Börsipäev 20. mai - Trend murtud? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. mai - Trend murtud?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mis siis eile juhtus?

    Esiteks tabasid turgu USA rahanduministri John Snow kommentaarid dollari edasise nõrkuse teemal. Dollar on nüüdseks aasta algusest üle 25% oma väärtusest euro vastu kaotanud, mis tähendab, et kui te hoidsite oma positsioone dollarites, siis saite automaatselt sama suure kaotuse osaliseks. Kuna Snowmani kommentaarid vihjasid ka edasisele nõrkusele, siis ei taha keegi eriti raha enam Ameerikas hoida.

    Teiseks tabasid turgu kodutarvete jaemüüja Lowe's (LOW) tulemused. LOW ei ole nii suur kui seda on Home Depot (HD), mis avaldab oma numbrid täna. Paljud turuosalised ootavad ilmselt, et HD räägib sama juttu, mis konkurent.

    Kolmandaks kukkusid indeksid esimestest toetustest läbi nagu neid ei olekski olnud seal


    Nasdaq 100 (QQQ) isegi mitte ei püüdnud põrgata kogu päeva jooksul. Investorid jooksid oma kiiresti tekkinud kasumeid kaitsma ning tõenäoline on, et see võib kesta edasi. Tehnoloogiaaktsiate hulgas on palju selliseid, mis ei vääri tehtud tõusu ning see ei jäta paljudele lihtsalt muud võimalust kui positsioonidest võimalikult väikeste kannatustega välja hüpata. Mis puutub tehnilisse pilti, siis praegu on raske eeldada, et $27.5 tase võiks toetusena kaua toimida. Isegi kui me lähipäevil põrkame on vähima vastupanu tee ikka veel alla. Nagu ma eile toonitasin ei liikunud indeks eelmisel nädalal praktiliselt mitte kusagile ning tänane langus tekitas ülevalpool ostnutes väikese paanika. Kui me lähipäevil põrkame, siis kasutavad paljud seda veel kasumi võtmiseks või väiksema kahjumiga positsioonidest väljumiseks.

    S&P 500 (SPY) puhul oleksid kommentaarid ilmselt liigsed. Graafik räägib enda eest päris selget keelt. Võibolla vaid suure käibe puudumine annab pullidele lühiajaliselt veidi lootust.

    Office Depot (ODP) tegi koos ülejäänud turuga languse kaasa. Kes hommikul veel müüa püüdsid pdid küll turuhinnaga seda tegema, sest aktsia liikus päeva alguses päris kiiresti.  Täna tulevad konkurendi Staplesi (SPLS) tulemused, mis tõenäoliselt määravad ka ODP liikumise paar järgmise päeva jooksul. Esimene tõsisem toetus, mida turuosalised ilmselt vaatavad asub $12.4 juures. See võib põhimõtteliselt püsida, kuigi esmane kõhutunne ütleb, et kõigepealt minnakse sealt suure hooga läbi. Toibumine toimub alles pärast seda.

     

    sB

  • Home Depot (HD) tuli päris hea. Vähemalt turuosaliste ootused pärast konkurendi LOW tulemusi olid märksa madalamad:

    07:06 ET HD Home Depot beats by $0.02 (28.07)
    Reports Q1 (Apr) earnings of $0.39 per share, $0.02 better than the Reuters Research consensus. Sales rose 5.8% year/year to $15.10 bln vs the $15.10 bln consensus. "The Home Depot is beginning to gain traction from the transformational initiatives launched last year." Co reaffirms that it expects sales for fiscal 2003 to increase between 9% and 12% and EPS to rise 9% to 14%. Comparable sales are expected to be flat to slightly positive on the yr.

    Staples (SPLS) tuli ka täitsa OK.

    07:17 ET SPLS Staples beats by $0.01, guides (19.74)
    Reports Q1 (Apr) earnings of $0.18 per share, $0.01 better than the Reuters Research consensus of $0.17; revenues rose 14.6% year/year to $3.15 bln vs the $3.08 bln consensus. Company sees Q2 EPS in line with analyst estimates, R.R. consensus is $0.16, revenue growth in the low double-digit percentage range; for Y03, sees 20% EPS growth, to $1.06, consensus estimate $1.04.


    Futuurid: Naz +0.50%, Sp +0.25%


    sB

  • Eile päev oli tumedates toonides, paljude jaoks vajus turg väga äkki ära, ehk liiga paljud juba ootasid korrektsiooni?

    Täna on oluline edasine liikumine, eile jäi S&P 500 pidama täpselt 920 punkti toetustaseme peal, kui täna see murtaks, siis satuks ohtu juba 900 punkti piir, mis on juba tugevam toetus. Jälgime siis koridore.

    Muuseas, tehnilise analüüsi huvilistele - see nädal on Elliot Wave'i analüüsid tasuta , vaadake www.elliottwave.com.
  • Kanadas on avastatud ühel lehmal hullu lehma tõbi.

    Mitmed restoraniaktsiad ning McDonalds (MCD) kukkusid kuulujuttude peale. SureBeam (SURE), mis tegeleb toidu bakteritest puhastamisega aga rallis koheselt.

    sB
  • Nüüd tuli välja, et kahtlusalune lehm tapeti juba 4 kuu eest.

    MCD üles, SURE alla.


    sB
  • 14:42 ET White House says terror alert to be raised to Orange :

    Pole just hea uudis, vaid kuu tagasi langetati terroriohu reiting kollase peale, nüüd ilmselt olukord veidi ebakindlam. Turule see ilmselt ei meeldi.



  • Täna õhtul veel üks viimastest majandustulemustest tehnoloogiasektoris - Hewlett-Packard (HPQ).

    Ootused on EPS $0.27 ja käive $17.7 mln. Hewlett-Packard pole päras ühinemis Compaqiga veel üldse jõudu näidanud, vaid Dell on suurendanud nende arvelt turuosa. Midagi väga ilusat HPQ-lt raske loota.

    Dollari nõrkus ilmselt suurendab kasumit, kuid kardan et käibeprognoosi on ettevõttel raskem täita - nõudlust PC-sektorist lihtsalt napib.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon