Nimevargad netis - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Nimevargad netis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna oli yx vahva lugu EPLs: CV Online kaubamärki kasutab konkurent (http://www.epl.ee/artikkel.php?ID=236030). Esiteks on huvitav, kuidas "rangete" seadustega maal domeeni nimesid registreeritakse. Reeglite järgi saab ühe firma nimele registreerida vaid yhe aadresi. Samas võib suvalise domeeninime registreerida ka korteriyhistu nimel. ja kokkuvõttes on see väide vale, nagu ei saaks ühe firma nimele kahte erinevat domeeni registreerida. Selliseid firmasid on rohkem kui yx, kelle jaoks see reegel ei kehti. Et nagin on aga tekkinud tööotsingu turul, kus liigub suht vähe raha, on muidugi omaette fenomeen.
  • EEnet kes neid lubasid väljastab, paneb küll kohati juukseid kitkuma. LHV-l oli kunagi mitu erineva nimega domeeni ja need olid ka erinevate firmade nimel. Siis meile karati sealt turja kuna üks aadress oli suunatud teise peale, nende meelest oli see rikkumine.

    Cvonline.ee juhtum näitab minu meelest selle ametkonna täielikku hambutust.

    Lisaks on erakordselt totter see, et ühel firmal võib olla vaid üks domeen. Võtku siis selle eest mingit tasu (nagu USAs).

    Paradoks, kuid hetkel tundub küll nagu domeenilubade väljastamist juhiks ametkond 18.sajandist.
  • Rohkem domeene kui üks kuulub ntx Eesti Telefonile, Mediainvest Holding (kaks raadiojaama). Domeenid on väljastatud lähtuvalt erinevatest kaubamärkidest. Seega on võimalik küll. Samas eksisteerib ikka xxl.ee nimeline domeen, kuigi see firma peaks olema juba ammu kadunud... (ainult yx näide).
  • Zaitsev, kui minna ühe keskmise suurusega firmaga taotlema mitut domeeni, on see üsna keeruline.
  • Täiesti õige. Aga see oli näide Eeneti eriti kummalisest domeenipoliitikast. Ka mina ei ole nende äriloogikast veel aru saanud. (size matters?).
  • 3-5 aastat tagasi olid EEnet'i vennad lahkemad, siis sai natuke põhjendades ikka teise või kolmanda domeeni registreerida.

    Praegu aga panevad tõesti pead vangutama .....
  • Eh, ka CV Keskus on sellistega hädas, nimelt hyppelaua nimeline "suurin tööbörs internetis" on reganud endale www.cv-keskus.ee ja suunanud selle oma lehele. Algul palusime neid, siis ähvardasime, siis anusime, et nad maha võtaks - isegi korra oli suunamine maas. Eile jälle üleval ja peale ÄP sekkumist võtsid nad selle maha.
    Kurb jah, et tulevad mingid põlveotsas tehtud sisutühjad lehed, kes sinu nimega üritavad sinu raja ja aega endale suunata. Nad on lihtsalt varganäod, muud ei miskit. Lisaks nimele kopivad nad maha ka kõik CV Keskuse ja CVO kuulutused, soovides jätta muljet, et need on kõik nende kliendid. Sellised põlverätsepad solgivad lisaks veel online teenuse mainet kõigele lisaks. Nii et too CVPlus (mis imelik nimi, kuidas hääldada??) on samaväärne tolle hypplauaga - ühed vargad mõlemad.
    EEnet laiutas vaid käsi ja ütles, et reeglid sellised, kui ei meeldi miski, andku me neid kohtusse. Reeglid_mai_äss ma ütlen - ühtedele kehtivad, teistele mitte.
    Ja kes siin ütles, et sellel turul raha ei liigu? Personaliotsingu maht Eestis võib ulatuda paari kolmesaja miljonini kõik kokku - lehed, klassikalised otsingud, internet! Ja seda väikest osakest sellest nood isehakkajad ka püüdma tulnud - asi ju reguleerimata (ja ei annagi reguleerida online teenust ju) ja iga tavaline php sql progeja võib vastava lehe 5 mindiga üles ajada!
  • sub560 mäletab õigesti >
    1996. aastal kui mina domeene registreerima hakkasin, puudus 1-per-nase piirang. on olnud hetki kus minu tolleagse ettevõtte kõigi paarikümne kliendi .ee domeeninimed (enamik ka väljaspool võrku tuntud brändid) olid kõik meie kui teenusepakkuja jur isiku nimel.

    te ei kujuta ette kui palju ma hiljem olen EENetile saadetud murekirjades sigaduse etaloniks toodud olnud, kui EENet oma kraani kinni keeras. kellel oli rohkem domeene, sellel jäi, kellel ei olnud, sellele üle 1 ka enam ei anta. minu viga vä?

    samas - EENeti reeglid on ehe sotsialistliku mõtlemise vili, mis eiravad igasuguseid vabaturul kehtivaid reegleid ja võtavad eelduseks sõpruse, armastuse ja kõigi (ettevõtete) vahelise võrdsuse ühiskonnas. korteriühistu VS eesti energia sealjuures. probleemi juured on .ee domeeni ametlike haldurite isa-poja Lippmaade huvipuuduses. nad on ülesande delegeerind riigieelarve heldusest hinge vaakuvale mittetulundusühingule ja enamat tollelt ei saa ka nõuda.

    probleemile tähelepanu on üritatud korduvalt juhtida -- Tehnokratis (sealne otsingumootor hetkel katki), Ekspressis (http://www.ekspress.ee/Arhiiv/2000/8/Aosa/Com.ee.html), Äripäevas... Nuttin'

    sC,
    vanake

    PS: hint: kui kellegi tõesti mingi kaubamärgiga seotud .ee domeenipaanika, siis mõnikord on õnnestunud nimesid välja kaubelda tähtajaliseks perioodiks. ja siis vahest pikendada.
  • aga milles probleem? kui nii kergelt on võimalik kliente üle võtta, siis nii peabki. see on business. mitte ainult siin vaid ka kõikjal mujal. kas tööandjad kaotavad kui nende kuulutused on mitmel kohal üleval? minu meelest on lihtsalt tegemist kehva ärimudeliga kui keegi suudab nii kergelt firma rivist välja lüüa. sry, et nii karm olen, kuid tegelikult see ju nii ongi.
  • Minu teada on CV Plus piisavalt erinev CV Onlinest, väide, et üldlevinud täheühend CV on kaubamärk on sama, mis õelda, et sõna "pood" on kaubamärk ja teised poed seda sõna enam kasutada ei tohi poodi pidades.

    Konkurents on igati tervitatav.
  • Fire, mure on selles, et CV plus kasutab domeeni www.cvonline.ee
  • Olen päris aktiivselt EENetiga domeeni registreerimise teemadel maadelnud. Ka mina arvasin, et igal ettevõttel on võimalik registreerida ainult üks domeen. Monitoorin pidevalt Eesti domeeninimistut ja uustulnukaid ning olen avastanud mitmeid juhuseid kus ühe ettevõtte nimele on registreeritud mitu domeeni. Eks ma siis pöördusin EENeti jutule ning vastuseks sain, et kui Ettevõttel on hea põhjendus ning nad on lubanud ikka ümber domeeni midagi asjalikku luua, siis on võimalik ka edaspidi domeene registreerida. Seega: peab olema hea põhjus. Paistab et senine reglement siis on täiega hapuks läinud. Siis võiks domeenide regamine toimuda siis juba selle alusel, kes kiftima lehe valmis meisterdab. Pealegi ei ole registreerija EE domeeniga igavesti seotud ja talle ei jää kõik õigused, sest tegu on antud maa esimese astme domeeniga.
    Rahvusvahelised domeenid on seetõttu heas õigustatud seisus ja annavad selle registreerijale paremad õigused.

    ODAVALT (205 eeku aastas) pakub rahvusvahelisi domeene Eesti domeeniportaal Domeen.net
  • Rightside:

    Mis konkurentsist sa räägid?? CV on üldkasutav sõna, aga CV Online ja CV Keskus on reg kaubamärgid!! Siin on asi konkurentsist kaugel - see on NIMEVARGUS ja läbi selle ka teise ettevõtte töö ja raha vargus. Kui nood hüppelauad ja cvplusid ise omale kliente otsiks ja oma olematu teenusesse ka sisu paneks, siis oleks see konkurents. Nii nagu meie CV keskuses konkureerime CV-Onlinega. Tasuta asjad ei ole konkurendid nad on lihtsalt kratid ja segadusetekitajad.

    Ja ega kliendid niikergelt üle lähe küll, seda me näeme oma igapäevases töös. Lisaks tuletan sulle meelde, et tasuta asi on kõige kallim, mis ei kohusta millekski. Lisaks see, et kui kliendi kuulutus on üleval mitmes erikohas, siis kandidaatite haldamine on üpriski raske - kust tulevad cv- postiga, kust eri formaatides. Selleks ongi vähemalt meie kliendid aru saanud, et ega ei vaheta ikka kergekäeliselt tasulist asja tasuta vastu...
  • Aimar

    250 EEK aastas .com domeeni eest pole sugugi odav. Õige hind on vahemikus 7-10 USD/aasta. (hetke kursse arvestades üle poole igatahes odavam) Võib vaadata nt. godaddy.com, olen neilt ostnud ning teenusega rahul.
  • spiid, Sul on õigus küll ja ma ei kahtle, et oled sinna kõvasti tööd-raha sisse pannud. kuid ma usun seda, et see ei tulnud Sulle totaalse üllatusena, et keegi millegi (nime kasutamine) analoogsega hakkama võib saada. ja nagu räägitakse - see, mis ei murra teeb tugevaks. kui kellegagi võidu ei jookse ei saagi teada kui hea oled. ja nagu spordis nii ka muidu peab arvestama tõsiasjaga, et keegi kasutab alati alatuid võtteid. kuid kui see filosoofia kõrvale jätta, siis ei soovi ma Sulle halba. cv-bisnisest suurt ei tea ja tõin välja kõige pinnapealsema näite, mis ei pruugi ja ehk ei olegi antud juhul üldse õige - kui on kerge põntsu panna, siis varem või hiljem see ka pannakse
  • Rightside:

    Seda jah, ja üldse ongi nii ju muialgi: niikui lõdvaks lased, nii on keegi kirvega su vara ja elu jahtimas. Eks ma siis võitlen edasi ja teen rohkem tööd, et ennast kaitsta selliste varganägude eest. Konkurents on aga alati teretulnud!
  • To Master, eh-ei, ma mõtlesin et Eesti kaudu registreerides. Zone pakub regamise eest vist koguni 800 eeku. Kel krediitkaarti pole, saab kroonide eest ka päris odavalt. Jah, üleilmselt on neid odavaid domeenipakkujaid küll ja küll. See sait mida mina pakkusin on lihtsalt päris intelligentne.
  • Räägite töökuulutuste sisude varastamised.

    http://www.itc.ee/burger/ on erinevalt CV pluss-st rõve, kole, midaiganes ning kindel see, et neil pole need kuulutsed omad.

    Aga minu arvamuse järgi on domeenindusega OK. Igaüks peab siiski eelkõige ise oma kaubamärke kaitsma ja nii ei saa küll olema, et EEnet või kes iganes kolmas isik hakkab teie (kui kaubamärgi omaja) õiguste eest seisma.
    Tegelikult on domeen nagu auto numbrimärk. Ainult et antud juhul on valikuvõimalus natuke laiem kui auto numbril. EEnet on ainult registripidaja. Kui nad ei piiraks "kaks domeeni per firma", oleks aga olukord veel hullem.

    Ma ei tööta EENetis ja ei varasta domeene. Lihtsalt tahan öelda, et igaüks tegelgu oma asjaga. Kelle õigusi on rikutud, mingu nõudku oma õigus välja. Kusjuures kaubamärgiga kaasnebki kohustus tema eest seista, muidu saab kaubamärgi äravõtmise menetlust teha.
  • BNS:
    CV-Online nõuab võistlejalt domeeninimest loobumist

    Internetis personaliotsinguteenust pakkuv CV-Online saatis esmaspäeval konkureerivale CVPlusile hoiatuskirja, milles nõuab 72 tunni jooksul domeeninime www.cvonline.ee kasutamise lõpetamist konkurendi poolt.
    CV-Online Group tegevdirektori Margus Ärmi sõnul ületab CVPlusi tegevus viimase taluvuse piiri. "Oleme seitsme aasta jooksul investeerinud oma kaubamärki miljoneid kroone, mille kulul üks ebaeetiline turuosaline tahab endale pikemat liugu teha," nentis ta.
    "Kavatseme minna lõpuni ja luua pretsedendi, mis kaitseks nii kliente kui ka teenusepakkujaid piraatide eest," rääkis Ärm. "Eestis on levinud müüt justkui oleks domeeninimede müümine tavapärane. Vastupidi - lääne kohtud käsitlevad võõra kaubamärgi all tegutsemist või domeeninime vaheltkasuga müüki ebaeetilise tegevusena."
    CV-Online on registreerinud oma nimekuju "cv online" ning selle logokujutise.

  • Veel üks analoog:

    a) OÜ Hansanet, Äriregistri andmeil registreeritud 24.11.1999, http://www.hansanet.ee
    b) Kaubamärk "hanza.net", Taotluse esitamise kuupäev 13.04.2000
    http://www.epa.ee/Patent/mark.nsf/vwSearchEst/A864D37676F52AADC2256D3600555E1E?OpenDocument&Eesti

    Täna päeval vaadates oli antud kaubamärgi staatus "Vaidlustatud" aga see on nüüd muutunud.

    Niisiis, kas nüüd peaks Hansapank loobuma domeenist? Iseenesest CVO juhtumiga ülimalt analoogne. Välja arvatud muidugi see, et Hansapank ei hakanud hanza.net all veebilehekülgi müüma. Või see just vabandabki? Või vabandab see, et Hansapank on nii suur ja ilus? Kuhu tõmmata piir?
  • Pigem loeb viimase juhtumi puhul see, et Hansapank on väga hea mainega suur ettevõte ning tema maine on viimasel ajal pidevalt kasvanud.

    Seega võidab väike Hansanet suurfirma mainest ja ei soovigi vaidlust tekitada.

    Hansaneti töötajad ise ka ütlevad, et neil on super-hea nimi, mis avab nii mõnedki uksed.
  • OÜ HansaNet pole rahul Hansapanga poolt nende nime kasutamisega:

    http://www.epl.ee/artikkel.php?ID=237385

  • "Lisaks nimele kopivad nad maha ka kõik CV Keskuse ja CVO kuulutused, soovides jätta muljet, et need on kõik nende kliendid."

    seda nimetatakse vist selektiivseks mäluks <- kes mäletab cvk turule tulemist see saab aru :-)
  • Tänase ET nimevahetuse taustal. Teatavasti registreeriti märtsis Sindi firma nimega OÜ Elion. Aga domeen nimega elion.ee on juba advokaadibüroo Tark & co nimel (ehk siis ET käes). Huvitav kas domeen registreeriti enne või pärast Sindi firma tekkimist.. Ämber aga ikkagi...
  • Kui kaua veel see jobude, soss-seppade ja kilplaste bande tegutseb? Raudteel nad juba "kaitsesid" meie Riigi huve, nüüd käkerdavad-mäkerdavad Eesti Telefonis. Peapomo nimi on küll 180 kraadi vale - Aare Loll kui advokaadi nimi ei solvaks intelligentseid inimesi....
  • Selline tähelepanek, et Aare Tark & Co on samal päeval (15.04) koos
    märgiga "ELION" esitanud taotluse ka kaubamärgile "ESPIRA". Sellise nimega äriühingut olemas olevat ei paista.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon