pikkus 173 cm

    Alla 163 cm Hansapangas lühike;
    üle 185 cm: Hansapangas pikk.

    Küsitule täiendavalt: üle 95 kg - Hansapangas paks;
    alla 60 kg Hansapangas kõhn.

    Alus: personali arvestuse ja liigituse eeskiri,. ptk. 3., lõige 2.
  • Kui võimalik, oleks valmis pitsat2 vaimukusse lausa investeerima ;)
    Päris huvitav näide oma ego (ja teadmiste?) demonstratsioonist
  • Minu ostusoovitused on juba lühikese ajaga päris edukaks osutunud. Eriti käib see INSM-i kohta, mis kauples vahepeal juba 3.5$ tasemel, probleemiks ongi liiga kiire tõus, mistõttu olen investeeringust loobunud. Ühispanga Kasvufondi osakud müüsin ka maha, kuna Venemaa turg on kõrgustes, kuid usun endiselt, et sealsetel telekomidel on kasvuruumi. Konet julgeks hoida ja Marimekkot isegi osta, kuigi veidi madalamalt tasemelt. Kokkuvõttes olen päris osav ja ennast kiitmast ma ei väsi! :)
  • Räägi oma möödapanekutest ka. Minu arust sinu haibitud eesti aktsiaid on kõik rentslis. Farma? Baltika oli ka vist?

    INSM - võta suvaline pisike biotechi s***. Kõik on tõusnud.
    Venemaa - respect. vähesed julgevad seal investeerida.
  • Tõsi, Farma pole ennast õigustanud! Kuid olen siiski Farmaga kõvasti rohkem teeninud kui kaotanud ja praegu on mul ei rohkem ega vähem kui 10 aktsiat, seda sellepärast, et saaks aktsionäride koosolekul käia. Baltikat pole ma küll oma mälu järgi kunagi soovitanud, kui siis müüa. Teine pick oli Estiko, eks näis, mis sellega saab? Praegu olen Estikos pikk. Aga Venemaaga on mul küll väga hästi läinud ja olen sinna investeerinud 7-8 korda ja iga kord kasumiga välja tulnud. Ma ei mõista üldse, miks Venemaad niimoodi peljatakse?
  • Venemaal tundub lahenevat uus absolutsionismiperiood. Voibolla liiga kovasti oeldud aga vist enam-vahem oige. Teisest kyljest ei pea see otseselt majandusele mojuma. Tsaari ajal laks kah ok. Paljud teised potensiaalsed turud on samuti ebademokraatlikud. Naiteks Hiina. Tousuootused umbes 7% piires. Kuidas Hiina turule investeerida saab? Nad vist otse ei luba valismaistel investoritel osta aga hiljuti olevat moned suured fondid sinna investeerimise loa saanud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon