Amazon.com (AMZN) - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Amazon.com (AMZN)

Log in or create an account to leave a comment

  • 1995. aastal alguse saanud internetikaubamaja eesmärgiks on saada maailma suurima tootevalikuga jaemüüjaks. Firma algne idee internetis raamatuid müüa on kasvanud lugematuteks kategooriateks alates tarkvarast ning lõpetades köögimööbliga. Amazon sobib investorile, kes ei karda võtta suurt riski, sest ka tasu selle eest võib olla suur. Amazonist võib kasvada järgmine Wal-Mart, kuid vaid selle vahega, et veelgi efektiivsemalt toimiv ning suuremat kasumit teeniv.
  • Sobrad,

    Viimane aeg on osta Amazoni, jatke korvale koik tehnilised ja fundamentaalsed analuusid - kui juba Anna Kournikova oma rinnahoidjaid Amazoni kaudu muub, siis ei jaa see ilmselt muuginumbrites ja aktsia hinnatousus kajastumata?:)

  • ah et siis sellest uudisest tuleneva ülekoormuse tõttu ütleb praegu amazon.com avaleht nii nagu allpool kirjas... ;)

    ---8<---
    We're sorry!
    An error occurred when we tried to process your request. Rest assured, we're already working on the problem and expect to resolve it shortly.
    In the meantime, please note that if you were trying to make a purchase, your order has not been placed.

    We apologize for the inconvenience.

    Continue shopping on the Amazon.com home page
    ---

    (continue shopping nupp annab sama tulemuse)

    SELL!
  • huvitav kuidas sellised päevad amzn-le ja kogu e kaubandusele üldse mõjuvad
    kas ostud lükatakse pigem edasi või jäävad need pigem üldse sooritamata
    pigem peaks olema ikkagi miinus e ärile
  • tjah, nagu eestistki teame, on kuulsusrikkad viirused viimastel päevadel halvanud ka brick'n'mortar kaupluste tegevust...

    pigem on it-probleemid nähtav miinus igasuguse äri klientidele.

    sC
    PS: hansapank olla täna töötajad lõunast koju saatnud, sest kogu IT crashis?
  • nonii, AMZN lõpetas oma ajaloo esimese kasumliku aasta (jõulu-Q +73m ja aasta kokku +35m).

    homme tundub P/E jälle paljudele toredatele inimestele nii madal, et patt ostmata jätta? ;)
  • AMZN tulemuste jarel kovasti langenud, aga usun, et juhtkond raagib pressikal hinna jalle ules.
    Spunk laks pikaks @53,95
  • Spunk valjas @55.00, uni on ka tahtis:)
  • Google IPO eel: AMZN siseneb otsinguärisse.

    http://a9.com/

  • jäi veel lisamata - A9 pakub lisaks Amazoni contenti otsingule (NB! ka otsingud raamatute SEEST) veebiotsinguid just Google abiga. sedakaudu peaks lisanduma tublisti trafficut.
  • Tõstsin SunHeleni algatatud uue teema siia üle, ta küsis:

    "AMZN on praegu aasta kõrgeimal tasemel, kus ta on korra sel aastal juba olnud, tõsi küll, üsna lühikest aega. Kas tal on nüüd halvemad ajad läbi ja hakkabki aktsia hind tõusma või on tegu ajutise optimismiga ja hind peaks tagasi langema?"
  • +17% pärast raporti täna hilisõhtul.
  • Mul on 3 ettevõtet, mille väärtusest ma ei saa aru. Apple'ist oli juttu juba teise teema all, Google'ist ei ole ma pikemalt kirjutanud ja kolmas ongi Amazon. Minu jaoks on tänaseks selle ettevõtte väärtus kasvanud ehk suurusjärgus 10-12mld dollarini, mitte rohkem. Sellest ajast, kui ma ca 6-7 aastat tagasi selle pideva jälgimise alla võtsin, on loomulik, et dollaris arvestatuna õiglane väärtus oleks pidanud topelduma. Raha väärtus on lihtsalt nii palju langenud.
    Ma ei saa aru, kuidas 14mld dollari suuruse käibe juures suht piiratud kaubagruppidega online retailer saab olla väärt 30mld dollarit. Homme on see väärtus vist juba ligi 35 mld dollarit. Kasumit teenib vähem, kui 500mln dollarit aastas. Viimane kvartal, mida nimetati supertugevaks, tõi vist 78mln dollarit kasumit. Viimane kvartal on küll alati mõnevõrra tugevam, mistõttu siiani tõesti pidevalt kasvav firma võib ka 500mln dollari suuruse kasumini jõuda. Aga selleks, et õigustada 30-35mld dollarilist väärtust...??? Ei tea. Õpin seda maailma veel tundma. Ma olen nõus, et 400-500mln dollarit puhaskasumit võiks korrutada 25-ga, et jõuda turuväärtuseni. Aga vaadates, kuidas kaubandusele võiksid raskemad ajad mõjuda, siis kaubandus on minu silmis küll sektor, millesse suhtuksin pigem keskmisest ettevaatlikumalt. P/E 15 on pigem kõrge, kui madal.
  • US- take it easy. Turuga ei ole mõtet vaielda, pigem tasub vaadata, milliseid variante ta meile täna pakub ja nendest kinni haarata. Õiglust on siin ilmas õige vähe:o), aga mitte see ei ole oluline. Raba endale mis antakse ja ära tunne südametunnistuse piinu, teised teevad samuti.
  • AMZN sai sellele hinnatasemele dopingu abil - paljud karud stopiti välja. Edasi kehtib nõudlus ja pakkumine. Nii kaua kui pakkumine ei suurene, ei lange ka hind.
  • USi kiuste näevad analüütikute tunded AMZNi osas välja sellised:

    Credit Suisse upgrades Amazon (AMZN 69.25) to Outperform from Neutral...

    J.P Morgan upgrades Amazon (AMZN 69.25) to Neutral from Underweight...

    RBC upgrades Amazon (69.25) to Outperform from Sector Perform...

    Bear Stearns upgrades Amazon (AMZN 69.25) to Peer Perform from Underperform...

    Lehman upgrades Amazon (AMZN 69.25) to Equal Weight from Underweight
  • No mis minu kiuste. Ma lihtsalt ei mõista sellist väärtust. Loomulikult on selliseid ettevõtteid veelgi, aga üldjuhul ei erine turu ja minu hinnang teineteisest kordades.
    Täna on siis aktsia hind 86 USD ja turuväärtus on üle 35mld dollari. Vaatasin ka ajaloolilisi finantse. Kui ma õigesti mäletan, siis oli Amazoni aastakäive 4mld dollarit, kui ma nende aruandeid lugema hakkasin. Ma arvan, et see oli umbes 2000 või 2001. 2004. aastal oli ettevõtte käive 7mld dollarit ja 2007. aastal oodatakse käibeks 14mld dollarit. S.t. viimase 3 aastaga käive kahekordistus. Kui Amazon suudaks seda korrata ka perioodil 2008-2010 ja teeks 2010. aastal käivet 28mld dollarit, siis ma isegi usuks, et ettevõtte 35mld dollariline turuväärtus on õigustatud. No kuidagi ei usu.
    Käisin eile huvi pärast jälle seal leheküljel. No tegemist on ikka raamatupoega. Muud sealt küll osta ei ole. Aga teha üle maailma selliste kaubagruppidega (pudi-padiga) 28mld dollarit käivet, see juba oleks midagi. Nokia teeb näiteks 54mld, Intel 35mld, parimad ravimid on veidi üle 10mld aastas. Minu jaoks hakkavad ikkagi sealt väga tõsised ettevõtted, kes aastas 1mld dollarit kasumit teevad.
  • On küll AMZN täitsa haige valuatsiooniga firma, P/B näiteks ka juba üle 80. Seetõttu võtsin ka näpuotsaga strike 70 pealt oktoobri putte
  • Kommentaarid AMZNi kohta meenutavad järjest rohkem boomiaegu - kõik on optimistlikud ja kõigil on õigus. Kui riskitaluvus suur on, siis AMZN short tundub mõistlik fundamentaalsest küljest (tehniliselt on pilt muidugi tugev).
  • Amazoni (AMZN) juhid on optsioone kasutanud portsu stocki maha laadinud selle tõusu peale.

    http://yahoo.brand.edgar-online.com/fetchFilingFrameset.aspx?FilingID=5332712&Type=HTML

  • Amazon Owns More Than A Third of U.S. E-Commerce, Report Says
    Everybody knows Amazon.com is an online giant. Now an analyst has determined just how big a giant: According to RBC Capital Analyst Stephen Ju, Amazon accounts for more than a third of all E-Commerce.

    "Using our data, the total GMV (value of all the e-commerce activity flowing through AMZN's platform) is close to $12.5 billion in the U.S., or 34 percent of the $37 billion the U.S. Commerce Department reported for 4Q08," wrote Ju an April 14 report.

    Read more: http://www.storefrontbacktalk.com/supply-chain/amazon-owns-more-than-a-third-of-us-e-commerce-report-says/
  • Väidetavalt on Amazon kahe kuuga müünud Kindle2-te juba 300,000 tükki.
    Seda on siis kaks korda rohkem, kui eelmist versiooni sama ajaga.

    http://www.techcrunch.com/2009/04/16/300000-kindle-2s-sold-to-date/
  • Ja see leht hindab amazoni väärtust külastatavuse põhjal . kui PE oleks 9 kanti, siis ehk tõesti http://www.webtraffic24.com/amazon.com
  • Boohya!!!!! Kindle International edition launched!

    Estonia
    We are excited to now ship Kindle to Estonia. Customers in Estonia will enjoy:
    Download Books Instantly: You can download books to your computer and transfer them to your Kindle via USB. Kindle wireless is not currently available in your country.

    Large Selection: Over 170,000 English-language books to choose from; plus U.S. and international newspapers and magazines

    Low Book Prices: New York Times® Best Sellers and New Releases are $11.99 to $13.99 (prices include VAT), unless marked otherwise. You'll also find many books for less - over 25,000 titles are priced under $5.99
  • Mnjah, meil sama probleem nagu inglastel, hind kallim kui EL-i tollivaba väärtuse ülempiir:
    Tax headache looms for UK Kindle buyers
    Lisaks veel proprietary formaadi värk?
  • Kallis. Lase sõbral USAst tuua, 499 usd siin kõige odavam mudel.
  • Hea artikkel e-raamatute populaarsuse kasvust: The printed book’s path to oblivion

    Kui ei viitsi tervet artiklit lugeda, siis lühikokkuvõte:

    It seems reasonable to me that by five years from now half of immersive reading — straight text novels and non-fiction — could have moved from paper to devices.

    The critical thing to remember is that, indeed, the book was more-or-less perfected hundreds of years ago. There have been improvements in printing, binding, typography, and paper quality that are not trivial, but that also represent no quantum leap in user benefit.

    The ebook, unlike the paper book, advances every month, if not every day. Screens and the reading platforms they run just keep improving: they get cheaper, lighter, more flexible, more capabilities-rich. Battery life gets longer. They develop the ability to take your notes, keyed in or handwritten. They develop the ability to share your notes or organize your notes automatically. They’ve had built-in dictionaries for a long time and now they often offer the ability to get to Wikipedia or a Google search in a click as well.

    The biggest tipping point mechanisms for ebooks so far have been the advocacy by the three most important retailers of books (Amazon, B&N, Borders) for dedicated ereading devices; the ability of consumers to download books just about anytime directly into those devices; and, to my mind most important of all, the availability of just about all the most popular straight text books as ebooks at about the same time the content is available in print.

    It is very hard for me to grasp why anybody would prefer a printed book 30 or 40 years from now. I’m sure by then screen technology will be able to simulate any aspect of the printed book that could possibly be of interest.

    The printed book will not “die” in our lifetimes: there are too many of them already around for that. And I don’t even think the ebook will be “the dominant commercial form” in as short a time as five years. But it almost surely will in ten and I’d say that in no more than twenty the person choosing to read a printed book will not be unheard of or unknown, but will definitely qualify as “eccentric.”
  • Noh, võta asja positiivselt. Ega moldaavlastel ka parem pole. Kreeka osas kahtlustan küll mingit vabamüürlaste kättemaksu ning seda peaks eraldi käsitlema.
  • häbi-häbi, see valge on seal siiski Bosnia
  • Kuna Balti turg väike, siis tõenäoliselt ei ole Amazon veel kohalike mobiilioperaatoritega 3G ühenduseks lepinguid sõlminud. Minuteada ei tohiks Kindlel simkaarti olla ja ühendus luuakse automaatselt kui vastavate operaatoritega on leping. 3G ga saad raamatuid osta ja alla laadida, Amazon maksab ise ühendustasu. Aga samas Wi-Fi peaks Eestis ilusti töötama. Teine probleem on, et Eesti regioonil on hetkel saadaval olevate Kindle raamatuversioonide valik natuke väiksem, kuna osa kirjastajaid on seadnud osadele regioonidele piirangud. Muidu peaks olema 725 000 kindle versioon raamatut aga Eesti regioonile 500 000. Amazon pidavat selle nimel tööd tegema, et eri regioonidele kirjastajate piirangud lõpetada. Endal plaanis lähinädalatel WiFi versioon osta, eks siis ole näha, kas saab USA regiooni kõiki saadaolevaid raamatuid laadida (mul Amazon konto registreeritud USA aadressile). Eks siis saab näha, kuidas töötab või kuidas.
  • 750 000 vs 500 000 pole eriline probleem. Pealegi on paljud raamatud piraatide poolt avalikuks tehtud. "Raamatu pealkiri" rapidshare googeldades leiab paljud enimostetud pealkirjad viiruseohuga riskides PDFidena üles. Ma tahan DX osta.

    Äkki anna teada kuidas ajalehtede või ajakirjade ostmisega on.
  • Üldlevinud kirjandust on jah võimalik ka piraadina saada, spetsiifilisemaid raamatuid leiab vähem. Kui kätte saan, siis annan teada, kuidas ostmine toimib.
  • Minu lingil on Eesti EDGE/GPRS als sees
    http://client0.cellmaps.com/viewer.html?cov=2&view=intl

    Plaanin ise ka osta Kindle 3G Wireless Reading Device, Free 3G + Wi-Fi. Kui keegi omab kogemust, siis võiks kirjutada.
  • Esmaspäeval netis sisestatud orderi alusel jõudis DX täna kulleriga minuni. Mulje on väga hea. Võrreldes ühe vanema Sonyga mis PDFe sisuliselt ei renderdanud, siis DX praeguseks uusim versioon renderdab ilma probleemideta PDFe ka siis kui need on tugevalt liigendatud, piltide, graafikute, tabelitega. ECB kuubülletäänide laadseid asju nt täiesti probleemideta kuvab.
  • Need kes tahavad silmad ekraanist päästa ja peavad suures mahus tekstilist infot lugema, võiks täitsa osta. Kui praegu osta, siis väga halba toodet ei saa.
  • EU Power Adapter tellige kaasa. Muidu tuleb ainult USA oma.
    http://www.amazon.com/gp/product/B002Y27P5K/ref=ox_ya_os_product
  • Vist ainult täna, aga selles kindel ei ole.
  • http://techcrunch.com/ on hetkel voog Amazoni uudistest. Päris palju erinevaid Kindle variante. Kas just suur konkurent Applele, kuid arenevad nad igas suunas korraga.
    Hind ka 3,2% üles.
  • Kui Kindle Silk aku töötab garateeritult vähemalt 10h jutti, siis tal on enam kui minekut. Esimese põlvkonna Kindle eelis oligi selles, lisaks e-ink ekraanile, on tema aku väga pikk iga. Küll aga on selgusetu, kui avatud teiste teenusepakkujatele Kindle on. E-raamatute müüjaid on enam kui Amazon ainult.
  • Kuskil levis spekulatsioon, et tulemas ka Kindle 2 uue aasta alguses, pidavat tulema hulga parem kui praegune variant.
  • I Was a Warehouse Wage Slave
    My brief, backbreaking, rage-inducing, low-paying, dildo-packing time inside the online-shipping machine.

    Hea lugu töötingimustest online-retailerite kaubaladudes.
  • AMZN kaupleb täna oma ajaloolistel tippudel ja on jõudnud esimest korda üle $300 piiri.
  • Amazon.com internetilehe avamisest sai kolmapäeval 20 aastat.
    Allikas: Economist

    Aktsia kaupleb ajaloolistel tippudel:
  • Well Played Amazon, Well Played..
    Allikas LinkdIn, discl: reede

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon